pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

90 Dienų Maisto Derinimo Dieta: Išsamus Vadovas

90 dienų maisto derinimo dieta yra ciklinė mitybos programa, besiremianti tam tikra dienų seka ir maisto derinimo principais. Ši dieta padeda ne tik numesti svorio, bet ir pagerinti virškinimą bei medžiagų apykaitą.

Pagrindiniai Dietos Principai

Šios dietos esmė - laikytis griežtos dienų sekos ir valgymo režimo. Svarbu nepamiršti, kad kiekviena diena skirta tam tikrai maisto grupei, o pertraukos tarp valgymų yra itin svarbios.

  • Dienų seka: Dieta prasideda nuo baltymų dienos, po jos seka krakmolo, tada - angliavandenių ir galiausiai - vaisių diena. Po vaisių dienos ciklas prasideda iš naujo nuo baltymų dienos.
  • Vandens diena: Kiekviena 29-oji diena yra skirta tik vandeniui. Tą dieną leidžiama gerti tik vandenį ir nieko daugiau.
  • Dienų tvarka: Jokiu būdu negalima keisti dienų tvarkos.

Mitybos Ciklai

Svarbu laikytis ne tik dienų sekos, bet ir tam tikrų mitybos ciklų per parą:

  • Valymosi ciklas (nuo 4 iki 12 val.): Šiuo metu reikia valgyti kuo mažiau (daugiausia vaisius) ir gerti kuo daugiau vandens, arbatos bei nekaloringų gėrimų.
  • Maitinimosi ciklas (nuo 12 iki 20 val.): Šis laikas skirtas valgyti. Svarbu derinti produktus ir daryti tinkamas pertraukas tarp valgymų. Baltymų dieną tarp valgymų turi būti 4 valandų pertrauka, kitomis dienomis - 3 valandų pertrauka.
  • Virškinimo ciklas (nuo 20 iki 4 val.): Po 20 valandos nieko nevalgoma.

Mitybos Reikalavimai

Laikantis šios dietos, būtina laikytis tam tikrų mitybos reikalavimų, kad pasiektumėte geriausių rezultatų:

  • Skysčiai: Per dieną reikia išgerti bent 2 litrus vandens, o geriau net daugiau. Galima gerti arbatą, vaisių ir daržovių sultis (kurios laikomos maistu). Kavą galima gerti tik be cukraus.
  • Pusryčiai: Visas 90 dienų pusryčiams valgykite tik vaisius.
  • Pertraukos tarp valgymų: Baltymų dieną tarp pietų ir vakarienės turi būti 4 valandų pertrauka, krakmolo ir angliavandenių dienomis - ne mažiau kaip 3 valandos.

Pusryčiai

Visų 90 dienų pusryčiai vienodi: vaisiai. Galima derinti vaisius taip, kaip norisi, tačiau norint pagerinti virškinimą, geriau valgyti vienos rūšies vaisius. Pavyzdžiui, du obuoliai ir dvi kriaušės, stiklinė uogų arba bet kokie sezoniniai vaisiai. Šviežius vaisius galima keisti džiovintais arba vaisių sultimis. Svarbiausia, kad sultyse nebūtų cukraus.

Mityba po Dietos

Po 90 dienų dietos kurso dar 90 dienų pusryčiams valgyti tik vaisius, kitus patiekalus rinktis pagal skonį, bet laikytis subalansuotos mitybos principų (niekada nemaisyti baltymų ir angliavandenių).

Patiekalų Pavyzdžiai

Štai keletas patiekalų pavyzdžių, kuriuos galite pasigaminti laikantis 90 dienų dietos:

Baltymų Diena

  • Viščiuko krūtinėlė, išvirta vandenyje su sriubai skirtais žalumynais. Paruoškite salotas. Patiekalą valgykite su riekele (tik viena!) duonos.
  • Baklažano griežinėliai, aptepti alyvuogių aliejaus, raudonėlių, rozmarinų ir smulkinto česnako mišiniu. Pakepinkite iš abiejų pusių. Apdėkite supjaustyto pomidoro gabalėliais arba ištepkite pomidorų padažu ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Krakmolo Diena

  • Raugintų kopūstų sriuba su bulvėmis. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite smulkintą česnaką, papriką, kmynus, lauro lapelį ir pipirus, įdėkite adžikos ir užpilkite sultiniu. Kai užvirs, įdėkite raugintų kopūstų ir supjaustytas bulves. Troškinkite, kol suminkštės.
  • Sojos pupelės su ryžiais ir daržovėmis. Išvirkite 100 g ryžių, į pusę šio kiekio įmaišykite šaukštą virtų sojos pupelių, gabalėliais supjaustytą pomidorą, pusę supjaustyto nedidelio svogūno, skiltelę smulkinto česnako, 2 šaukštus marinuotų arba konservuotų kukurūzų, po žiupsnelį čiobrelių ir dašių. Atskirai sumaišykite šaukštelį pomidorų pastos su puse puodelio sriubos sultinio. Ugniai atsparų indą ištepkite aliejumi, sudėkite dalį virtų ryžių, ant jų uždėkite paruoštą mišinį, įmaišykite likusius ryžius ir užpilkite pomidorų pasta su sultiniu. Troškinkite 30 min.

Angliavandenių Diena

  • Pica. Į šiltą vandenį suberkite cukrų, įdėkite mielių. Kai mielės pakils, mišinį supilkite į truputį pasūdytus miltus ir užminkykite tešlą. Palikite ją pusvalandžiui, tada plonai iškočiokite, ištepkite alyvuogių aliejaus ir pomidorų pastos mišiniu. Picą kepkite maždaug 20 min.
  • Tešlą picai galite pertepti alyvuogių aliejumi, įdėti šviežių pomidorų gabalėlius ir saują pievagrybių.

Vaisių Diena

  • Vaisių salotos. Į dubenį suberkite mandarino skilteles, griežinėliais supjaustytą bananą ir du kivius, dvi slyvas be kauliukų, suberkite stiklinę aviečių. Viską užpilkite mandarino sultimis ir lengvai sumaišykite.
  • Troškinti vaisiai. Iš aliuminio folijos suformuokite tokio pavidalo indą, kad susieitų jo kraštai. Į šį indą sudėkite paruoštus vaisius, gerai užspauskite kraštus ir troškinkite septynias minutes orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje.

Desertai

  • Desertas iš džiovintų abrikosų ir migdolų. Sumalkite 10 džiovintų abrikosų, 10 smulkintų migdolų ir šaukštą bet kokių sulčių arba sirupo smulkintuvu. Gautą masę ištepkite ant kepimo popieriaus 1 cm storiu, iškepkite ir supjaustykite gabalėliais.