pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vieno kąsnio sumuštiniai ir eklerai: receptai ir idėjos

Vieno kąsnio sumuštiniai - tai puikus pasirinkimas, kai norite greitai ir skaniai užkandžiauti. Jie yra ne tik lengvai paruošiami, bet ir idealiai tinka įvairioms progoms: nuo šeimos švenčių iki draugų susibūrimų. Vieno kasnio sumuštiniai yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam užkandžiavimui, tiek šventiniams patiekalams. Jie leidžia jums būti kūrybingiems ir mėgautis skonių įvairove. Vieno kasnio sumuštiniai gali būti ne tik skanūs, bet ir estetiškai patrauklūs. Vieno kasnio sumuštiniai yra itin universalūs, todėl juos galima pritaikyti pagal savo skonį. Nepamirškite, kad sumuštiniai gali būti ne tik skanūs, bet ir estetiškai patrauklūs, todėl skirkite šiek tiek laiko jų pateikimui.

Kodėl verta rinktis vieno kąsnio sumuštinius?

  • Šie sumuštiniai yra greitai paruošiami ir itin skanūs.
  • Šie sumuštiniai puikiai tinka kaip užkandis per šventes.
  • Šie sumuštiniai tinka ne tik vegetariams, bet ir visiems, kurie nori sveikesnio užkandžio.

Rekomendacijos planuojant šventę:

  • 5-7 vnt/asm. (jei šventėje bus karštų patiekalų)
  • 7-10 vnt/asm.

Eklerai: nuo svajonės iki realybės

Iškart prisipažinsiu: tai turėjo būti visai ne tai. Tai turėjo būti kepinys, kuris turėjo priblokšti visus, kas jį pamatys. Jau nekalbant apie tuos, kurie jį paragaus (pastarieji ir šiaip buvo patenkinti rezultatu, nors viskas išėjo visai ne taip, o aš buvau pikta ir nepatenkinta). Mano svajonėse ir planuose jau seniai sukosi desertas, kurio pavadinimas - Croquenbouche - nedaug paprastam mirtingąjam lietuviui ką nors pasako. Mažučiai plikytos tešlos sausainėliai, pilni puraus vanile kvepiančio kremo ir aplaistyti traškia karamele, įmantriai sulipdomi vienas ant kito, taip suformuojant aukštą tuščiavidurį bokštą. Visas bokštas papuošiamas plonyčiais karamelės siūlais. Bet visa tai ir liko tik mano svajonėse.

Croquenbouche gamybos paruošiamieji darbai truko ne vieną savaitę. Visų pirma reikėjo pasigaminti formą, kurioje statysiu sausainėlių bokštą. Kadangi namuose nieko tinkamo neradau, nutariau sukarpyti sieninį žemėlapį ir iš jo pasigaminti į nykštuko kepurę panašų kūgį. Vidinę pusę apklijavau pergamentu ir šį „darbelį” išdidžiai pastačiau svečių kambaryje ant televizoriaus stalelio. Namų tvarkytoja vos jo neišmetė, nes ji taip ir nesuprato, kas čia per šiukšlė didelė voliojasi.

Visa kremu pripildytų pyragėlių esmė - jie turi būti sausi ir traškūs viršuje, švelnūs aksominiai viduje, o kietas karamelės kiautas turi jiems suteikti įpatingą formą ir skonį. Todėl pasilikau šį išbandymą paskutinei dienai: tai pačiai, kurią planavau pateikti šį išskirtinį desertą.

Vienas, kuo tikrai negaliu skųstis, buvo pyragėlių skonis. Jis - dieviškas. Išvada ir patarimas paprastas: ai, gal geriau nelipdylit jūs to karamelinių pyragaičių bokšto, o pateikite juos tokius, kokie yra. Na, galite dar apraizgyti karamelės voratinkliu, kad būtų gražiau.

Eklerų receptas

  1. Pirmiausiai paruošiame tešlą. Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome.
  2. Nuolat bemaišant ir nenukeliant nuo ugnies, įberiame miltus. Kaitinam tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo.
  3. Tada jį atvėsiname ir mušame po vieną kiaušinį.
  4. Skardą išklojame sviestiniu popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius.
  5. Kepame gana aukštoje temperatūroje (200- 250 C) apie 15- 20 min.
  6. Iškepusius atvėsiname, įpjauname ir konditeriniu švirkštu įdarome su "Rududu", išmaišytu su 100 g sviesto, ir papuošiame avietėmis.

Plikytas kremas

  1. Suplakame kiaušinių trynius su trečdaliu cukraus iki baltumo.
  2. Nedideliame puode užkaičiame pieną su likusiu cukrumi ir vanile.
  3. Kai tik jis užverda, pamažu maišant supilam karštą pieną į trynių masę.
  4. Gerai išplakame ir viską supilame atgal į puodą.
  5. Perpilame kremą į indą, kuriame jis stovės šaltai, viršų pabarstome cukraus pudra arba uždedame kelis gabalėlius sviesto - tai padės išvengti susiformuoti kietai „plutelei”.

Plikytos tešlos paruošimas

  1. Nedideliame puode sumaišome pieną, 125ml vandens, sviestą, druską, cukrų.
  2. Užkaičiame puodą.
  3. Kai tik skystis užverda, tuoj pat nukeliame nuo ugnies.
  4. Supilame miltus ir mediniu šaukštu energingai maišome, kol masė sušoka į minkštą visumą.
  5. Vėl puodą uždedame ant nedidelės ugnies ir dar kurį laiką šią minkštą masę maišome, kol ji išdžiūsta, apie minutę.
  6. Išjungiame ugnį.
  7. Į masę įmušame kiaušinį, ir gerai išmaišome, kol kiaušinis pilnai įsikorporuoja į tešlą. Tą patį padarome su likusiais kiaušiniais (po vieną).
  8. Konditerinio maišelio pagalba formuojame mažučius „burbuliukus” skardoje, padengtoje kepimo popieriumi. Palikite nemažus tarpus vienas tarp kito.
  9. Kiekvieną pyragaitį patepame kiaušinio ir pieno plakiniu ir pašauname į orkaitę.
  10. Kepame apie 10 minučių, kol jie paruduos ir „išdžius”
  11. Išimame ir pilnai atvėsiname ant grotelių.
  12. Gaminame karamelę: puode užkaičiame cukrų ir kai jis pradeda tirpti ir kraštuose tamsėti, maišome, stebėdami, kad nesudegtų, kad spalva būtų auksinė ir tolygi.
  13. Nukeliam iškart nuo ugnies.
  14. Tuoj pat, kol karamelė dar nesustingo, pamirkome viršutinę pyragėlių dalį į karamelę ir dedame kiekvieną ant grotelių, kad sustingtų.
  15. Pabaigiame ruošti kremą: išplakame grietinėlę iki standžių putų ir ją atsargiai sumaišome su paruoštu kremu.

Atvėsusiems eklerams įpjaukite ties apačia peiliu (tik atsargiai!). Aš dar labai mėgstu savo eklerus apšlakstyti ištirpintu šokoladu, bet tai nėra būtina.