Visiems labai patiko šokoladainis pagal Beatos receptuką. Tai tikra viršūnė šokolado gerbėjams. Šis skanumynas daromas gana dažnai ir visi visada pirštus laižosi, atrodo taip paprasta, o su braške ant viršaus gražioj lėkštutėj atrodo kaip desertas iš prabangaus restorano meniu 🙂 super.
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai - sveiki atvykę!
Ingredientai
- Šokoladas: 300 gramų (tinka tiek juodasis, tiek pieniškas)
- Sviestas: 100 gramų
- Raudoni ilgieji pipirai: 1-2
- Cinamonas: žiupsnelis
- Maltas kardamonas: žiupsnelis
- Tarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
- Apelsininiai druskos dribsniai: žiupsnelis
- Kiaušiniai: 3
- Cukrus: 1 stiklinė
- Miltai: 5 valgomųjų šaukštų
- Rududu: 0,5 skardinės
Gaminimo Eiga
- Pirmiausia garų vonelėje ištirpinkite sviestą su šokoladu. Ten pat suberkite prieskonius: cinamoną, kardamoną, šviežiai maltą raudonąjį pipirą, apelsininius druskos dribsnius ir apelsino žievelę. Gerai išmaišykite.
- Kiaušinius išsukite su cukrumi. Supilkite jau šiek tiek pravėsusią šokolado masę. Įsijokite miltus. Masę gerai išmaišykite.
- Dalį tešlos krėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Šaukštu dėliokite po gabaliuką rududu.
- Ant viršaus užpilkite likusią šokoladinę masę.
- Dėkite kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug pusvalandį.
Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 min. Šokoladainio viršus turi atrodyti tarytum dykuma, apdžiūvęs. Traukiame iš orkaitės ir paliekame pastovėti. O kai jau atvėsta, dedame į šaldytuvą ar nešame į kamarą.
Patarimai ir Gudrybės
- Pastebėjau, kad šokoladainis kuo ilgiau pabūna, tuo skanesnis. Lyg ir subręsta.
- Neturėjau popieriaus kepimo, kepiau paprastoj juodai dažytoj skardoj, šiek tiek iš pradžių patepiau sviestu ant kurio plonai miltų pabarščiau - super gavosi, gaminau pagal Beatos knygą.
- Receptą lengvai modifikavau: kadangi mano vyras nemėgsta kakavos, todėl jos visai nedėjau ir dėl tos pačios priežasties juodą šokoladą pakeičiau pienišku. Išejo tikrai nerealus.
- Aš darau su Rududu, cukraus šiek tiek mažiau dedu, gaunasi labai gerai.
Šokoladainis Be Miltų
Tačiau yra ir itin paprastų kepinių receptų, pastebi Beata Nicholson ir siūlo išbandyti vieną jų - šokoladinį pyragą be miltų. „Šis pyragas yra toks paprastas, kad jį iškeptų net mano devynmetis sūnus, ir prireiks tam vos kelių produktų“, - taip savo kepinį, šokoladinį pyragą be glitimo, pristato B. Nicholson. Šokoladiniam pyragui prireiks:
- 200 g juodojo šokolado
- 4 kiaušinių
- 100 g rudojo cukraus
- žiupsnelio druskos
- 2 šaukštų kakavos ir saujos skrudintų, lengvai sūdytų migdolų
Skonio Variacijos
Šendien iškepiau dviejų rušių viena su juoduoju šokoladu o kita su pienišku. Vietoj juodo šokolado man labai puikiai sueina atvežtiniai dovanoti pieniški šokoladai su razinomis ir riešutais. Net razinų nemėgėjai valgo ir giria 🙂 Bei vietoj kakavos esu bandžiusi su kartesniu kerobu daryti, tai čia buvo iš viso kosmosas!
Atsiliepimai ir Patirtys
Šokoladainis - nerealus!!! Kepu pagal receptą iš pirmos Beatos knygos, paskutinį sykį pabandžiau dar įdėti graikiškų riešutų - visai nerealu! Svarbiausia, kad jį pagaminti gana paprasta, o rezultatas gaunasi… tikrai nerealus.
Mmmmmm…. Nerealu, koks skonis. Labai tinka vaisiams vietoj įprastų šokoladinių saldainių.
Dariau šį superinį skanėstą ir tikrai nenusivyliau, o visus pradžiuginau. Pyragas kaip mat dingo, draugai kasdien galėtų tokį valgyt, visi prašo antro 😀
tiesiog dievinu šitą šokoladainį!! esu didelė šokolado gerbėja, todėl šis pyragas man kaip pasaka! mmmmm. labai skanu.