pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sprandinės arba Nugarinės Kepsnys su Padažu: Grybų ir Sūrio Receptas

Šiandien noriu pasidalinti labai skaniais kiaulienos nugarinės kepsniais. Gal patys kepsniai iš savęs ir nėra kažkuo itin ypatingi, bet juos pagardinsime tobulu pipiriniu grybų padažu, kuris juos pakels į restoraninį lygį. Kiaulienos kepsnys su sūrio padažu - tai tobulas pasirinkimas šeimos vakarienei ar svečių priėmimui. Kai už lango niūrokas oras, mūsų šeimai norisi šilto ir kuo sotesnio maisto. O jeigu tai patiekalas iš mėsos tai išvis fantastika. Tad vakar vakarienei nusprendėme išsikepti kiaulienos nugarinės kepsnių.

Kiaulienos Kepsnys su Grietinės Padažu ir Salotomis

Kiaulienos kepsnys su grietinės padažu ir salotomis - tai gardus ir sotus patiekalas, derinantis sultingą mėsą, kreminį padažą ir gaivias salotas. Itin skanūs ir minkšti kiaulienos kepsniai (aš juos gaminu arba kiaulienos sprandinės arba iš kiaulienos kumpio, kitokios mėsos nesu išbandžiusi) fantastiškame garstyčių padaže.

Ingredientai

  • Kiaulienos kepsnys: 150 g
  • Mėgstamos salotos: 50 g
  • Ghee sviestas: 70 g
  • Grietinė 30%: 150 g
  • Mgstami prieskoniai: pagal skonį
  • Laimos citrina: 1 vnt.

Recepto Paruošimas

  1. Nuplaukite kiaulienos kepsnius ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite juos mėgstamais prieskoniais ir palikite 10 minučių, kad įsigertų skoniai.
  2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įdėkite kepsnius. Kepkite juos po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol mėsa taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps.
  3. Kol kepsniai kepa, paruoškite padažą: į kitą įkaitintą keptuvę įdėkite ghee sviestą ir leiskite jam ištirpti. Įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, tuomet supilkite grietinę.
  4. Nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.
  5. Galiausiai įspauskite pusės laimos citrinos sultis, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  6. Paruoškite salotas: nuplaukite ir nusausinkite mėgstamas salotas, sudėkite jas į dubenį ir, jei norite, pagardinkite lengvu padažu arba palikite natūralias.
  7. Patiekite karštus kiaulienos kepsnius su grietinės padažu ir šviežiomis salotomis.

Padažo Įvairovė

Garstyčių padažas su grietinėle yra labai gardus ir greitai pagaminamas. Mano vyras sakė, kad tai pats geriausias padažas prie kepsnio, kokį jis yra ragavęs. Šiandien noriu pasidalinti fantastiškai skaniais steikais, kuriuos galėčiau valgyti nors ir kiekvieną dieną. Paruošimas visai nesudėtingas, o skonis tiesiog fantastiškas. Tas pipirinis džiaugsmas yra kažkas tokio.

Toks džiovintų grybų padažas iš baravykų, paruoštas su grietinėle, mūsų šeimai labai tinka prie visų mėsos kepsnių. Šie kas ragavo šį padažą, visi labai išgyrė, nes jame stipriai išreikštas česnakas. Padažas gaunasi ganėtinai sūrus, todėl kiaulienos kepsnių stenkitės nepersūdyti.