pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Marinuotos vištienos blauzdelių kepimas rankovėje: receptas

Kepta vištienos mėsa yra labai skani. Vištienos patiekalai paruošiami palyginti greitai, jie sultingi, sotūs ir skanūs. Todėl gaunam skanias, aukso spalvos vištienos blauzdeles. Kepimui naudojame sparnelius, filė, blauzdeles arba visą vištą. Keptas vištienos blauzdeles labai lengva ir paprasta paruošti.

Vištienos blauzdelių paruošimas

Prieš kepdami, nepamirškite gerai nuplauti ir išvalyti blauzdeles, tada nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ar servetėlėmis. Blauzdeles gerai nuplauti ir nusausinti severetėlių pagalba. Blauzdeles įtrinkite druska, juodaisiais pipirais ir paprika. Palikite marinuotis 30 minučių.

Kepimo laikas ir temperatūra

Vištienos blauzdelių kepimo laikas ant keptuvės priklauso nuo jų dydžio.

  • Mažoms kulšelėms iškepti prireiks 20-25 minučių.
  • Vidutinio dydžio kojeles reikia kepti 25-30 minučių.
  • Didelės blauzdos kepamos 30-40 minučių.

Orkaitėje vištienos blauzdeles kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Konvekcinėje krosnelėje blauzdeles kepkite ant grotelių 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Blauzdelių kepimas keptuvėje

Atkreipkite dėmesį, kad blauzdelės turėtų būti kepamos tik gerai įkaitintame aliejuje. Kepimo laikas vištienos blauzdelių yra maždaug 20 minučių. Kepdami neuždenkite keptuvės dangčiu.

Kepimo procesą sudaro 2 etapai. Pirmiausia kepkite blauzdeles ant stiprios ugnies iš abiejų pusių 10 minučių. Tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite vištieną dar 15-20 minučių.

Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir įdėkite blauzdeles. Keptuvė, apvalus koštuvas, šaukštas, servetėlės.

Receptas: Vištienos blauzdelės keptos kepimo rankovėje

Štai dar vienas labai lengvas receptas iš mūsų dažnai naudojamų produktų, kuris yra ne tik lengvas, bet ir nepaprastai skanus. Kelios minutės vištienai prieskoniais ištrinti, o paskui sudėti į kepimo rankovę ir ją iškepti (bet šį darbą jau atliks orkaitė). Pagal šį receptą paruošta vištiena bus labai sultinga, minkšta ir skani.

Ingredientai:

  • Vištienos blauzdeles
  • Prieskoniai (druska, pipirai, paprika ir kt.)
  • Aliejus
  • Bulvės (nebūtinai)
  • Obuoliai (nebūtinai)
  • Petražolės (papuošimui)

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos blauzdeles dedame į dubenį.
  2. Dubenį uždengiame maistine plėvele, dedame į šaldytuvą ir marinuojame bent valandą. Jei turite daugiau laiko, marinuokite keletą valandų. O jei skubate, nieko baisaus nebus, jei ir visai nemarinuosite, o kepsite iš karto.
  3. Kai vištiena jau pasimarinavusi, švariai nuplauname ir nusausiname bulvytes, perpjauname perpus. Jei naudojate didesnes bulves, jas nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
  4. Į kepimo skardą dedame vištenos blauzdeles, bulves, viską apipilame likusiu nuo vištienos marinatu.
  5. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 45 minutes (funkcija: viršus + apačia).
  6. Supjaustome obuolius ketvirčiais, išimame sėklas.
  7. Obuolius dedame prie vištienos ir bulvių, viską kepame dar 15-20 minučių, kol bulvės iškepa.
  8. Patiekiant pabarstome šviežiomis petražolėmis.

Svarbų vaidmenį atlieka marinatas, kuriame marinuosite vištienos blauzdeles. Tačiau net paprasčiausias pipirų, druskos ir kitų prieskonių marinatas duos puikių rezultatų.