pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Rukytos Vištienos Salotos su Persikais: Gurmaniškas Receptas

Šiame straipsnyje rasite puikų receptą, kaip pasigaminti skanias ir maistingas salotas su rukyta vištiena ir persikais. Šios salotos - tai puikus derinys, kuriame susijungia sotumas, gaivumas ir puikus skonis.

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė: 300 gramų (arba kalakutienos)
  • Pekino salotos: 300 gramų (arba kitų kietesnių salotų)
  • Konservuoti persikai: 300 gramų
  • Saulėgrąžos: 200 gramų
  • Prieskoniai paukštienai: žiupsnelis
  • Majonezas: 100 gramų
  • Druska

Salotų paruošimas

  1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be jokio aliejaus).
  2. Kai mėsa apskrunda, suberkite saulėgrąžas ir viską kartu pakepinkite.
  3. Supjaustykite salotas, persikus ir visus ingredientus sumaišykite su majonezu.

Kitas receptas su bolivine balanda

Taip pat galite išbandyti salotas su bolivine balanda ir vištiena, kurios yra puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė: 300 gramų
  • Pekino salotos: 300 gramų
  • Konservuoti persikai: 300 gramų
  • Bolivinės balandos kruopos
  • Vyšniniai pomidorai
  • Raudonosios pupelės
  • Feta sūris

Marinatui:

  • Sezamų sėklų aliejus: 1 valg. š.
  • Sojos padažas: 1 valg. š.
  • Citrinos sultys: 1 valg. š.
  • Sutarkuota česnako skiltelė: ½ arb. š.
  • Itališkos žolelės: 2 arb. š.

Padažui:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 2 valg. š. medaus
  • 2 arb. š. garstyčių

Paruošimas:

  1. Paruoškite vištieną: Supjaustykite ją vidutinio dydžio kubeliais. Marinatui sumaišykite sezamų sėklų aliejų, sojos padažą, citrinos sultis, sutarkuotą česnako skiltelę ir itališkas žoleles.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Pasimarinavusius vištienos gabalėlius suverkite ant penkių nedidelių medinių iešmelių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol vištiena bus iškepusi.
  3. Paruoškite padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų ir garstyčias.
  4. Paruoškite salotas: Bolivinės balandos kruopas kelis kartus perplaukite vandeniu, kitaip gali būti karstelėjusios. Puode užvirinkite 3-4 didesnį tūrį vandens, suberkite bolivinę balandą, sumažinkite ugnį ir virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės, taps beveik skaidrios ir atsiskirs jų „uodegėlės“. Nupilkite likusį vandenį ir uždengtame puode palikite dar apie 10 minučių.
  5. Persiką supjaustykite nedideliais kubeliais, vyšninius pomidorus perpjaukite perpus ar į keturias dalis.
  6. Į dubenį suberkite salotas, bolivinės balandos sėklas, persikus su pomidorais, raudonąsias pupeles.
  7. Lengvai sumaišytas salotas paskirstykite į lėkštes. Ant viršaus dėkite po vištienos iešmelį.

Štai ir viskas - jūsų salotos paruoštos! Skanaus!

Kitos salotų variacijos su persikais

Štai dar keletas idėjų, kaip panaudoti persikus salotoms:

  • Salotos su keptais persikais ir feta sūriu: Persikus apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite keptuvėje arba ant grotelių. Sumaišykite su cikorijomis, feta sūriu, mėtomis ir užpilkite citrinos sulčių, vyno acto ir medaus padažu.
  • Salotos su persikais, apelsinais ir vištiena: Vištieną susmulkinkite, persikus ir apelsinus supjaustykite. Sumaišykite su pekininiu kopūstu ir užpilkite imbiero padažu.

Šios salotos - puikus pasirinkimas norintiems mėgautis skaniu ir sveiku maistu.

Galite improvizuoti su ingredientais ir padažais, kad sukurtumėte savo unikalų receptą.

Patarimai

Šias salotas skanu tiekti su orkaitėje keptais baltos duonos kubeliais. Juos paruošti labai paprasta: duonos gabalėlius apšlakstykite aliejumi, vynu, berkite kapotų česnakų ir „Provanso“ žolelių mišinio. Paskrudinkite, kol taps traškūs.

Skaniausia mišrainė būna, kai šiek pastovi šaldytuve.

Recepto apibendrinimas

Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvo, bet tuo pačiu ir sotumo jausmą suteikiančio patiekalo. Salotos puikiai tinka pietums, vakarienei ar net kaip užkandis. Skanaus!