pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Gardūs patiekalai su mėsa orkaitėje: receptų rinkinys

Sutikite - kai patiekalu „rūpinasi“ orkaitė, daug patogiau. Lieka laiko poilsiui ar kitai veiklai. Tad šiandien dalijuosi įvairiais orkaitėje pagaminamais receptais - ir karštų patiekalų, ir netikėtų sprendimų.

Saldžiarūgštė kiniška kiauliena orkaitėje

Saldžiarūgščius kiniškus patiekalus mėgsta daugelis. Jiems sunku atsispirti ir dėl skonio, ir dėl traškios plutelės, apgaubusios mėsą, ir dėl malonaus padažo lipnumo. Visada yra išeitis - restorano patiekalą atkartoti namie. Šįsyk dalijamės saldžiarūgštės kiniškos kiaulienos receptu.

Įprastai šios mėsos kubeliai čirškinami keptuvėje, tačiau ne ką prastesnis būdas - naudoti orkaitę. Nepjaustykite kiaulienos itin smulkiai. Būtinai apvoliokite mėsos kubelius kukurūzų krakmole, jis padės išgauti traškumą. Du svarbiausi padažo ingredientai - sojos padažas ir ryžių actas, abiejų nesunkiai įsigysite pasidairę po egzotiškų ingredientų lentynas. Nemažai žmonių gamindami įvairius patiekalus vengia kečupo ir mieliau jį keičia pomidorų pastą ar tyre. Tik ne šiuo atveju! Klasika prie kiniškų patiekalų - virti ryžiai.

Orkaitėje kepta kiaulienos mentė su medumi ir garstyčiomis

Skonis nuostabus, o mėsa - sultinga ir kvapni.

Ingredientai:

  • 1,5-2 kg kiaulienos mentės (arba kumpio)
  • 4 šaukštai medaus
  • 3 šaukštai Dižono garstyčių
  • 4 česnako skiltelės, sutrintos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovinto rozmarino
  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Sumaišykite medų, garstyčias, česnaką, alyvuogių aliejų, rozmariną, čiobrelį, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite kiaulienos mėsą.
  2. Marinuokite šaldytuve bent 2 valandas (geriausia palikti per naktį).
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  4. Sudėkite kiaulieną į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite apie 2 valandas.
  5. Paskutines 30 minučių foliją nuimkite, kad mėsa apskrustų.
  6. Supjaustykite plonomis riekelėmis ir patiekite su keptomis bulvėmis arba šventinėmis daržovėmis.

Kepti kiaulienos šonkauliai su slyvų padažu

Šis patiekalas yra saldžiarūgštis, puikiai derantis prie šventinio stalo.

Ingredientai:

  • 1,5 kg kiaulienos šonkaulių
  • 200 g slyvų (galite naudoti džiovintas arba šviežias)
  • 1 stiklinė raudono vyno
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai medaus
  • 3 česnako skiltelės, sutrintos
  • 1 šaukštas džiovinto raudonėlio
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Į dubenį sudėkite vyną, sojų padažą, medų, česnaką, raudonėlį, druską ir pipirus. Šiuo marinatu įtrinkite šonkaulius, uždenkite ir palikite šaldytuve bent 2 valandas.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C.
  3. Šonkaulius sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite apie 1,5 valandos.
  4. Slyvas smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą kartu su šiek tiek vyno, sojų padažu ir medumi. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol padažas taps tirštas ir slyvos suirs.
  5. Kai šonkauliai iškeps, nuimkite foliją, patepkite slyvų padažu ir kepkite dar 15 minučių, kol apskrus.
  6. Patiekite šonkaulius su padažu.

Kiaulienos kepsnys su obuolių ir cinamono glazūra

Šis patiekalas turi subtilų saldumo ir prieskonių skonį, puikiai tinkantį šventėms.

Ingredientai:

  • 1,5 kg kiaulienos nugarinės arba sprandinės
  • 3 obuoliai, supjaustyti skiltelėmis
  • 3 šaukštai medaus
  • 1 šaukštas cinamono
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Kiaulieną įtrinkite druska, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.
  2. Įkaitinkite keptuvę ir apskrudinkite mėsą iš abiejų pusių, kol ji įgaus auksinę spalvą.
  3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolių skilteles, apibarstykite cinamonu, supilkite medų ir balzaminį actą. Troškinkite kelias minutes, kol obuoliai taps minkšti ir aromatingi.
  4. Sudėkite mėsą į kepimo skardą, užpilkite dalį obuolių glazūros.
  5. Kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 1,5 valandos. Kas 30 minučių aptepkite glazūra, kad mėsa įgautų skonį ir būtų sultinga.
  6. Patiekite su obuolių skiltelėmis ir papildoma glazūra.

Kiti patiekalai su mėsa orkaitėje

  • Netikri tinginių balandėliai su daržovėmis kepti orkaitėje - tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško gardaus, sotaus ir šeimos pamėgto patiekalo be pernelyg ilgo gaminimo proceso.
  • Šiandien noriu su Jumis pasidalinti mano šeimos pačiais mylimiausiais kiaulienos kotletais. Aš juos gaminu kiek kitaip nei daugumai yra įprasta. Pirmiausia juos formuodama, įdarau sviestu ir sūriu, tada šiek tiek apkepu keptuvėje.
  • Čeburekų su mėsa tikriausiai ragavę yra visi, bet ar kada pagalvojote, kad juos galima iškepti ir orkaitėje, jog šie būtų sveikesni, su mažiau riebalų?
  • Kiaulienos kukuliai iš faršo ant iešmelių - tai gardus ir originalus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei.
  • Jeigu norisi palepinti save, šeimą arba užsukusius draugus kažkokių įdomiu ir originaliu, pabandome išsikepti šiuos neįprastus kotletus. Ir senas patiekalas atgims visiškai naujomis spalvomis.Šie kotletai nustebins itin netikėtu įdaru.
  • Ką daryti, jeigu lauke netinkamas oras, o skanių šašlykų norisi čia ir dabar? Sprendimas yra - pasigaminti šašlyką namų sąlygomis savo orkaitėje.Visai nebūtina ieškoti iešmų. Galite pagaminti gardžius šašlyką skardoje.
  • Maltos mėsos krepšelis - tai elegantiškas ir sotus patiekalas, kurio pagrindą sudaro sultingi mėsos krepšeliai, pripildyti gardžiu įdaru.