Produkto > Peržiūra
Energijos (kcal) proporcijos pagal makro-elementus:
Angl. 35% | Balt. 14% | Rieb. 51%
Svorio proporcijos (%):
- Pagrind. Pagrindiniai elementai
- Vitaminai
- Mineralai
Elementas: | Kiekis: |
Kalorijos | 18.5 kcal |
Vanduo | * |
Baltymai | 17.5 g |
Angliavandeniai | 2.9 g |
Skaidulinės medžiagos | 11.6 * |
Cukrus, viso | * |
Cukrus, natūralus | 33.6 * |
Polioliai | 30.4 * |
Riebalai | 29.6 g |
Sotieji riebalai | 28.6 * |
Poli-nesotieji riebalai | 12.1 * |
Omega-3 riebalai | 16.5 * |
Omega-6 riebalai | 43.9 * |
Mono-nesotieji riebalai | 3.3 * |
Cholesterolis | 29.1 * |
Druska | * |
* - elementų reikšmės rodomos tik registruotiems nariams.
Naminiai kibinai - sultingi ir minkštučiai
Autorius apie receptą: Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose - sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio pavyko 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas. Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose - sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio pavyko 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas. Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:Rodyti akcijas
TAIPPaspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymąINGREDIENTAI:Porcijų skaičius: 25Tešlai: | ||
500 gramų | miltų | |
200 gramų | sviesto | |
3 vienetai | kiaušinių | |
100 gramų | grietinės | |
šiek tiek | druskos | |
Įdarui: | ||
500 gramų | kiaulienos sprandinės | |
1 vienetas | svogūnų | |
2 šaukštai | grietinės | |
šiek tiek | krapų | |
šiek tiek | petražolių | |
šiek tiek | druskos | |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušinių | |
2 šaukštai | vandens |

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.Tešlai: miltus suberkite į dubenį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis patrinkite sviestą su miltais, kol masė bus panaši į trupinius. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską išmaišykite.
Į išplaktus kiaušinius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. Plakinį supilkite į miltus ir išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Suformuokite apvalų gabaliuką, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve apie 1 val.
Įdarui: sprandinę supjaustykite mažais kubeliais, dėkite smulkiai sukapotą svogūną, krapus, petražolės, grietinę, pagardinkite druska ir nepagailėkite juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Iškočiokite tešlą, išspauskite skritulėlius (manieji buvo 12cm skersmens), dėkite mėsos įdaro. Užspauskite skritulėlio kraštus ir užlankstykite viršų-
Kibinus sudėkite ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Ant viršaus galite užberti sezamo sėklų. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. p.s. mediniu pagaliuku keletą kartų pradūriau tešlą tam, kad išeitų susidarę garai ir tešla nesuplyštų.

Kibinas kcal – Maistinė Vertė
Kibinas yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro mėsa įdaryta į bandelės formos tešlą. Kibinai paprastai gaminami iš kiaulienos, jautienos ar avienos ir yra labai sotūs.
Kibinų maistingumas priklauso nuo naudojamos mėsos ir tešlos sudėties. 100 gramų kibino vidutiniškai yra:
- 354 kalorijos
- 30 gramų angliavandenių
- 22 gramai riebalų
- 19 gramų baltymų
Kibinas | 100 g porcijoje |
---|---|
Kalorijos | 314-354 |
Angliavandeniai | 30-33 g |
Riebalai | 17-22 g |
Baltymai | 19 g |
Natris | 2231,5 mg |
Cholesterolas | 205,2 mg |
Kaip matote, kibinai yra gana kaloringas patiekalas. Jų kaloringumas kyla iš didelio riebalų ir angliavandenių kiekio. Tačiau kibinai taip pat suteikia nemažai baltymų ir sotumo jausmą.
Kibinus rekomenduojama valgyti su daržovėmis, kad sumažintumėte bendrą patiekalo kaloringumą. Taip pat venkite valgyti per daug kibinų vienu metu, nes jie gali būti sunkiai virškinami.
Apibendrinant, kibinai yra skanus ir sotinantis lietuviškas patiekalas, kurį reikėtų valgyti su saiku. Jų vidutinis kaloringumas 100 gramų porcijoje yra apie 350 kalorijų. Tikėtina, kad valgant kibinus kaip pagrindinį patiekalą su šonine garnyru, bendras suvalgytų kalorijų kiekis sieks 500-800.