pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Apkepas su pievagrybiais: gardūs receptai kiekvienai dienai

Jau ne vieną kartą sakiau, kad mano šeima labai mėgsta pačius įvairiausius bulvių patiekalus. Ir nėra svarbu ar tai įvairiausi apkepai, ar tai cepelinai, ar tai kugelis ar kažkas kita. Tad ir dalinuosi receptu, kur šalavijas man puikiausiai įsipaišė. Apkepas, praturtintas išskirtinio skonio suteikiančiais džiovintais šalavijais.

Bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais

Bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais - tai sotus ir gardus patiekalas, tikras komforto maistas, kuriame derinami sluoksniuoti bulvių tarkiai, sultinga maltos mėsos masė ir aromatingi pievagrybiai.

Makaronų apkepas su pievagrybiais ir tofu

Nuostabus patiekalas gavosi iš šaldytuvo likučių.

Ingredientai:

  • 200 g nevirtų makaronų
  • 230 ml kokosų pieno kietosios dalies iš skardinės
  • 150 ml nesaldinto augalinio pieno
  • 200 g pievagrybių
  • 180 g

Gaminimo eiga:

  1. Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės. Pažiūrėkite ant pakuotės, kiek minučių patariama virti jūsų pasirinktus makaronus ir nuimti juos nuo ugnies dviem minutėmis anksčiau, nei parašyta. Makaronai tikrai turi būti al dente, t.y. apykiečiai, nepervirti, nes juos dar apkepsime, jie sugers skystį ir bus geros konsistencijos. Nukošiame, apšlakstome aliejumi, kad nesukibtų ir atidedame.
  2. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Ant vidutinės kaitros apkepti smulkintą svogūną, česnakus, pievagrybius ir rankomis sutrupintą tofu kartu su 0,5 šaukštelio druskos. Kepti, kol pradės lengvai apskrusti.
  4. Kokosų pieną, augalinį pieną, šalavijus, maistines mieles, ¼ šaukštelio druskos ir pipirus gerai išmaišyti.
  5. Dideliame dubenyje sumaišyti virtus makaronus su grybų ir tofu mišiniu, supilti kokosų pieno padažą ir gerai išmaišyti.
  6. Viską sudėti į kepimo skardą ir išlyginti paviršių.
  7. Kepti 25-30 min.

Žuvies apkepas su pievagrybiais

Ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas - 50 gramai
  • Kietas sūris - 100 gramai
  • Grietinė - 150 mililitrai
  • Miltai - 2 valgomieji šaukštai
  • Pievagrybiai - 200 gramai
  • Menkės filė - 500 gramai
  • Svogūnas - 1 vienetas
  • Kiaušinis - 1 v.
  • Kvietiniai miltai 2 valg.

Gaminimo eiga:

  1. Grybus nuplaukite ir supjaustykite, susmulkinkite svogūną. Apkepkite kartu svieste, įmaišykite šaukštą miltų ir palikite kuriam laikui nuošaly.
  2. Žuvį nuplaukite, apsausinkite, pabarstykite druska, pipirais, supjaustykite juostelėmis, apvoliokite likusiuose miltuose ir apkepkite alyvuogių aliejuje, kol gražiai apskrus.
  3. Išplakite kiaušinį, sumaišykite su grietine ir puse tarkuoto sūrio.
  4. Į kepimo formą sudėkite žuvį, ant viršaus - grybus, užpilkite paruoštu padažu ir pabarstykite likusiu sūriu.

Vištienos apkepas su pievagrybiais

  1. Įdėkite vištienos filė į puodą su pasūdytu vandeniu ir virkite 20 minučių. Vėliau nusausinkite, leiskite šiek tiek atšalti ir supjaustykite kubeliais.
  2. Susmulkinkite svogūnus ir pievagrybius.
  3. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite joje svogūnus per porą minučių.
  4. Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus ir iš lėto įmaišykite grietinėlę bei prieskonius.
  5. Gautą masę sudėkite į kepimo indą.
  6. Iš viršaus apibarstykite tarkuotu sūriu, įdėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys.

Makaronų apkepas su pievagrybių padažu

Pievagrybius supjaustome griežinėliais, svogūną - mažais kubeliais. Įkaitiname didelę keptuvę su aliejumi ir sudedame pievagrybius. Įpilame vyno (aš naudojau Marsalos). Jei neturite ir negalite rasti Marsalos vyno, tai galima įpilti 45 ml pusiau sauso raudono vyno ir vieną šaukštą acto. Viską pamaišome ir įdedame sviesto, palaukiame kol ištirps. Palaipsniui, šaukštas po šaukšto, supilame sultinį, vis pamaišydami po kiekvieno šaukšto. Dar pakaitiname, patroškiname apie dvi minutes, kol padažas sutirštės. Sudedame makaronus, supilame pievagrybių padažą, pabarstome pusę kiekio tarkuoto kietojo sūrio, įdedame pjaustytos ar suplėšytos mocarelos ir viską pamaišome, kad makaronai pasidengtu visu gėriu. Užberiame likusio kietojo sūrio ir jau šauname į orkaitę kad keptų apie 20 minučių, kol kraštai gražiai apskrus ir bus traškūs.

Šis įrašas yra duoklė tiems, kurie pertvarkas jau pradėjo. Skonis: 9/10. Šiek tiek primena kiaušinienę - bet gerą ir turtingą skoniu kiaušinienę. Minkštas, purus apkepas, kurie skonį galite pasikoreguoti pagal savo skonį - įberti dar žiupsnelį vienų ar kitų prieskonių, įpjaustyti šiek tiek vienų ar kitų daržovių. Greita, paprasta ir skanu.

Špinatų apkepas su pievagrybiais

  1. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite česnakus ir svogūnus, kol suminkštės.
  2. Į keptuvę sudėkite atitirpintus šaldytus špinatus. Maišydami pakepinkite porą minučių.
  3. Patiekite šiltą, supjaustytą gabalėliais.