Kvepia sekmadienio rytas, kai virtuvėje šlama prijuostė, o keptuvėje tyliai šnibžda blynai. Blyneliai gali būti apvalūs, kvadratiniai, širdelės formos, bet labiausiai gomurį lepina - purūs ir kreminiai.
Močiutės miltiniai blynai
Močiutės miltiniai blynai - tai ne tik pusryčiai, tai šiluma, kuria norisi dalintis. Šis receptas - tikras paprastumo ir skonio derinys. Močiutės miltiniai blynai nuo seno kepami be jokių įmantrybių, bet visada būna purūs, minkšti ir stebėtinai skanūs. Būtent tokie, kokius valgydavome vaikystėje, kai dar net nežinojome, kad receptų galima ieškoti internete.
Nors močiutės miltiniai blynai yra puikūs ir vieni, tikras džiaugsmas prasideda tada, kai ant stalo pasirodo priedai. Saldžiai patiekti močiutės miltiniai blynai su šviežiomis uogomis. Vienas populiariausių pasirinkimų - naminė uogienė. Braškių, aviečių ar mėlynių uogienė puikiai dera su blynais, suteikdama ne tik saldumo, bet ir natūralų vaisinį rūgštumą. Kas mėgsta šiek tiek išradingesnius skonius, gali pabandyti pagardinti blynus riešutų sviestu arba tirpintu šokoladu.
Šis receptas, perduotas iš kartos į kartą, išsiskiria savo paprastumu ir tuo ypatingu purumu, kuris išlieka net atvėsus. Šie blynai - tai ne tik pusryčių patiekalas, bet ir maža kelionė į vaikystę. Jie tokie paprasti, bet kartu nepriekaištingai skanūs, kad niekada neišeina iš mados. Nesvarbu, ar valgysi juos su uogiene, ar tik su trupučiu cukraus - kiekvienas kąsnis primins senus, šiltus rytus ir laikus, kai viskas buvo paprasčiau.
Purūs blynai su kefyru
Jei norite purių ir minkštų, kepkite blynelius su kefyru. Nieko ypatingo, tik vienas ingredientas kitas. Patiekite blynelius su kefyru su grietine ar uogiene.
Gaminimo eiga:
- Kiaušinį išplakame su cukrumi, pilame kefyrą (prieš tai į kefyrą dedame maždaug puse šaukštelio sodos), išmaišome.
- Į tešlą dalimis sijojame miltus ir išmaišome. Miltų dedame tiek, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos.
- Iš užmaišytos tešlos keptuvėje formuojame blynus ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Veganiški blynai be kiaušinių
Jeigu esate veganas, tai nėra priežastis nekepti blynų. Mėgaukitės puriais skanučiais blyneliais be kiaušinių. Augalingas receptas.
4 asm. Gaminimas 20 min.
Blyneliams be kiaušinių reikia:
- 300 g viso grūdo speltos miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 370 ml augalinio pieno
- 60 ml kokosų aliejaus (tešlai)
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 1 nubraukto šaukštelio sodos
- 100 ml akvafabos
- 3 šaukštų miltelinio cukraus
- 1 šaukšto kokosų aliejaus (kepti)
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį persijokite.
- Kitame dubenyje sumaišykite augalinį pieną, tirpdytą kokosų aliejų, vanilės ekstraktą ir citrinos sultyse išmaišytą sodą.
- Kambario temperatūros akvafabą plakite 5-7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus nebetakios. Į gerai išplaktas putas dėkite po šaukštą miltelinio cukraus ir kaskart gerai suplakite.
- Į miltus pilkite augalinio pieno mišinį ir gerai sumaišykite. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite akvafabos putas. Keptuvę įkaitinkite iki vidutinio karščio. Kepti naudokite kokosų aliejų.
8 skaniausių purių blynų receptai:
- Mieliniai cukruoti sklindžiai
- Blyneliai su puriu kreminiu varškės ir apelsinų įdaru
- Orkaitėje keptas didelis blynas
- Gardieji uogų blyneliai
- Purūs blyneliai su aviečių padažu
- Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu
- Mango varškės blyneliai su braškėmis ir bananų padažu
- Jogurtiniai sklindžiai su juodaisiais sezamais
Skanaus!