pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Nekeptas Maskarponės ir „Oreo“ Sausainių Tortas

Jeigu Jūs mėgstate Oreo sausainius, vadinasi šis pyragas skirtas būtent Jums. Tai lengvas ir švelnus desertas, kuris apsals iš malonumo. Jį pagaminti nėra sudėtinga, o sunkiausia - sulaukti, kada bus galima paragauti. Torčiukas net gaivesnis, nei gali pasirodyti.

Ingredientai

Pagrindui:

  • 12 kakavinių sausainių „Oreo“ su vanilės skonio įdaru
  • 40 g tirpinto sviesto

Sūrio masei:

  • 400 g maskarponės sūrio
  • 200 g neutralaus skonio kreminio sūrio („Philadelphia“ tipo)
  • 100 g baltojo šokolado
  • 50 g miltelinio cukraus (pudros)
  • 1 v. š. želatinos
  • Vanilės
  • Kelių sukapotų sausainių „Oreo“

Pyragui papuošti:

  • Kelių sausainių „Oreo“

Pastaba: „Oreo“ sausainius galima pakeisti kitokiais kakaviniais sausainiais.

Gaminimo eiga

Pagrindo paruošimas

  1. Dėkite sausainius į kombainą su S formos peiliais ir sumalkite iki trupinių.
  2. Berkite į dubenį, užpilkite tirpintu sviestu ir sumaišykite, kol sudrėks visi trupiniai.
  3. Formą išklokite kepimo popieriumi, suberkite trupinius ir gerai prispauskite prie pagrindo. Padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite maskarponės sluoksnį.

Maskarponės masės paruošimas

  1. Želatiną užpilkite ketvirtadaliu stiklinės virinto ir atvėsinto pieno, palaikykite, kol išbrinks, pakaitinkite ir ištirpinkite. Atvėsinkite.
  2. Šokoladą dėkite į dubenį ir, laikydami virš verdančio vandens puodo, ištirpinkite.
  3. Varškę gerai suplakame su cukraus pudra ir maskarpone. Baigiant plakti supilkite atvėsusį šokoladą su želatina.
  4. Į varškės ir maskarponės masę prilaužome likusių oreo sausainių (kiek kam patinka), išmaišome.
  5. Sukrėskite pusę sūrio masės į formą, apibarstykite trupintais „Oreo“ sausainiais, supilkite likusią sūrio masę. Viską suverčiame ant paruošto pyrago pagrindo, išlyginame paviršių, papuošiame.

Pyragas greitai stingsta. Pagaminau, o po kelių valandų jau ragavome.

Aš naudojau 20 cm skersmens mažytę tortinę nuimamais kraštais. Jei naudosite platesnę tortinę, pyragas gausis plonesnis. Atitinkamai padidinkite ir sausainių kiekį pagrindui. Nors apskritai, tai… Viską dvigubinkite, jei norite ne mažo, o jau rimtai atrodančio torčiuko. Sausainių dėkite ne kiek parašyta, o kiek tik norisi.

Paskirkite savo antrajai pusei saldų pasimatymą - paruoškite nekeptą maskarponės ir „Oreo“ sausainių tortą. Jis toks lengvas ir švelnus, kad apsalsite iš malonumo.