pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Morkų ir burokėlių salotos žiemai: receptai ir gaminimo paslaptys

Burokėlių ir morkų salotos žiemai - labai skanus ir universalus ruošinys, kuriame taip pat yra daug vitaminų. Norėdami paruošti burokėlių ir morkų salotas, jums reikės pačių paprasčiausių ir prieinamiausių ingredientų, kuriuos visada rasite po ranka. Salotas paruošti gana paprasta, todėl šis receptas tinka net pradedančioms namų šeimininkėms.

Klasikinis receptas

Ingredientai:

  • 4 kilogramai burokėlių
  • 0.5 kilogramo svogūnų
  • 0.5 kilogramo pomidorų pastos
  • 0.5 kilogramo obuolių
  • 0.5 kilogramo morkų
  • 1 vienetas česnakų
  • 4 valgomieji šaukštai druskos
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 4 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 5 valgomieji šaukštai acto

Paruošimas:

  1. Burokėlius (nevirtus) nulupti ir sutarkuoti burokine tarka.
  2. Morkas sutarkuoti ir pakepinti, svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti.
  3. Obuolius sutarkuoti, pomidorus supjaustyti didesniais kubeliais, sudėti druską, cukrų, aliejų ir viską kaitinti apie 50 min.
  4. Baigiant virti sudėti smulkintą česnaką, supilti actą.

Puikiai tinka patiekti kaip salotas ar netgi virti sriubai.

Kitas receptas su troškinimu

Ingredientai:

  • Burokėliai
  • Morkos
  • Svogūnai
  • Pomidorai
  • Aliejus
  • Druska
  • Prieskoniai pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Pasruoškite daržoves: svogūnus supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Morkas, burokėlius sutarkuokite šiaudeliais arba burokine tarka.
  3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite jų odelę.
  4. Mišrainės gaminimas: puode įkaitinkite 3 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudėkite svogūnus ir pakepinkite apie 4 min. ar kol jie suminkštės.
  5. Sudėkite morkas ir pakepinkite dar apie 4 min.
  6. Į puodą sudėkite pomidorus ir viską troškinkite ant nedidelės kaitros apie 30-40 min. ar kol burokėliai bus ganėtinai minkšti.
  7. Kol gaminate mišrainę, paruoškite stiklainius: juos ir dangtelius išplaukite su soda ir šiltu vandeniu, sudėkite ant kepimo skardos kakleliu žemyn ir kaitinkite orkaitėje 140 °C apie 10 min. Dangtelius sudėkite į verdantį vandenį ir kaitinkite 3-4 min.
  8. Sudėkite mišrainę į stiklainius, užsukite dangtelius.
  9. Stiklainius apverskite, uždėkite šiltą audėklą ir taip laikykite, kol atvės (mažiausiai porą valandų).

Patarimai ir gudrybės

  • Ši burokėlių mišrainė žiemai gali būti puikus garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
  • Ją galite naudoti, kai norėsite virti burokėlių sriubą ar barščius.
  • Tokios salotos yra šiek tiek saldžios, bet jei norite, galite pridėti porą česnako galvų.

Recepto variantai

Šią mišrainę gaminome ir su morkomis, pomidorais, svogūnu.

Burokėlius ir morkas supjaustėme ir patroškinom apie 10 min., nes jie buvo nepilnai apvirti, po to sudėjom obuolius, visus prieskonius, šiek tiek patroškinom, sudėjom pakepintus svogūnus, druską. Prieš pat baigiant sudėjom petražolių lapelių gerą saują.

Laikas ir kiekis

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Iš šiame recepte nurodytų ingredientų gaunamas vienas pusės litro stiklainis.

Skonis

Šios burokėlių mišrainės žiemai skonis išties puikus - sodrus, švelnus, kiek saldžiarūgštis.