pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avienos Šonkauliukai su Raugintais Kopūstais: Tradicinis Receptas

Lietingą rudens ar šaltą žiemos dieną, patiekalas iš avienos ir raugintų kopūstų yra puikus būdas sušilti. Aviena ne tik suteiks daugiau skonio, bet ir padarys patiekalą sotesnį.

Šonkauliai su troškintais kopūstais ir obuoliais

Šis receptas varijuoja tradicinį patiekalą, pridedant obuolių ir obuolių sulčių, kad suteiktų saldumo ir rūgštumo balansą.

Šonkaulius supjaustome porcijomis, gausiai pabarstome druska ir pipirais, apkepame puode storu dugnu su įkaitintu aliejumi. Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais. Šonkauliams gražiai apskrudus, suberiame svogūnus, lengvai juos apkepame ir supilame obuolių sultis, paliekame troškintis apie pusvalandį.

Baigdami gaminti sukrečiame garstyčias, labai atsargiai išmaišome. Dar kelias minutes patroškiname, išjungiame kaitrą ir paliekame uždengtą puodą 5-10 minučių, kad visi skoniai susidraugautų. Patiekiame šiltą.

Šonkauliukai su raugintais kopūstais kepsninėje

Šis receptas skirtas tiems, kurie nori išbandyti šonkauliukus su raugintais kopūstais gamindami juos kepsninėje.

Šonkaulius supjaustom po vieną. Bulves nulupam ir supjaustom mažais kubeliais. Svogūnus supjaustom smulkiai. Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam aliejaus. Palaukiam kol įkais. Sudedam ir apkepam šonkaulius iš visų pusių kol apskrus. Į keptuvę sudedam ir apkepam svogūnus, kol truputį apskrus.

Suberiam morkas. Sudedam raugintus kopūstus, pipirus žirneliais, kmynus, lauro lapelį. Išmaišom. Pamaišydami viską gerai apkepam. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami cukraus. Kol kepsninė kaista paruošiame Grandfeu puodą.

Dugną ištepam sviestu. Suberiam ir tolygiai paskirstom bulves. Pagardinam trupučiu druskos. Sudedam apkeptus šonkaulius. Užpilam verdančiu vandeniu, kad padengtų bulves esančias dugne. Puodą uždengiam. Puodą išimam. Skanaus!

Raugintų kopūstų sriuba su aviena

Tai puikus būdas sušilti ir pasisotinti šaltuoju metų laiku. Mėsą porcijomis apkepiname ir dedame į puodą. Apkepinus pilame vandenį, dedame lauro lapelius ir verdame. Supjaustome smulkiai svogūnus, pakepiname su puse česnakų ir čili pipiru. Dedame į puodą. Pjaustome morkas, jas kepiname ir dedame į puodą. Sudedame likusius česnakus, druską ir juoduosius pipirus.

Kiti šonkauliukų gaminimo būdai

Šonkauliukus taip pat galima marinuoti įvairiuose padažuose, pvz., kečupo ar lauko kepsnių padaže, kad suteiktų jiems papildomo skonio.

  • Kečupe marinuoti šonkauliukai: 1 kg kiaulienos šonkaulių, 1,5 stiklinės kečupo, 5 skiltelės česnako, maltų juodųjų pipirų, druskos.
  • Šonkauliukai su pomidorų pasta ir medumi: Puode sumaišome pomidorų pastą, medų, sojų padažą ir cheresą.

Ingredientai ir patarimai

Štai keletas ingredientų, kurie dažnai naudojami šonkauliukų gaminimui:

  • Kiaulių šonkaulių
  • Aliejaus
  • Česnakų
  • Maltos paprikos
  • Druska
  • Lauko kepsnių padažo
  • Svogūnų
  • Sviesto
  • Pomidorų tyrės
  • Citrinos sulčių
  • Sojos padažo
  • Garstyčių
  • Cukraus

Patarimai:

  • Jei neturite obuolių sulčių, galite jas pakeisti kitu skysčiu, pvz., sultiniu.
  • Jei per daug rūgštumo, tai skonį subalansuokite įberdami cukraus.