pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Austriškas obuolių pyragas: receptas

Obuolių pyragas - tai vienas populiariausių desertų, kuris yra kepamas kone visose pasaulio šalyse. Šis konditerinis gaminys žavi ypatingu aromatu ir tiesiog pasakišku skoniu, tad nieko keisto, kad įvairiose pasaulio šalyse laikomasi tam tikrų savitų obuolių pyrago ruošimo tradicijų.

Daug teko ragauti obuolių pyragų. Tai tikriausiai pasaulyje populiariausias pyragas. Vos ne kiekvienoje obuolius auginančioje šalyje sutiksi tik jų nacionalinį pyragą. Aišku su obuoliais. Prancūziškas nematomas obuolių pyragas, Austriškas štrudelis, Itališkas Bolzano obuolių pyragas.

Austriškas štrudelis išpopuliarėjo aštuonioliktajame amžiuje. Tai tradicinis obuolių štrudelio receptas tiesiai iš Pietų Tirolio Alpių. Smalsu, koks slaptasis ingredientas suteiks štrudeliui išskirtinio skonio? Ogi Big Green Egg kepsninė!

Štrudelio receptas

Ingredientai:

  • Miltai
  • Aliejus
  • Vanduo
  • Druska
  • Razinos
  • Sviestas
  • Džiūvėsėliai
  • Cukrus
  • Vanilinis cukrus
  • Obuoliai
  • Migdolai
  • Cinamonas
  • Citrinos žievelė

Gaminimo eiga:

  1. Suminkyti miltus, aliejų, vandenį ir druską.
  2. Išėmus iš dubens, rankomis minkyti tol, kol tešla nelips.
  3. Suformuoti rutulį, plonai aptepti aliejumi, užvožus pašildytu dubeniu palikti pastovėti 1 valandą.
  4. Razinas pamerkti rome.
  5. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sudėti džiūvėsėlius, 10 gramų cukraus ir vanilinį cukrų, maišant pakepinti kol pagels.
  6. Obuolius nulupti, išvalyti, supjaustyti plonomis riekelėmis.
  7. Pridėti razinas, migdolus, likusį cukrų, cinamoną, ir citrinos žievelę.
  8. Didelį virtuvinį rankšluostį apibarstyti miltais.
  9. Iš tešlos suformuoti ritinį, truputį suploti.
  10. Ant rankšluosčio iškočioti ir suformuoti stačiakampį (50x40 centimetrų).
  11. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros.
  12. Tešlą atsargiai susukti iki pusės, užlenkti laisvus kraštus, susukti iki galo.
  13. Vyniotinį kraštu į apačią padėti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos, užpilti truputi tirpinto sviesto.
  14. Kepti orkaitėje ant antros nuo apačios lentynos apie 1 valandą.
  15. Išėmus apšlakstyti tirpintu sviestu, apibarstyti cukraus pudra.

Nepasakyčiau, kad apsistojau ties šiuo nuostabiu obuolių pyragų receptu. Tačiau jau kelis sezonus jis dažniausiai gaminamas. Visa šeima jį dievina.