pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Viduržemio jūros prieskonių mišinys: sudėtis ir receptai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie Viduržemio prieskonių mišinį, jo sudėtį ir keletą receptų su šiuo prieskonių mišiniu.

Viduržemio jūros prieskonių mišinio sudėtis

Sudėtis:

  • Raudonos paprikos (25%)
  • Prieskoninės žolelės (25%) (bazilikai, raudonėliai, dašiai, čiobreliai)
  • Kalendros
  • Česnakai
  • Svogūnai
  • Kvapieji pipirai

Taip pat, prekės aprašymas internetinėje parduotuvėje yra bendro pobūdžio, dėl to gali skirtis nuo aprašymo, esančio prekės etiketėje.

Prieš vartojant bet kokį produktą, visada rekomenduojame susipažinti ir vadovautis ant prekės pakuotės esančia informacija apie sudėtį, laikymo sąlygas, alergenus ir kt. Produktai ir jų sudedamosios dalys gali keistis.

Receptai su Viduržemio jūros prieskonių mišiniu

Lydekų receptas

Ingredientai:

  • 3 vienetai lydekų
  • 2 vienetai svogūnų
  • 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
  • 2 vienetai kiaušinių
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek petražolių
  • Šiek tiek provanso žolelių
  • Šiek tiek Viduržemio prieskonių mišinio

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Kiaulės liežuvio receptas

Ingredientai:

  • 2 vienetai kiaulės liežuvio
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • Šiek tiek citrinpipirių
  • Šiek tiek laurų lapų
  • Šiek tiek Viduržemio prieskonių mišinio

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Paruošimo būdas: Kiaulės liežuvius įdedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, sudedame visus SANTA MARIA ir likusius prieskonius. Verdame apie 2 val., kai užvirs toliau verdame ant mažos ugnies.

Vištienos filė su pievagrybiais ir bulvėmis

Ingredientai:

  • 3 vienetai bulvių
  • 200 gramų vištos filė
  • 200 gramų pievagrybių
  • 40 gramų porų
  • 2 česnakų
  • 1.5 litro sulčių (vištienos)
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas žalumynų (petražolės, krapai)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • Šiek tiek Viduržemio prieskonių mišinio

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Avokadų salotų receptas

Ingredientai:

  • 4 vienetai avokadų
  • 5 vienetai pomidorų pastos
  • 4 saujos salotų
  • 1 vienetas svogūnų (mėlyni)
  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek juodųjų pipirų
  • Šiek tiek čiobrelių
  • 1/4 arbatinio šaukštelio Viduržemio prieskonių mišinio

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Paruošimo būdas: Išimkite avokadų kauliukus ir juos bei pomidorus supjaustykite skiltelėmis.

Kopūstų su grybais receptas

Ingredientai:

  • 1/4 vieneto kopūstų
  • 1 vienetas kiaušinių
  • 5 vienetai sluoksniuotos tešlos (lapai)
  • 1 sauja grybų (džiovinti)
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek Viduržemio prieskonių mišinio

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Paruošimo būdas: Supjaustome kopūstą, sudedame į įkaitintą keptuvę, kurioje įpilta aliejaus, ir trumpai apkepame.

Grybų troškinys

Ingredientai:

  • 300 gramų grybų (mano atveju kelmučiai savo sultyse)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 3 valgomieji šaukštai grietinės
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek druskos
  • Šiek tiek citrinpipirių
  • Šiek tiek laurų lapų
  • Šiek tiek krapų
  • Šiek tiek Viduržemio prieskonių mišinio

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Paruošimo būdas: Nulupame ir supjaustome svogūną, dedame kepti į keptuvę, įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus.