pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pudingas su bananais – puikus desertas visai šeimai

Pudingas su bananais - tai desertas, kuris privers pamiršti kasdienį stresą. Jo švelni tekstūra ir sodrus skonis patiks visai šeimai. Ar norite sužinoti, kaip pagaminti šį gardų desertą?

Pudingas su bananais - tai desertas, kuris patiks kiekvienam. Jo švelni tekstūra, saldus skonis ir traškūs riešutai sukuria tobulą derinį. Pudingo skonio pyragas puikiai tiks prie puodelio kavos ar arbatos.

Ingredientai

Pudingas su bananais gaminamas iš paprastų, tačiau ypatingai gardžių ingredientų. Šis ingredientų derinys suteiks pyragui ypatingą pudingo tekstūrą ir švelnų skonį.

  • 8 v.š.
  • 2 a.š.

Gaminimo eiga

Pudingas su bananais paruošiamas itin lengvai.

  1. Paruoškite kriaušes.
  2. Pasmulkinkite migdolus.
  3. Sumaišykite tešlą.
  4. Įmaišykite kriaušes.
  5. Paruoškite formą.
  6. Apibarstykite riešutais.
  7. Kepkite.
  8. Kai pyragas iškeps, leiskite jam šiek tiek atvėsti.

Pigus, nesunkiai ir greitai pagaminamas pyragas, kurio receptą radau vienoje senoje receptų knygoje. Tik toje knygoje, autorė darė mažytėje formoje, tad normalaus dydžio pyragui rekomendavo naudoti dvigubą kiekį produktų. Labai gardus pyragas. Aš šį kartą kepiau dvigubą normą ir du pyragus užsišaldžiau. Atšildžius jie buvo tokie pat gardūs.

Sausainių gaminimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros.
  2. Dubenyje išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą.
  3. Plakite apie pusę minutės, kol sviestas taps visiškai minkštas ir puresnis.
  4. Suberkite cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir plakite dar apie dvi minutes, kol gausite vientisą purią masę.
  5. Kitame dubenyje išsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  6. Sumaišykite su kokoso drožlėmis.
  7. Gautą tešlą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą.
  8. Palaikykite 15-20 minučių.
  9. Tuomet išimkite ir delnais, imdami po arbatinį šaukštelį tešlos, formuokite nedidelius kamuoliukus.
  10. Kad kamuoliukus formuoti būtų lengviau ir tešla nekibtų prie rankų, šiek tiek sudrėkinkite jas vandeliu.
  11. Kamuoliukus išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarp jų poros centimetrų tarpus.
  12. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai pagels.
  13. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Pudingo gaminimas

  1. Dideliame prikaistuvyje sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą ir druską.
  2. Kiaušinių trynius išplakite atskirame inde, tuomet supilkite į cukraus mišinį ir šluotele išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Tuomet į prikaistuvį supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite.
  4. Prikaistuvį su paruošta vientisa produktų mase kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, nuolat maišydami, apie 10-20 minučių, kol masė sutirštės.
  5. Maišydami stenkitės, kad masė neprikibtų prie prikaistuvio dugno ar sienelių.
  6. Kai masė ims šiek tiek burbuliuoti kraštuose, pamatysite, kad ji ima sparčiai tirštėti.
  7. Į prikaistuvį suberkite šalto sviesto kubelius.
  8. Dėkite juos dalimis, po porą kubelių, po kiekvieno išmaišydami, kol sviestas ištirps ir gausite vientisą masę.
  9. Perpilkite paruoštą pudingą į dubenį ir uždenkite viršų maistine plėvele taip, kad ji liestų patį pudingą. Tai apsaugos nuo pudingo paviršiaus išsausėjimo bei išdžiūvimo.

Deserto surinkimas

  1. Bananus supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
  2. Priklausomai nuo indelių dydžio, atvėsusius sausainius perlaužkite į kelias dalis.
  3. Į kiekvieno indelio dugną dėkite po saują sausainių - taip, kad jie maždaug tolygiai padengtų dugną.
  4. Ant sausainių sudėkite sluoksnį bananų griežinėlių, o ant bananų - užtepkite sluoksnį atšalusio bananų pudingo.
  5. Kitame inde išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standžių putų.
  6. Sudėkite grietinėlę į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir išspauskite ant desertų viršaus.
  7. Palaikykite indelius su pudingu šaldytuve porą valandų, kol sausainiai suminkštės.
  8. Prieš patiekiant, jei norite, deserto viršų galite papuošti likusiais sausainiais ir banano griežinėliais.