pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Jautienos Faršo Kotletai - Tobulas Receptas ir Paruošimo Paslaptys

Jautienos kotletai nustebins sultingumu: prireiks vienos paprastos daržovės

Kotletukus, ypač jei jie minkšti ir sultingi, mėgsta maži ir dideli. Jautienai kartais kiek pritrūksta riebaliuko, tad iškepus – drėgnumo, bet šįsyk jo suteiks tarkuota cukinija. Išbandykite ir nenusivilsite.

Šaltinis:Jautienos ir cukinijų kotletai / Neringos Kalasauskaitės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos;
  • 1 mažutė cukinija;
  • 1 svogūnas;
  • 2 valg. šaukšt. kapotų šviežių krapų;
  • 60 g kreminio sūrio (nebūtina);
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 4 valg. šaukšt. aliejaus (kepimui);
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Taip pat skaitykite

Gaminimas:

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus.

2. Stambiai sutarkuokite cukiniją, kiek įmanoma iš tarkių nuspauskite sultis.

3. Dėkite maltą jautieną į dubenį, muškite kiaušinius, dėkite keptus svogūnus, krapus, cukinijų tarkius, sūrį, berkite miltus, druską ir pipirus. Visą šią masę gerai išminkykite. Suformuokite 12–14 nestorų kotletų.

4. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, nustatykite vidutinė kaitrą ir sudėkite kotletus. Kiekvieną pusę apskrudinkite po kelias minutes. Tada kotletus perdėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir pateptą aliejumi. Pabaikite kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje – tai užtruks apie 10 minučių.

5. Kotletus tiekite su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis ar marinuotomis daržovėmis.

Jautienos farso kotletai

Jautienos faršas - sumalta jaučio arba karvės mėsa. Skaityti daugiau >>Argentinietiškos naminės dešrelėsBBQ glazūruoti jautienos kukuliukaiBe galo skanus bulvinės tešlos pyragas su faršu ir daržovėmisBulvės su malta mėsa ir pupelėmisBurittos su mėsaČili sriubaČili troškinys (Chili con carne)Čili troškinys įdomiauČili troškinys su jautienaCukinijos, baklažano ir jautienos apkepasDidelis "tinginių" balandėlis orkaitėje - greita ir labai skanu!

G.R.A.N.G.E

Viena iš labiausiai pasisekusių vakarienių, kuri bus kartojama dar ne kartą ir ne dvi.

Reikės:
Jautienos (pamiršau pasvert kiek dėjau, bet čia kiek jau norisi kotletukų)
Geltonųjų svogūnų (skaičiavau maždaug 1 svogūną 2 kotletams, tai aš dėjau 4 svogūnus,gavos 10 kotletukų)
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Šiek tiek neriebios, gaminimui skirtos grietinėlės
Baziliko, Oregano prieskonių
Aliejaus kepimui
Jautienos extrakto arba HP padažo

- Nulupti svogūnus, perpjauti per pusę ir pjaustyti griežinėliais.
Pasiruošti mėsą:
- Faršą dėti į indą, gerai viską išminkyti (naudojau gryną jautienos faršą, nežinau kaip būtų su kiaulienos, bet manau kad ne tas pats, čia ir esmė, kad sausas jautienos faršas, kuris nesigauna visai sausas iškepus). Druskos ir pipirų neberti minkant.
-Susiformuoti rutuliukus kotletams (jie neturi būti labai maži ir ploni, nes šiek tiek susitraukia).
- Plataus peilio pagalba suploti ir suformuoti apskritimus.
- Aštria peilio puse "pakapoti" per kotletukus išilgai ir skersai, kad pasidarytų įbrėžimai (bet negiliai, aišku, vos vos).
- Tada gerai apibarstyti druska (naudojau jūros) ir šviežiais maltais pipirais iš abiejų pusių. Nepagailėti.


- Pasiruošti dvi keptuves ir indą atsparų karsčiui, įkaitinti orkaitę, kad būtų šilta.
- Tada vienoje keptuvėje gerai apkepiname svogūnus ant aliejaus, kol tampa minkšti, saldūs, ir gražiai geltoni, bet nesudegę!

-Į kitą keptuvę, į gerai įkatintą aliejų dėti kotletukus (kadangi man visi netilpo iš karto, kepiau per du kartus).
-Gerai apkepinti iš abiejų pusių stengiantis neperlaužti, kad neišbėgtų visos sultys.
-Kai iškepa pirma keptuvė, kotletukus sudėti į indą ir dėti į orkaitę,uždengus folija, kad laikytųsi šilti (orkaitės karštumas tik kad išlaikytų karštį).
-Kai iškepa paskutiniai kotletai, išimti indą iš orkaitės, sudėti visus kotletus ir ant kiekvieno viršaus uždėti iškeptus svogūnus. Kol bus paruoštas padažas vėl dėti į orkaitę uždengus aliuminio folija.

-Padažą gaminti toj pačioj keptuvėj, kur kepė kotletai, nes ten liko išbėgusios sultys iš mėsos.
- Užsivirinti vandens, supilti į keptuvę, maždaug du puodelius, na arba pagal poreikį kiek reikia padažo.
-Dar dėjau šiek tiek druskos ir pipirų, bei baziliko ir oregano prieskonių, bei 1 a.š. jautienos ekstrakto (paprastai naudočiau HP padažą, bet dabar neturėjau).

Jautienos farso kotletai

Batono riekeles išmirkyti vandenyje, nuspausti ir dėti į faršą, sudėti visus ingridientus ir gerai išminkyti.

Formuoti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.Morkas sutarkuoti plonais griežinėliais arba burokine tarka. Dėti į puodo dugną.Supjaustyti svogūną ir dėti ant morkų.Ant daržovių dėti apkeptus kotletus.

Užpilti sultiniu ir troškinti apie 30 min. Galiausiai dėti grietinę, miltus ir gerai išmaišyti. Skanaus!

Valgėme su bulvėmis ir burokėlių salotomis (virti burokėliai, marinuotas agurkas, mažas svogūnas, šlakelis aliejaus, truputis citrinos sulčių, druskos).

Jautienos farso kotletai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “jautienos kotletu receptas” rasta receptų 1000Lyg pas mamą - sultingi jautienos kotletai su troškintais kopūstais