pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos Konservuotų Persikų Pyrago Receptas

Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai paprastu, bet itin skaniu pyragu su konservuotais persikais. Tai toks pyragas, kuriam nereikia jokių specifinių ingredientų, todėl visus ingredientus galima rasti tiesiog savo virtuvės spintelėje. Šiame recepte naudojami ingredientai bus tikrai paprasti ir pas daugelį randami iškart namuose. Pasigaminę tikrai nenusivilsite, nes skonis nuostabus. Noriu pasidalinti jogurtinio varškės torto receptu su persikais, kuris gaunasi lengvos tekstūros, labai gaivus ir skanus.

Greičiausiai jokie kiti vaisiai taip neprimena šiltų orų, kaip sultingi, saldūs ir kvapnūs kaulavaisiai: persikai, abrikosai, nektarinai. Iš senovės Kinijos kildinami persikai - vieni seniausių žmonijos istorijoje žinomų vaisių, o daugelyje kultūrų jie laikomi ir ilgo gyvenimo bei geros sveikatos simboliu.

Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad šios grupės vaisiai turi teigiamų savybių mūsų sveikatai - persikuose gausu skaidulų, įvairių vitaminų ir mineralų. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, persikai yra maistingi ir turtingi vitaminais: C, kuris stiprina imuninę sistemą ir A bei E, kurie yra naudingi akims bei odai. Persikuose yra ir įvairių mineralų: kalio, kalcio, magnio, šiek tiek geležies. Šiuose kaulavaisiuose gausu ir skaidulų, palaikančių gerą virškinimo sistemos sveikatą. Be to, persikuose yra medžiagų, pasižyminčių antioksidacinėmis savybėmis ir apsaugančių žmogaus organizmą nuo ląstelių pažeidimų bei ankstyvo senėjimo.

Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja, kaip šviežius persikus bei kitus kaulavaisius laikyti, nokinti namuose ir primena, kad laukiant jų sezono pradžios dabar galima skanauti konservuotų persikų puseles. O. Suchočeva primena, kad norintys sutaupyti turėtų pasinaudoti galimybe įsigyti šaldytos sluoksniuotos tešlos net 30 proc. pigiau, perkant su lojalumo kortele.

Ingredientai ir Patarimai

Kaip sako Beata, tai toks pyragas, kuriam nereikia jokių specifinių ingredientų, todėl visus ingredientus galima rasti tiesiog savo virtuvės spintelėje. Man taip ir nutiko. Prisipažinsiu, pradžioje buvau labai nepalankiai nusiteikusi dėl šio recepto. Kažkada kepiau daugumos mėgstamus kondensuoto pieno keksiukus ir man jie (netikėtumas!), visiškai nepatiko. Buvo sausi, labai saldūs, tikrai nesuprantu, kodėl žmonės juos taip mėgsta. Paprastas ir pigus. Man persikai čia privalomi, kitaip pyragas būtų sausokas ir panašus į tuos nepasisekusius keksiukus.

Šokoladą sulaužyti, persikus supjaustyti, migdolus susmulkinti. Sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išsukti iki baltumo, sudėti kiaušinius, šokoladą, persikus ir migdolus. Viską gerai išmaišyti, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vėl išmaišyti. Tešla turi būti grietinės konsisitensijos.

B. Nicholson siūlo varškės pyragą gardinti persikais - jie ir gražiai atrodo, ir yra skanūs. Tačiau vietoje jų galima naudoti, pavyzdžiui, keptus obuolius arba uogas. Jeigu jų neturite ir nenorite bėgti į parduotuvę, į pyragą dėkite tiesiog sluoksnį uogienės.

Gaminimo Eiga

Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite dubenėlyje. Kiaušinius plakite, kol ims putoti. Supilkite tešlą į formą. Ant viršaus išdėliokite griežinėliais supjaustytus persikus.

„Pyrago svarbu nesudeginti, nes labai greitai paruduoja jo viršus. Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas. Žinoma, pravėsusį pyragą patogiau pjaustyti. Jis be galo skanus dar dvi dienas, bet turbūt neišlauksite tų dviejų dienų, nes jeigu didesnė šeima, pyragas dingsta labai greitai“, - šypteli B. Nicholson.

Atsiliepimai ir Patarimai Išbandžiusiems

Pyragas tikrai pavykęs. Labai mano šeimos pamiltas ir daugelio draugų išgirtas pyragas su varške ir konservuotais persikais. Labai dėkinga už receptą, bet mes dėjome kakavinį kondensuotą pieną ir riešutus, nes namie be manęs niekas šiltų skanių vaisių pyrage nevalgo ir nevalgys. O viršui pabarstukų turėjau, tai visai nenusivyliau. Aciu uz puiku recepta. Labai nesudetingas, bet nerealiai skanus. Dariau su ananasais, nes persiku negavau. Visiems begalo patiko. Mano pirmasis kepinys! tikrai nuostabus pyragas.tokspaprastas receptas ir greitai paruosiamas.kelis kartus kepiau ir visada pavykdavo….

Patarimai:

  • Galima dėti ne tik miltus, bet ir maltus migdolus.
  • Jei norite sultingesnio pyrago, galite ant viršaus užbarstyti mėlynių arba kitų šaldytų uogų.
  • Jei neturite kepimo miltelių, pyragas gali neiškilti.

Varškės Pyrago su Persikais Variantai

Paprastai šnekant, tai šitas pyragas yra elementarus cheesecake arba sūrio/varškės pyragas, kurio variantų yra įvairių įvairiausių su visokio plauko ingredientais: mascarpone, philadelphia, rikotta ir t.t., skiriasi riebumai, klampumai, ar reikia kepti, ar šaldyti ir panašiai… Pyragas iš rikotos išsiskiria savo lengvumu visomis prasmėmis. Tačiau vietoje jų galima naudoti, pavyzdžiui, keptus obuolius arba uogas. Jeigu jų neturite ir nenorite bėgti į parduotuvę, į pyragą dėkite tiesiog sluoksnį uogienės.

Galimi variantai:

  • Vietoj persikų naudoti obuolius, bananus, kriaušes ar braškes.
  • Į tešlą įmaišyti kokosų drožlių arba šokolado gabaliukų.
  • Ant viršaus uždėti aviečių arba kitų mėgstamų uogų.