Sultingas jautienos kepsnys orkaitėje arba "Rostbifas"
Autorius apie receptą: Šis tradicinis sultingas jautienos kepsnys niekuomet nenuvilia. Jį ypač verta išbandyti, jeigu galite gauti kokybiškos jautienos ir mėgstate mėsą su trupučiu kraujo. Šis tradicinis sultingas jautienos kepsnys niekuomet nenuvilia. Jį ypač verta išbandyti, jeigu galite gauti kokybiškos jautienos ir mėgstate mėsą su trupučiu kraujo. Jautienos rostbifas taip pat labai skanus atvėsęs. Kitą dieną jį labai plonai supjaustykite ir pagaminkite nuostabių sumuštinių su karamelizuotais svogūnais bei raugintais ar marinuotais agurkėliais! (. daugiau) (. mažiau) Reda
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 6Su šaukštu aplink pasaulį
Vaidas, mano suolo draugas (net keista taip rašyti, praėjus daugybei metų po paskutinio skambučio :), yra vienas iš nedaugelio vyrų, visiškai abejingų saldumynams. Antra vertus, be mėsos ir bulvių savo valgiaraščio jis neįsivaizduoja. Be to, šis žmogus nuoširdžiai įsitikinęs, kad lietuvių virtuvė - bene geriausia pasaulyje, ir jai neprilygsta jokie sušiai, kariai, tortilijos ar kokia nors saldžiarūgštė vištiena. Nenuostabu, kad Vaidas puikiai gamina troškinius, kotletus, cepelinus, balandėlius, Kėdainių blynus ir kitą lietuvišką klasiką, įskaitant šaltieną, kurios virimui negaili paskirti pusės šeštadienio. O štai nutaręs imtis kokio nors"neįprasto" patiekalo (kad ir prikepti saldžių blynų savo dukrytei), ar tiesiog šiaip prireikus pasitarti kulinariniais klausimais, Vaidas skambina savo mamai arba man - mat Inga, jo gyvenimo draugė, su virtuve draugauja ne per daugiausia.
Paprastai Vaidas pasikliauna mano patarimais ir receptais, bet, išgirdęs apie keptuvėje paruoštą jautieną su svogūnais, buvo nusiteikęs skeptiškai. Iki tol, kol vieną kartą, užsukęs į svečius ir prisijungęs prie vakarieniaujančios mūsų šeimos, jos neparagavo. Pripažinęs, kad patiekalas vertas dėmesio, jis netgi padarė prielaidą, jog kitų šalių virtuvėse, pasirodo, irgi gali būti valgių, savo gerumu prilygstančių lietuviškiems. O tai, žinokite, jau šį bei tą reiškia :) Kepta jautienos nugarinė su svogūnais iš tiesų nusipelno pagyrų: šis patiekalas greitai (maždaug per pusvalandį) pagaminamas, neįmantrus ir palaimingai gardus. Esu ruošusi daug tradicinių suomiškų patiekalų, bet šiandieninis - vienas iš pačių pačiausių. Apie tokius sakoma, jog jie atspindi geriausias nacionalinės virtuvės ypatybes. Patys suomiai teigia, jog tai senamadiškas gardumynas, primenantis pietus pas mamą ar močiutę - tačiau nuo to nė kiek ne prastesnis.
Gavėnia - nelabai tinkamas laikas mėsėdžių puotoms, bet, mūsų atveju, vaikų gydytoja prisakė sūnui nors kartą per savaitę valgyti raudoną mėsą, taigi, stengiuosi laikytis šių rekomendacijų. Jeigu jūs esate panašioje situacijoje, receptą galite išmėginti tuojau pat, jeigu sąžiningai laikotės pasninkų, išsisaugokite jį ateičiai. Jautiena su svogūnais tiks ir kasdieniniams pietums, ir šventiniam stalui - sakau tai nė kiek neperdėdama, mat esu gaminusi šį patiekalą daugybę kartų įvairiomis progomis. Tačiau norint, kad pietūs ar vakarienė pasisektų, būtina laikytis poros taisyklių.

Reikalingi ingredientai:
Jautienos nugarinė1~1.2 kilogramasMorkos2 vntSvogūnai1 vntČesnakaiŠviežios kapotos petražolės2 šaukštaiSūris100 gramųObuolių sidro actas1 šaukštasPrieskoniaipagal skonį (malti juodieji pipirai, jautienos prieskoniai)Druskapagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Pirmiausia nuvalome svogūnus ir česnakus, smulkiai supjaustome, morkas sutarkuojame. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepkite daržoves, kol suminkštės, išjunkite ugnį ir leiskite daržovėms atvėsti.
2. Į atvėsusias daržoves suberkite kapotas petražoles, tarkuotą sūrį ir obuolių actą, pagal skonį pasūdykite, pipirų, viską išmaišykite.

Letai kepta jautienos nugarine
Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos nugarine orkaiteje” rasta receptų 1000Jautienos nugarinė su keptu žiediniu kopūstu ir tobulu padažuKelios valandos orkaitėje atsipirks: sultingos „lėtai“ keptos jautienos receptas
Lietuviai itin mėgsta kiaulieną bei vištieną, tačiau prekybininkai pastebi, jog ir maždaug prieš dešimtmetį Lietuvoje madinga tapusi jautiena toliau populiarėja. Didkepsnius ir kitus ant žarijų keptus patiekalus išbandę tautiečiai dabar vis dažniau atsigręžia į troškinius ir ar orkaitėje ilgai žemesnėje temperatūroje keptą mėsą.
Šaltinis:„Lėtai“ kepta jautiena / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 7 Mėsos patiekalai Patiekalai Receptai Jautiena Kulinarija Mėsa MaistasPasak jos, lūžis įvyko maždaug prieš dešimtmetį. Iš pradžių visiems buvo labai svarbu ir įdomu išsikepti gerą tradicinį didkepsnį. Po to buvo daug eksperimentuojama ant grilio ir su kitomis jautienos dalimis, dabar atėjo eilė ir troškiniams ar orkaitėje lėtai keptai mėsai.
Taip pat skaitykite:Labiausiai troškinimui ar ilgam kepimui orkaitėje tinka jautienos kryžinė arba mentė.
„Vis dar „ant bangos“ yra prieš keletą metų lietuvių atrasti jaučio žandai, kulninė. O dabar vis daugiau žmonių nori pasidaryti kokį įmantresnį troškinį ar pabandyti orkaitėje išsikepti vieną mėsos gabalą. Patogu, kad troškinimui tinka beveik visa jautiena, kad ir ta pati kulninė ar žandai, kurie būna labai minkšti. Bet labiausiai troškinimui ar ilgam kepimui orkaitėje tinka kryžinė arba mentė“, – tvirtino pašnekovė.
Vida Press nuotr./Jautienos gabaliukaiJi rekomenduoja išbandyti visame gabale lėtai keptą kryžinės ar mentę. Tokios mėsos paruošimas gana nesunkus ir turi įvairių variantų, taigi, kiekvienas gali pasirinkti pagal savo skonį. „Šitaip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko. Tereikia mėsos gabalą su prieskoniais uždengtame inde pašauti į orkaitę ir kepti apie 3 valandas. Likus pusvalandžiui galima įdėti daržovių ar įpilti vyno“, – aiškino Valentina.