pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Troškinta vištiena su bulvėmis: receptai ir gaminimo būdai

Troškinta vištiena su bulvėmis - tai sotus, gardus ir lengvai pagaminamas patiekalas, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei. Jis pagamintas iš visiškai paprastų ingredientų: vištienos šlaunelių mėsos, bulvių, morkų, saliero, šaldytų žirnelių, svogūnų, grietinės ir t.t. Šis vištienos troškinys su bulvėmis primena tirštą sriubą. Troškinio skystis turėtų būti gana tirštas.

Troškinta vištiena su bulvėmis orkaitėje

Troškinta vištiena su bulvėmis ir grietinėle orkaitėje yra puikus pasirinkimas, jei ieškote paprasto, tačiau labai gardaus patiekalo. Tiesa, jam pagaminti šiek tiek laiko prireiks, bet didžiąją dalį orkaitė atliks už jus. Iš nurodytų produktų išeis 4 - 6 porcijos. Užtruksite daugiau nei 1 val.

Reikės:

  • 6 - 8 vištienos gabalėliai (tinka sparneliai, blauzdelės, kulšelės)
  • Druskos pagal skonį
  • Žiupsnis juodųjų pipirų
  • 1 a. š. vištienos prieskonių
  • 1 a. š. kmynų
  • Šlakelis aliejaus, kepimui
  • 0,5 paprikos
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 8 - 10 nedidelių bulvių
  • 600 ml daržovių sultinio
  • 200 ml grietinėlės
  • 1 v. š. kukurūzų miltų
  • 2 lauro lapai
  • Kelios šakelės čiobrelio
  • 1 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, svogūnų laiškai, petražolės, bazilikas
  • 1 skiltelė česnako

Gaminimas:

  1. Vištienos gabalėlius pabarstome druska, pipirais, smulkintu česnaku, kmynais, vištienos prieskoniais.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepame vištienos gabalėlius, kol šie gražiai apskrus.
  3. Į kepimo indą dedame apkeptą vištieną. Šalia pusžiedžiais pjaustytą svogūną, ruoželiais papriką, nuplautas šviežias bulves, trakuotą morką, lauro lapus, čiobrelio šakeles.
  4. Užpilame sultiniu, uždengiame dangčiu ir kepame gerai įkaitintoje iki 150 laipsnių orkaitėje 1 val. 30 min.
  5. Grietinėlę sumaišome su kukurūzų miltais ir užpilame ant vištienos.

Greitas troškinys su vištiena ir daržovėmis

Greitas troškinys su saldžiomis bulvėmis, vištiena ir pupelėmis pagaminamas vos per 30-40 minučių. Paprastas, sotus ir šildantis.

Reikės:

  • Vištiena
  • Saldžiosios paprikos
  • Svogūnas
  • Kukurūzai
  • Pupelės
  • Pomidorai savo sultyse
  • Prieskoniai
  • Aliejus

Gaminimas:

  1. Vištieną susipjaustome smulkiais kubeliais ir apkepame gilioje keptuvėje su šaukštu aliejaus.
  2. Sudedame smulkintą svogūną, saldžiąsias paprikas ir patroškiname dar kelias minutes.
  3. Supilame kukurūzus, pupeles ir pomidorus savo sultyse, pagardiname prieskoniais.

Kitas troškinio su vištiena ir bulvėmis receptas

Ingredientai:

  • 6 vienetai bulvių
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • Šiek tiek krapų
  • 2 vienetai morkų
  • 1 vienetas paprikų
  • 1 vienetas porų
  • 500 gramų vištos filė
  • Šiek tiek druskos

Paruošimo būdas:

  1. Bulves supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame, papriką supjaustome mažais kubeliais.
  2. Kubeliais supjaustytą vištieną sumaišome su prieskoniais ir pakepiname su poru ir paprika.
  3. Dedame į puodą bulves, morkas, pakepintą su daržovėmis vištieną, užpilame šiek tiek vandens, sudedame prieskonius, smulkintus krapus ir troškiname apie 40 min.
  4. Galima dar įdėti truputį pomidorų padažo.

Patarimai ir gudrybės

Iš pradžių susipjaustykite daržoves - jas reiktų pjaustyti gana stambiai. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabaliukais, apšlakstykite aliejumi, druska, pipirais ir 1 valg. š. miltų. Palikite pastovėti kambario temp. Keptuvėje vištieną apkepinkite po 3-4 min. iš abiejų pusių, kol mėsa kiek apskrus. Tada puode pakepinkite svogūną apie 4 min. ar kol jis suminkštės. Į puodą sudėkite vištieną, baziliką, paprikos miltelius, supilkite sultinį, viską užkaiskite, sumažinkite ugnį iki mažos ir troškinkite apie 15 min. Suberkite bulves ir troškinkite dar apie 20 min. Mažame inde sumaišykite grietinę, 4-5 šaukštus sultinio iš puodo ir šaukštą miltų. Viską supilkite į puodą ir išmaišykite. Sudėkite žirnelius. Virkite dar kelias minutes, kol sultinys kiek sutirštės.

Šis receptas yra patogus tuo, kad po vakarienės galima užmarinuoti vištieną ir kitos dienos pietums arba vakarienei jūs praktiškai nesugaišite savo laiko ruošimui - reikės tik įdėti į orkaitę.