pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Cili Troškinys su Jautienos Farsu - Tradicinio Patiekalo Receptas

Ingredientai


1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepinkite maltą jautieną. Kepkite kol išsiskiria sultys, o mėsa parusta.
2. Apkeptą mėsą perdėkite į puodą, kuriame troškinsite.
3. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite susmulkintus svogūnus. Svogūnams suminkštėjus, suberkite susmulkintą česnaką.
4. Kai jau česnakas paskleis savo aromatą, į keptuvę berkite sutarkuotą morką, susmulkintas paprikas, salierą ir aštriuosius pipirus, prieskonius ir pagardinkite druska. Pakepinkite, kol suminkštėja, ir pilkite į bendrą puodą su jautiena.
5. Tada į puodą suverskite konservuotus pomidorus ir pomidorų padažą. Išmaišykite, užvirkite ir palikite troškintis ant nedidelės kaitros ne mažiau kaip 60 minučių.
6. Po to paragaukite ar nieko netrūksta, dėkite kakavą, berkite prieš tai nusunktas pupeles ir kukurūzus. Troškinti jų jau nebereikia, pakaks tik tiek, kad sušiltų.
7. Patiekdami pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Čili sriubą itin skanu užkąsti šviežiu prancūzišku batonu. Skanaus!

Patiko receptas? Pasidalink!

Raktažodžiai:

Čili troškinys

Čili troškinys tirštas, sotus, gardus ir šiek tiek aštrus. Čili kon karne – jautienos faršas troškintas su svogūnais, astriaisiais pipirais, česnakais, paprika, trintais pomidorais ir prieskoniais. Patiekiamas su tarkuotu mocarella sūriu, grietine ir nachos traškučiais. Šis cili troškinys su jautiena man primena Meksiką.

Jei jus labiau domina čili sriuba – į puoda įpilkite daugiau trintų pomidorų ir jautienos sultinio. Taip labai lengva reguliuoti tirštumą

Kokią mėsą rinktis? Mano patarimas būtų pirkti šviežią jautienos nugarinę ar sprandinę ir paprašyti, kad prie jūsų sumaltų į faršą. Juk nenorite faršo su neaiškiais priedais.

Aš nesu labai didelė pupelių mėgėja, todėl jų į šį troškinį nededu. Jeigu norite galite dėti virtų pupelių.

Aštrumą reguliuokite taip kaip mėgstate. Tikra čili sriuba turi būti aštri. Bet ne visi mėgsta labai aštrų maistą. Tai čia jau Jūsų pasirinkimas. Galima naudoti čili pipiriukus, papildomai dėti džiovintų jalapeno pipirų, arba nedėti nei vieno.

Man tai pats skaniausias čili troškinys.

Čili sriuba

  • Šviežia kalendra arba petražolės,
  • Jeigu nebijote aštrumo čili pipirai supjaustyti riekelemis
  • Grietinė
  • Tarkuota mocarela
  • Nachos traškučiai
  • Ciabatta arba prancūziškas batonas

  1. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, patepame aliejumi, sudedame jautienos faršą, supjaustytus svogūnus, sutraiškytus česnakus. Pasūdome ir barstome juodųjų pipirų. Uždedame dangtį ir troškiname apie 30 minučių kartais pamaišydami. Kai jautiena ir svogūnai paleis sultis, paragaujame, jeigu dar reikia pasūdome ir barstome juodųjų pipirų, viską gerai išmaišome ir paliekame troškintis dar 5 minutes.
  2. Kol mėsa troškinasi nuplauname ir smulkiai supjaustome papriką, pomidorą ir čili pipirus.
  3. Imame didesnį puodą, į jį iš keptuvės sudedame visą jautieną, sudedame pjaustytą papriką, pipirus ir pomidorą, beriame raudonėlį, džiovintą papriką, supilame trintus pomidorus. Viską labai gerai išmaišome. Nustatome vidutinę kaitrą ir paliekame uždengtą puodą troškintis dvidešimčiai minučių. Tada išjungiame ir paliekame kunkuliuoti dar dešimčiai minučių.
  4. Jei jautiena išleido riebalų, galite nusemti kelis šaukštus. Paragaukite ar ko nors netrūksta. Čili troškinys gaunasi gana tirštas. Jeigu norite šiek tiek skystesnio troškinio įpilkite dar šiek tiek trintų pomidorų tyrės. Man šio tirštumo sriuba pats tas. Bet jeigu Jums patinka daugiau skystimo galite įpilti ir jautienos sultinio.(aš jo niekad nenaudoju, valgome tirštą)
  5. Dar karštą čili troškinį supilkite į sriubos dubenį, įdėkite šaukštą grietinės, ant viršaus pabarstykite tarkuoto mocarela, (gali būti čederio sūris arba parmezanas), kalendros arba petražolių. Lėkštės krašte pabarstykite šiek tiek sutrupintų nachos traškučių.

Šaldytuve čili troškinys gali būti laikomas iki trijų dienų.

Cili troskinys su jautienos farsu

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Varškės patiekalai

Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje

Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)

Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams

Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Kalafiorų salotos su sojos padažu

Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Makaronų ir picos patiekalų receptai

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo

Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Cili troskinys su jautienos farsu

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “troskiniai su farsu” rasta receptų 1000Sotusis moliūgų troškinys su faršu ir pupelėmisMakaronai su faršu