pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Varškės Pyragas: Sonių Blogas Receptai

Pyragus ir tortus stengiuosi gaminti pati. Dažnai pagaunu save galvojant, ką pasigaminti iš varškės. Mintyse visada išlyla varškėčių vaizdas, bet juk tai toli gražu ne vienintelis patiekalas, kurį galima sugalvoti su varške. Kadangi Lidl Lietuva prekiauja mano mėgstama varške, dažnai jos nusiperku.

Varškės Pyragas su Šilauogėmis

Varškės pyragas ne tik buvo greitai suvalgytas, bet spėjau gauti ir užsakymą, pristatyti šį skanėstą kolegoms darbe. Koks puikus įvertinimas!

Ingredientai:

  • 155 g. paprastų kvadratinių sausainių
  • 1/4 puodelio cukranendrių cukraus ”Diamant”
  • 85 g. sviesto ”Pagaminta Lietuvoje”
  • 1/2 a. š. cinamono
  • 500 g. pusriebės varškės ”Pilos”
  • 200 g. graikiško jogurto ”Pilos”
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 1/4 puodelio klevų sirupo ”Mcennedy”
  • 3 v. š. kvietinių miltų ”Castello”
  • 1 a. š. vanilės kvap.
  • 200 g. šilauogių iš ”Lidl turgelio”
  • 3 v. š. cukranendrių cukraus ”Diamant”
  • 3 v. š. vandens

Gaminimo procesas:

  1. 18-20 cm. pyrago formą patiesiame nelipniu kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
  2. Sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių ir suberiame į gilų dubenį kartu su cukrumi bei cinamonu.
  3. Į blenderį sudedame varškę, jogurtą, ir viską maišome tol, kol gausime vientisą masę.
  4. Atskirai išplakame kiaušinius. Į juos supilame klevų sirupą, vanilės ekstraktą, viską išmaišome ir pilame į varškę.
  5. Suberiame miltus, ir viską gerai išmaišome.
  6. Į nedidelį puodą suberiame šilauoges, cukrų, ir įpilame 3 šaukštus vandens. Palaukiame kol užvirs, sumažiname ugnį, ir verdame dar apie 10 minučių.
  7. Džemą užpilame ant pyrago, galima papuošti mėtų šakelėmis.
  8. Geriausia patiekti kambario temperatūros. Suvalgyti rekomenduoju per 2 dienas, ir šaldytuve laikyti pilnai uždengtą.

Pyragas pjaunasi labai lengvai, netrupa. Šilauogių džemas gavosi ne itin saldus, nes visada stengiuosi naudoti kuo mažiau pridėtinio cukraus. Esu gaminusi dar vieną nekeptą varškės pyragą su šokoladu, skoniu primenantį varškės sūrelį.

Varškės ir Aguonų Pyragas

Varškės ir aguonų pyragas - tai, kas sujungia du mano pačius mylimiausius produktus! Be aguonų neįsivaizduoju švenčių, o varškę ir taip labai mėgstu, tad aguonų bei varškės pyragas yra kažkas tokio, kas tiesiog privalo nugulti ant šventinio stalo.

Aguonų sluoksniui:

  • 2 v.š. cukraus
  • 100 g. maltų aguonų
  • 2 v.š. migdolų miltų
  • 1 kiaušinis

Varškės sluoksniui:

  • 50 g. cukraus
  • 350 g. varškės pyragams ”Pilos”
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š. krakmolo
  • 2 v.š. miltų
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus

Gaminimo procesas:

  1. Išplakame kiaušinį su cukrumi iki putų, cukrus turi ištirpti. Įmaišome maltas aguonas ir migdolų miltus.
  2. Išplakame kiaušinius su cukrumi ir žiupsniu druskos. Supilame varškę pyragams, išmaišome, tada suberiame krakmolą, miltus bei vanilinį cukrų.
  3. Į nedidukę kepimo formą patiesiame kepimo popieriaus.
  4. Dedame į 180 °C orkaitę kepti 50 minučių, funkcija su vėjeliu.
  5. Pyragą kepkite kokioje tik norite formoje. Viršų aptepkite kondensuotu pienu ir dekoruokite kuo tik norite!

Pyragui naudojau specialią varškę pyragams ”Pilos”, taip pat ir kondensuotą ”Pilos” pieną.

Avietinis Sūrio Pyragas

Šį mėnesį jau kelis kartus kepiau nuostabų sūrio pyragą su avietėmis. Avietinis sūrio pyragas išties puikus, lengvai pagaminamas, ne per saldus su uogų rūgštele ir gaiva. Pirmą kart jį iškepiau savo paauglio sūnaus gimtadieniui, jis dievina avietes. Praeitais metais jo gimtadieniui ruošiau keksiukus su avietėmis.

Ankstyvą rudenį mėgstu ruošti desertus su avietėmis, žinau, kad jomis mėgausimės tik iki pirmųjų šalnų, tai skubu atsidžiaugti paskutinėmis sodo uogomis. Dar vienas puikus aviečių ir varškės derinys yra varškės tinginys su avietėmis. Iš šių trijų desertų man sunku būtų išskirti viena, kaip patį pačiausią, bet sūrio pyragas su avietėmis tikrai vertas dėmesio. Labai rekomenduoju! Tai pats paprasčiausias man iki šiol žinomas sūrio pyrago receptas.

Gaminimo procesas:

  1. Pirmiausiai sulaužiau sausainius, sudėjau juos į virtuvinį kombainą, kad susmulkintų juos iki trupinių. Tada dėjau minkštą sviestą ir gerai išsukau, kol trupiniai su sviestu apsijungė ir gavosi vientisa masė.
  2. Tą trupinių masę paskleidžiau ant kepimo popieriumi iškloto kepimo formos dugno ir kepiau iš anksto įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes. Sausainių pagrindas gaunasi ganėtinai plonas. Iškepusiam sausainių pagrindui leidau ataušti.
  3. Kreminę varškę išsukau su miltais, kiaušiniais, vaniliniu cukrumi ir grietine. Į varškės masę atsargiai įmaišiau švarias avietes ir lengvai išmaišiau bei supyliau ant praaušusio sausainių pagrindo.
  4. Pyragą stačiau kepti 40 minučių į to paties kaitrumo orkaitę. Kepdamas sūrio pyragas iškilo, kad jis nesusmegtų, palikau jį pusvalandžiui aušti praviroje orkaitėje. Ataušusį pyragą išėmiau iš formos ir pastačiau „bręsti“ į šaldytuvą.
  5. Pyrago papuošimui šakute sutryniau 100 g. aviečių. Puode užkaičiau vandenį ir sumaišiau su želės cukrumi. Vandenį su cukrumi paviriau kelias minutes ir įmaišiau trintas avietes. Mišiniui leidau kiek praaušti, bet ne per ilgai, nes jis greitai stingsta. Avietiniu glaistu apipyliau sūrio pyragą, o ant viršaus apibarsčiau likusiomis avietėmis.