pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragas su juodaisiais serbentais: receptas ir paslaptys

Pyragas su juodaisiais serbentais gali tapti pyragu ir su kitos spalvos serbentais. Receptas yra kilęs iš Vokietijos pietvakarių regiono - Švabijos, ir ten jis gaminamas su raudonaisiais serbentais. Esu kepusi ir su jais, bet šįsyk turėjau juoduosius ir jie taip pat puikiai tiko. Manau, kad ir su baltaisiais būtų lygiai taip pat skanu, tik serbentų sluoksnio spalva liktų blanki, o šiam pyragui norisi ryškių sluoksnių.

Šis pyragas susideda iš kelių sluoksnių:

  • Pagrindas gana tradicinis. Tai - trapi saldi tešla, primenanti sviestinį sausainį.
  • Tuo tarpu įdaras neįprastas: išlaiko formą, bet yra minkštas. Pirmu smuiku griežia serbentai, o kiaušinių baltymai suteikia purumo ir švelnumo.

Rūgštelė tikrai juntama, bet cukraus man pakako.

Ingredientai

  • Sviestas
  • Cukrus
  • Kiaušiniai
  • Miltai
  • Migdolų miltai
  • Kepimo milteliai
  • Soda
  • Druska
  • Varškė
  • Vanilė
  • Juodieji serbentai

Svarbūs momentai gaminant pyragą

Jei gaminsite, svarbūs keli momentai:

  • Būtinai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Jie turi būti standūs.
  • Plakimui naudokite visiškai sausą dubenį.
  • Serbentus rekomenduoju perrinkti, bet neplauti, kad nesuteiktumėte papildomos drėgmės serbentų ir kiaušinių baltymų sluoksniui.

Naudojau apvalią 24 cm dydžio formą. Pyragas iškepė gana aukštas.

Receptas

  1. Kepimo formą ištepkite sviestu ir tolygiai apibarstykite saujele miltų.
  2. Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir įtieskite į formą arba, jei nenorite kočioti, tiesiog įlipdykite tešlą rankomis.
  3. Tuo tarpu paruoškite serbentų-morengo sluoksnį.
  4. Kiaušinių baltymus sausame ir švariame inde plakite su druska, kol šiek tiek suputos.
  5. Po truputį dėkite cukrų (maždaug po šaukštą kas minutę) ir plakite iki standžių putų, kol cukrus ištirps.
  6. Šiek tiek morengo masės atidėkite viršui.
  7. Kitą dalį morengo masės sumaišykite su serbentais ir paskirstykite ant pyrago pagrindo.
  8. Ant viršaus užtepkite likusį morengą ir kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.

Alternatyvus receptas su trupiniais

100 proc. augalinis trupinių pyragas nustebins skoniu, konsistencija ne tik veganus, bet ir visavalgius, kurie mėgsta pyragus.

  1. Pirmiausia iki labai smulkių trupinių sumalame saulėgrąžas.
  2. Tada dedame avižų dribsnius ir malame dar kelias minutes iki miltų.
  3. Sudedame visus sausus ingredientus, dar kelias sekundes pamalame.
  4. Tada dedame datules, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir malame, kol susiformuoja vientisa gana lipni masė.
  5. Jeigu ji atrodo per sausa, įpilame dar kelis šaukštus kokosų aliejaus ir įdedame kelis šaukštelius riešutų sviesto.
  6. Jei trūksta saldumo ir drėgmės, galima įdėti kelis šaukštus agavų sirupo.
  7. 2/3 gautos masės dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir pirštais arba puodelio dugnu gerai suspaudžiame. Šiek tiek užkeliame kraštus.
  8. Pagrindas neturėtų būti labai plonas, nes kitaip subyrės.
  9. Jį dedame kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 minučių.
  10. Kol pagrindas kepa, pasidarome uogienę. Uogas ir cukrų dedame į puodą ir kaitiname. Kai išsiskiria sultys, įmaišome chia sėklas, sumažiname kaitrą.
  11. Kartas nuo karto vis pamaišome, po kelių minučių nukeliame nuo viryklės ir paliekame pastovėti apie 10 min.
  12. Uogienę tolygiai paskirstome ant iškepusio ir pravėsusio pagrindo.

Sūrio pyragas su juodaisiais serbentais

Sūrio pyragas su juodaisiais serbentais - toks minkštas ir kreminis, su gaivia rūgštele.

Apie receptą: kreminis, minkštas ir tirpstantis burnoje. Gaivus. O dar ta spalva! 🙂 Manau, tiesiog verta bent kartą išsikepti, paragauti ir sužinoti jo skonį. Man labai patiko!

  • Sūrio pyragas, kurį matote nuotraukoje, buvo keptas 16 cm formoje. Man liko tiek sausainių, tiek sūrio masės.
  • Dėl pagrindo ir naudojamų formų. Aš naudojau konditerinį žiedą. Jis yra be dugno, todėl naudojau silikoninį kilimėlį. Bet tikrai neišsigąskite, jei jų neturite. Vietoj konditerinio žiedo-naudokite įprastą kepimo formą.
  • Aš formavau tiek pagrindą, tiek sieneles. Bet tai nėra būtina. Jūs galite kepti tik sausainių pagrindą.
  • Papildomai naudojau vandens vonelę. Indą pastačiau ant orkaitės dugno (galima ant skardos, jei Jums taip geriau ir orkaitė didelė) ir pripyliau verdančio vandens. Tokiu atveju, nerizikuoju, kad nešdamas indą su verdančiu vandeniu-apsideginsiu. Taip saugiau.
  • Aš naudojau 150 g kondensuoto pieno. Vieniems patiko, kitiems buvo šiek tiek per gaivu. Tad, jei mėgstate saldžiau, naudokite daugiau kondensuoto pieno.
  • Kokosų kremą naudojau iš tetrapakelio. Tą tirštesnį.
  • Jei neturite kokosų kremo, naudokite riebią grietinėlę. Puikiai tiks.
  • 250 g juodųjų serbentų + 1 valg.š.
  • Atskirai pasiruoškite indą su verdančiu vandeniu ir įdėkite į orkaitės apačią. Būkite ATSARGŪS!
  • Išjunkite orkaitę ir šiek tiek praverkite dureles.

Nostalgiškas trupininis pyragas su serbentais

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

  1. Sumaišyti paprastą ir vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar trintuvu, kol susidarys trupiniai.
  2. Pusę tešlos sudėti į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm dydžio kepimo formą ir prispausti prie dugno. Uogienę lygiu sluoksniu supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.
  3. Kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 45 minutes, kol paviršius gražiai apkeps.

Nedvejokite, išbandykite kol dar yra serbentų (beje, vietoj jų galite naudoti mėlynes arba šilauoges), arba užsišaldykite uogų ir išsisaugokite šį receptą ateičiai.

  1. Sviestą ištrinkite kartu su cukrumi iki balkšvos vientisos masės.
  2. Po vieną muškite kiaušinį ir plakite, kol gerai susimaišys.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus: miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
  4. Varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinio tryniu ir vanile, ir varškės masę paskirstykite ant tešlos sluoksnio.