pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Morkų ir obuolių salotos: greitas, sveikas ir skanus receptas

Šios morkų salotos su obuoliais yra gaivios, greitai pagaminamos, nekaloringos, jose yra daug vitaminų. Morkų salotos su obuoliais - tai mažai kaloringas, dietinis ir pilnas vitaminų patiekalas, kuris labai patinka vaikams. Salotos puikiai tiks prie vištienos ar žuvies patiekalų.

Morkų ir obuolių nauda

Morkos yra viena dažniausiai naudojamų daržovių mūsų virtuvėje. Jas galima dėti į sriubas, troškinius, kokteilius. Norint gauti didžiausią naudą iš morkų, jas reiktų valgyti neapdorotas. Morkos gali padėti pagerinti regėjimą, nes jose yra daug beta karoteno, kuris organizme virsta į vitaminą A. Taip pat šis vitaminas stiprina imuninę sistemą, padeda išlaikyti sveiką ir gražią odą. Morkos turi mažai kalorijų, bet daug skaidulų, todėl naudingos metantiems svorį.

Obuolį geriausia naudoti saldžiarūgštį ar rūgštesnį, ne visai minkštą.

Ingredientai

  • Morkos
  • Obuoliai
  • Svogūnų laiškai
  • Saulėgrąžos
  • Grietinė arba majonezas (arba alyvuogių aliejus su citrinos sultimis, arba jogurtas)

Gaminimo eiga

  1. Gerai išplaukite morkas, nusausinkite, nupjaukite galiukus ir nuskuskite.
  2. Nuplaukite obuolį ir nusausinkite.
  3. Morkas ir obuolį sutarkuokite šiaudeliais (galima ir su burokine tarka). Aš tarkuoju su korėjietiškoms morkoms skirta tarka.
  4. Supjaustykite obuolį. Čia taip pat spręskite patys - stambiai ar smulkiai, tarka ar peiliu. Aš obuolį pjaustau kubeliais.
  5. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite saulėgrąžas.
  6. Svogūnų laiškus susmulkinkite.
  7. Sudėkite morkas ir obuolį į salotinę.
  8. Dideliame inde sumaišykite visus ingredientus.
  9. Jas sumaišėme su grietine ir trupučiu majonezo. Galite naudoti vien tik grietinę ar tik majonezą. Taip pat vietoj jų tiks ir alyvuogių aliejus su citrinos sultimis ar jogurtas.
  10. Priklausomai nuo jų saldumo, pagal skonį įberkite cukraus arba medaus. Tačiau galite apsieiti ir be šių produktų - tada salotos bus dar sveikesnės. Taip pat bus skanu įprastą cukrų pakeisti cukranendrių cukrumi - jis suteiks lengvą karamelės skonį.
  11. Dabar laikas pagardinti morkų ir obuolių salotas. Aš naudoju šalto spaudimo alyvuogių aliejų, bet apskritai tinka bet koks augalinis aliejus, kurį mėgstate arba turite po ranka. Taip pat galima naudoti grietinę, grietinėlę arba ištirpintą sviestą. Atkreipkite dėmesį, kad morkose esantis karotinas geriausiai įsisavinamas kartu su riebalais, todėl salotas gardinkite riebiais produktais.

Patarimai

Šviežios ir traškios morkos, tvirti saldžiarūgščiai obuoliai, daug smulkiai kapotų česnakų ir pikantiškas majonezo padažas, - jei neatsinešėt šio skonio iš vaikystės, turite išbandyti dabar! Klasikiniame salotų variante dažniau naudojamos razinos, bet įvairovės dėlei pakeiskite jas saldžiomis džiovintomis spanguolėmis ir pasmulkintas graikiškais riešutais. Paprasta ir labai gardu!

Skanaus!