Troškiniai su vištiena ir daržovėmis bei prieskoniais - lengvi, sotūs patiekalai, o vištienos mėsa tampa dar labiau suminkštinta, sultingesnė ir kvapnesnė. Šio vištienos troškinio recepto ingredientai yra paprasti, nebrangūs ir tikriausiai juos turite po ranka. Troškiniui rinkitės gerai prinokusias, šviežias, sultingas ir kvapnias daržoves. Daugiausiai laiko užims supjaustyti daržoves, o troškinant prie puodo tikrai nereikės stovėti!
Vieno puodo patiekalai yra pagaminami greitai, paprastai ir svarbiausia - skaniai. Jums neprireiks papildomai kažko virti ar kepti. Troškinys tiks sotiems, sveikiems, gardiems pietums ar vakarienei. Tad šiandien gaminau labai greitai pagaminamą vištienos patiekalą su daug daržovių viename puode. O kas svarbiausia - jis labai greitai pagaminamas. Išbandykite.
Ingredientai
- 200 g vištienos
- 75 g svogūno
- 60 g cukinijos
- 50 g geltonosios paprikos
- 50 g raudonos paprikos
- 2 v.š. sojos padažo
- 1 v.š pomidorų pastos
- 1 v.š. kokosų pieno
- 5 g česnako
- 1 a.š. lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Pipirų pagal skonį
- Raudonosios paprikos miltelių pagal skonį
- Ciberžolės pagal skonį
- Druskos pagal skonį
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę porą minučių apkepame ant lydyto sviesto arba ypač tyro alyvuogių aliejaus.
- Sudedame daržoves - svogūną, česnaką, cukiniją, geltonąją ir raudonąją paprikas.
- Viską kartu pakepame keletą minučių.
- Pabarstome druska, pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir ciberžole.
- Tuomet dedame sojos padažo, šaukštą pomidorų pastos ir kokosų pieno.
- Viską patroškiname. Daržovės turi išlikti traškios.
Šio troškinio recepto idėja kilo iš indų virtuvės. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apibarstykite druska bei pipirais. Česnaką ir svogūną supjaustykite ir pakepinkite su šlakeliu aliejaus. Suberkite karį, kumino, paprikos bei kalendros prieskonius. Pakepinti dar porą minučių. Vėliau sudėkite pomidorus, pakaitinkite 10 min. ir galiausiai sudėkite jogurtą, išmaišykite.
Troškiniui panaudosite rudenines daržoves, kurių tikrai šiuo metu netrūksta. Morkas, bulves, moliūgą, svogūną, česnaką nulupkite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus su morkomis ir pakepinkite kelias minutes. Tuomet sudėkite vištieną ir maišant apkepinkite iš visų pusių. Į puodą sudėkite likusias daržoves, prieskonius, išmaišykite ir pakepinkite dar kelias minutes. Sudėkite ryžius, supilkite vandenį ar sultinį ir troškinkite ant vidutinės kaitros apie 25 min. kol daržovės suminkštės ir ryžiai išvirs.
Šis vištienos troškinys su grietinėle yra jaukus, komfortiškas patiekalas, kurį pagaminsite greitai ir paprastai. Naudojau vištienos šlaunelių mėsą, riebią grietinėlę, papriką, morką, svogūnus, šaldytus žirnelius, vištienos sultinį. Patiekalo gaminimui reikia visai nedaug ingredientų. Šis vištienos troškinys su grietinėle kažkiek priminė sriubą, nes padažo buvo ganėtinai daug. Šiam patiekalui mėsą ir daržoves pjausčiau gan smulkiai. Tad jį pagaminau išties greitai. Sultinį geriausia naudoti vištienos. Troškinį patiekiau su grikiais, bet puikiai tiks ryžiai, bolivinės balandos, makaronai ar bulvių košė.
Vištieną supjaustykite gana smulkiai, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suberkite vištienos prieskonius, druskos, pipirų ir visą išmaišykite. Pamarinuokite apie 15 min. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ant aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir pakepinkite, kol lengvai apskrus. Atskiroje keptuvėje pakepinti smulkintus svogūnus, vėliau suberkite smulkintus česnakus ir dar apkepti 3 min. ant mažos ugnies. Kai daržovės bus paruoštos sudėkite vištieną ir supilkite grietinę bei paprikos prieskonių, druską, pipirus ir galite apiberti normais prieskoniais. Taip troškinti viską 5-7 min. Indelyje šaukštą miltų sumaišykite su 5 šaukštais padažo iš keptuvės.
Taip pat galite pasigaminti vištienos troškinį su briuseliniais kopūstais. Jums reikės: 500 g vištienos filė, 250 g briuselinių kopūstų, didelės morkos, svogūno, paprikos, 150 ml vandens arba sultinio, 3 šaukštų aliejaus, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos ir Provanso žolelių.
Gaminimo eiga:
- Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidėkite į šoną.
- Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Nuskustą morką ir išvalytą papriką supjaustykite šiaudeliais. Švarius kopūstus perpjaukite per pusę.
- Svogūnus apkepinkite keptuvėje, kurioje ruošėte vištieną. Kai jie suminkštės arba taps permatomi, suberkite morkas, paprikas ir pakepinkite dar kelias minutes.
- Sužerkite kopūstus ir pakepintą vištieną, įspauskite česnako skilteles.
- Troškinį pagardinkite žolelėmis ir druska.
- Galiausiai supilkite vandenį ir uždengusi troškinkite 20 minučių, nustačiusi nedidelę kaitrą. Vis pamaišykite, kad neprikeptų prie dugno.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Komponentas | Kiekis | % |
---|---|---|
Kalorijos | 378kcal | 19% |
Angliavandeniai | 19g | |
Baltymai | 26g | |
Riebalai | 23g | |
Sočiosios riebalų rūgštys | 10g | |
Cholesterolis | 86mg | |
Natris | 2138mg | |
Kalis | 736mg | 37% |
Skaidulos | 4g | 11% |
Cukrūs | 7g | 28% |
Vitaminas A | 2050µg | 256% |
Vitaminas B6 | 1mg | 71% |
Vitaminas B12 | 1µg | 40% |
Vitaminas C | 175mg | 219% |
Vitaminas D | 1µg | 20% |
Vitaminas E | 1mg | 8% |
Vitaminas K | 7µg | 9% |
Kalcis | 27mg | 3% |
Varis | 1mg | 100% |
Folio rūgštis | 76µg | 38% |
Geležis | 3mg | 21% |
Manganas | 1mg | 50% |
Magnis | 71mg | 19% |
Fosforas | 276mg | 39% |
Selenas | 15µg | 27% |
Cinkas | 2mg | 20% |