Jau esu pasakojusi, kad manasis santykis su pusryčiais - keistokas bei nepastovus, o darbo dienomis šį valgymą paprastai pakeičia didelis puodelis kavos su pienu. Vis tik, jei žinau, kad diena bus ilga ir užimta, stengiuosi užkąsti nors truputį. Kiaušinienės keksiukai su šonine - puikus pasirinkimas greitiems ir sotiems pusryčiams.
Ingredientai
Pirmas variantas
- 10 kiaušinių
- 120 ml pieno
- Apie 200 g mėgstamo kumpelio (naudojau „Panevežio filė”)
- Apie 100 g kietojo sūrio
- 2-3 v. š. susmulkintų laiškinių česnakų
Antras variantas
- 6 vnt. kiaušinių
- 130 g olandiško sūrio
- 100 g paprikos
- 100 g virto kumpio ar kitos norimos mėsos
- 100 g pomidorų
- 70 g svogūnų
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
- 0,25 a.š. druskos arba pagal skonį
- 0,25 a.š. maltų juodųjų pipirų arba pagal skonį
Trečias variantas
- Kiaušiniai - 4 vienetai
- Pienas - 120 mililitrų
- Sūris - 150 gramų
- Svogūnas - 70 gramų
- Kumpis - 150 gramų
- Paprika - 0 vienetai
- Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis
- Aliejaus (kepimui, formelėms patepti) - 3 valgomieji šaukštai
Gaminimas
Pirmas variantas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Keksiukų kepimo formos įdubas ištepame riebalais.
- Kumpelį supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį sutarkuojame, laiškinius česnakus smulkiai sukapojame.
- Kiaušinius išplakame su pienu, įmaišome priedus, pagardiname druska, pipirais.
- Gautą masę tolygiai išskirstome po keksiukų formelės įdubas (pilame beveik iki jų viršaus) ir šauname į įkaitintą orkaitę.
- Kepame apie 20-25 minutes.
- Iškepusius keksiukus atsargiai atkabiname nuo formos ir ragaujame.
Antras variantas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
- 6-7 keksiukų formeles išpurkškite ar patepkite aliejumi ir atidėkite į šalį.
- Papriką ir svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite, kol daržovės suminkštės ir svogūnai pagels.
- Sudėkite smulkintą kumpį ir kepkite dar 1-2 minutes.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies, įmaišykite smulkintus pomidorus be sėklų ir atidėkite į šalį.
- Dubenyje suplakite kiaušinius su druska ir pipirais, sudėkite dalį olandiško sūrio ir pasilikite šiek tiek keksiukų viršui, dėkite paruoštas daržoves, kumpį ir išmaišykite.
- Kiaušinių mišinį supilkite į paruoštas keksiukų formeles.
- Apibarstykite omleto keksiukus likusiu sūriu.
- Kepkite 15-17 minučių arba, kol keksiukais gražiai apskrus.
- Skanaus!
Trečias variantas
- Svogūną ir kumpį smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje iki kol svogūnas suminkštės.
- Papriką supjaustykite kubeliais.
- Sūrį sutarkuokite.
- Kiaušinius išplakite su pienu, pagardinkite druska, pipirais.
- 6 keksiukų formeles patepkite aliejumi, dėkite kepinto kumpio ir svogūno, paprikų, berkite sūrio, pilkite kiaušinių plakinio.
- Kepkite iki 180-190C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Šių keksiukų pagrindas, savaime suprantama, kiaušiniai, purią tekstūrą jiems suteikia pienas, o visi kiti priedai - visiškai fantazijos bei šaldytuvo turinio reikalas. Į juos labai šauniai tinka įdėti mėgstamo kumpelio ar šoninės, kietojo sūrio ar fetos, daržovių, kukurūzų, žirnelių, įvairių žolelių. Be to, ir gamyba juokingai paprasta.
Labai skanūs keksiukai, kurie puikiai tiks pusryčiams. Skanūs ir šalti.