pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Beatos Šokoladinis Pyragas: Tobulas Receptas ir Patarimai

Visiems labai patiko šokoladainis pagal Beatos receptuką. Tai tikra viršūnė šokolado gerbėjams. Šis skanumynas daromas gana dažnai ir visi visada pirštus laižosi, atrodo taip paprasta, o su braške ant viršaus gražioj lėkštutėj atrodo kaip desertas iš prabangaus restorano meniu 🙂 super.

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai - sveiki atvykę!

Ingredientai

  • Šokoladas: 300 gramų (tinka tiek juodasis, tiek pieniškas)
  • Sviestas: 100 gramų
  • Raudoni ilgieji pipirai: 1-2
  • Cinamonas: žiupsnelis
  • Maltas kardamonas: žiupsnelis
  • Tarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
  • Apelsininiai druskos dribsniai: žiupsnelis
  • Kiaušiniai: 3
  • Cukrus: 1 stiklinė
  • Miltai: 5 valgomųjų šaukštų
  • Rududu: 0,5 skardinės

Gaminimo Eiga

  1. Pirmiausia garų vonelėje ištirpinkite sviestą su šokoladu. Ten pat suberkite prieskonius: cinamoną, kardamoną, šviežiai maltą raudonąjį pipirą, apelsininius druskos dribsnius ir apelsino žievelę. Gerai išmaišykite.
  2. Kiaušinius išsukite su cukrumi. Supilkite jau šiek tiek pravėsusią šokolado masę. Įsijokite miltus. Masę gerai išmaišykite.
  3. Dalį tešlos krėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šaukštu dėliokite po gabaliuką rududu.
  4. Ant viršaus užpilkite likusią šokoladinę masę.
  5. Dėkite kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug pusvalandį.

Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 min. Šokoladainio viršus turi atrodyti tarytum dykuma, apdžiūvęs. Traukiame iš orkaitės ir paliekame pastovėti. O kai jau atvėsta, dedame į šaldytuvą ar nešame į kamarą.

Patarimai ir Gudrybės

  • Pastebėjau, kad šokoladainis kuo ilgiau pabūna, tuo skanesnis. Lyg ir subręsta.
  • Neturėjau popieriaus kepimo, kepiau paprastoj juodai dažytoj skardoj, šiek tiek iš pradžių patepiau sviestu ant kurio plonai miltų pabarščiau - super gavosi, gaminau pagal Beatos knygą.
  • Receptą lengvai modifikavau: kadangi mano vyras nemėgsta kakavos, todėl jos visai nedėjau ir dėl tos pačios priežasties juodą šokoladą pakeičiau pienišku. Išejo tikrai nerealus.
  • Aš darau su Rududu, cukraus šiek tiek mažiau dedu, gaunasi labai gerai.

Šokoladainis Be Miltų

Tačiau yra ir itin paprastų kepinių receptų, pastebi Beata Nicholson ir siūlo išbandyti vieną jų - šokoladinį pyragą be miltų. „Šis pyragas yra toks paprastas, kad jį iškeptų net mano devynmetis sūnus, ir prireiks tam vos kelių produktų“, - taip savo kepinį, šokoladinį pyragą be glitimo, pristato B. Nicholson. Šokoladiniam pyragui prireiks:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 4 kiaušinių
  • 100 g rudojo cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 2 šaukštų kakavos ir saujos skrudintų, lengvai sūdytų migdolų

Skonio Variacijos

Šendien iškepiau dviejų rušių viena su juoduoju šokoladu o kita su pienišku. Vietoj juodo šokolado man labai puikiai sueina atvežtiniai dovanoti pieniški šokoladai su razinomis ir riešutais. Net razinų nemėgėjai valgo ir giria 🙂 Bei vietoj kakavos esu bandžiusi su kartesniu kerobu daryti, tai čia buvo iš viso kosmosas!

Atsiliepimai ir Patirtys

Šokoladainis - nerealus!!! Kepu pagal receptą iš pirmos Beatos knygos, paskutinį sykį pabandžiau dar įdėti graikiškų riešutų - visai nerealu! Svarbiausia, kad jį pagaminti gana paprasta, o rezultatas gaunasi… tikrai nerealus.

Mmmmmm…. Nerealu, koks skonis. Labai tinka vaisiams vietoj įprastų šokoladinių saldainių.

Dariau šį superinį skanėstą ir tikrai nenusivyliau, o visus pradžiuginau. Pyragas kaip mat dingo, draugai kasdien galėtų tokį valgyt, visi prašo antro 😀

tiesiog dievinu šitą šokoladainį!! esu didelė šokolado gerbėja, todėl šis pyragas man kaip pasaka! mmmmm. labai skanu.