pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Geriausi karšti patiekalai iš vištienos krūtinėlės

Makaronai su vištiena ir citrininiu padažu

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Ką dar iš vištienos? 42 nesudėtingi ir skanūs receptai

O gal turite likusios nuo kitų patiekalų ir nesugalvojate, kur panaudoti? Šį kartą Jums parinkome net 42 išbandytus, gardžius ir nesudėtingus patiekalus, kuriuose karaliauja vištiena. Skanaus!

20 rezultatų ieškant "vistienos krutineles troskinys"

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle Sudėtingumas: 5 Ingridientai: 1 litras šviežių voveraičių, pora keptų (virtų) vištienos ketvirčių (arba file-tinka bet kokia paukštiena arba triušiena),1 nedidelio svogūno galvutė, 3-4 gana didelės bulvės, 300 gr sūrio (kuris..

Recepto vertinimas: 3

Recepto vertinimas: 0

Recepto vertinimas: 5

Reklama

Vištienos blyneliai Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 5-6 vištienos krūtinėlių file 2-3 šaukštai majonezo 1 šaukštas miltų prieskoniai Gaminimas: Vištienos file supjaustyti mažais gabaliukais. Majonezą, miltus ir prieskonius išmaišyti ir sudėti į te�..

Recepto vertinimas: 4

Recepto vertinimas: 2

Recepto vertinimas: 1

Reklama

Vištienos file „lazdelės“ su ,,Daumantų“ pomidoru padažu ,,Kinietiškas“ Sudėtingumas: 3 Ingridientai: 1.500 g vištienos file 2.500 g „Daumantų“ rapsų aliejaus 3.500 g „Daumantų“ pomidorų padažo „Kinietiškas“ 4.100 g pyrago džiuvės�..

Recepto vertinimas: 5

Recepto vertinimas: 5

Vistienos sriuba Patiekalo šalis: Lietuva Sudėtingumas: 2 Ingridientai: 2 vistos ketvirciai keletas bulviu 1 morka 1 svogunas 4 - 6 saukstai ryziu 2 vistienos sultinio kubeliai lauro lapeliai, pipirai, ziupsnelis svieziu petrazoliu Gaminimas: Apverdame vištienos ketvirčius, nupilame su..

Recepto vertinimas: 3

Reklama

Vištienos salotos ananaseIngridientai:200 g rūgščios grietinės, 3 šaukštai miltinio cukraus, 2 bananai, 3 salierų kotai, 200 g kubeliais supjaustytos virtos vištienos (be odos), 250 g mandarinų, 2 ananasai arba 500 g ananasų gabaliukų iš kompoto, 50 g kokosų drožlių, 50 g raudonų..

Recepto vertinimas: 0

Porų ir perlinių kruopų sriuba su vištienaIngridientai:1 vištos šlaunelė be odos, 1,5l. vandens, vištienos sultinio kubelis (arba paruošto vištienos sultinio), 50 g perlinių miežinių kruopų, 1 laurų lapas, 2 svogūnai, 1 morka, 2 šaukštai susmulkintų petražolių lapelių, drusk..

Recepto vertinimas: 0

Kalcioni su vištienos kepenėlėmisIngridientai:300g picos tešlos, šaukštas aliejaus, plaktas kiaušinis glazūravimui, šalavijo lapų. Įdarui: 60g sviesto, 500g vištienos kepenėlių, 6 kiaulienos šoninės gabalėliai, šaukštas susmulkinto baziliko, 750g susmulkintų šviežių špinatų..

Recepto vertinimas: 4

Karsti patiekalai is vistienos krutineles

Patiekalai iš vištienos krūtinėlės

Krūtinėlė - vištos dalis, kuri kartais nemėgstama dėl to, kad dažnai linkusi džiūti. Tam, kad vištienos krūtinėlės išliktų sultingos, jas geriausia kepinti su sviestu ant ypač lėtos ugnies. Ir vieną, ir kitą krūtinėlių pusę apiberti druska ir pipirais ir sudėti keptuvėn odele žemyn į gerai pakaitinta sviestą. Taip pat, dar kitas būdas, kad krūtinėlė išliktų sultingas - jas įdaryti.

Įdarytas vištienos kepsnys su sūriu

Šis lengvas įdarytos vištienos krūtinėlės valgis bus naujas jūsų mėgstamas ir mažai angliavandenių turintis receptas. Špinatai ir parmezano sūris suteikia vištienai daug skonio. Be to šis vištienos kepsnys labai greitai paruošiamas.

4 porcijoms reikės:

  • 4 vištų krūtinėlės
  • 100 g špinatų
  • 90 g parmezano sūrio
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Baziliko prieskonių
  • Druska ir pipirai

Kol gaminsite patiekalą, įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir smulkiai supjaustykite peiliu ir sumaišykite su smulkiai sutarkuotu sūriu.

Krūtinėlę apibarstykite druska ir pipirais. Giliau įpjaukite kiekvieną krūtinėlę, kad susiformuotu kišenė.

Praskleiskite vištų krūtinėles ir į kiekvieną kišenė įdėkite po vieną valg. šaukštą sūrio ir špinatų mišinį.

Suglauskite vištų krūtinėlių kraštus ir sudėkite į karščiui atsparų indą.

Apiberkite kepsnius baziliko ir megstamais vištienos prieskoniais ir apšlakstykite aliejumi.

Kepkite orkaitėje apie 20 min.

Patiekite vištieną karštą su šviežiomis salotomis.

Vištienos šašlykas

Paprastas ir sultingas patiekalas, kurį galite lengvai pasigaminti saulėtą dieną iškylaujant gamtoje. Kepimas ant ugnies geriausiai išryškina maisto skonį: vištienos sultingumą ir natūralų daržovių saldumą. Dūmai ir anglys, be kurių neapsieinama kepant, suteikia papildomą prieskonį, kurio neišgausi jokiu kitu būdu gamindamas maistą.

Vieno indo vištiena keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėlės padažu

Puikus pasirinkimas, kai norisi vakarienę pagaminti greitai, paprastai ir labai skaniai. Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi.

Nuotrauka Ⓒ Asta, Saulėta virtuvė

Traškūs vištos krūtinėlės kepsneliai, skanūs karšti ir atvėsę

Jei šiltą vasaros dieną ką nors ir norisi kepti, tai nebent greitai ir paprastai. Tuomet, žinoma, galvojame apie keptuvę, bet ne orkaitę, o jei norisi mėsos, pirmiausiai prisimename vištieną. Tad šįsyk siūlome keptuvėje išsikepti plonų vištos krūtinėlės kepsnelių, pavoliotų stambiuose panko džiūvėsėliuose. Jie bus skanūs ir kitą dieną bei puikiai papildys pietų dėžutę.

Šaltinis:Traškūs vištos krūtinėlės kepsneliai / Vida Press nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidą

Ingredientai:

  • 2 vištos krūtinėlės puselės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė miltų;
  • 1 stiklinė stambių džiūvėsėlių panko (galite naudoti ir paprastus, tačiau panko – žymiai geriau);
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus, kepimui.
  • trumpavaisių agurkų;
  • ridikėlių;
  • salotų lapelių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • šlakelis citrinos sulčių.
Taip pat skaitykite:

Gaminimas:

1. Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir atidėkite šaltai.

2. Vištos krūtinėlės puseles supjaustykite horizontaliai į maždaug 1 cm storio gabaliukus. Galite šiek tiek juos paploti mediniu plaktuku, pridengę kepimo popieriumi, kad storis būtų vienodas, tačiau stenkitės nepažeisti mėsos struktūros. Kiekvieną gabaliuką pabarstykite druska, pipirais, jei mėgstate česnaką, galite įtrinti ir juo.

4. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, jo turi būti nemažai, maždaug per pirštą. Imkite po vieną vištos krūtinėlės gabaliuką, pirmiausiai apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Taip paruošę dėkite į keptuvę kepti. Kepkite po 2–3 gabaliukus vienu metu, kiekvienai pusei užteks po 3–4 min., reguliuokite temperatūrą: jei matote, kad kepa pernelyg lėtai ar pernelyg intensyviai. Iškepusius kepsnelius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės.

5. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite itin plonais griežinėliais, dėkite į lėkštę su nuplautais ir suplėšytais salotų lapeliais, apšlakstykite aliejumu, citrinos sultimis, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais.

Kremiškas vištienos troškinys su bulvėmis ir daržovėmis

Kremiškas, malonaus, švelnaus skonio troškinys nuostabiems pietums. Vištienos ir daug daržovių kupinas patiekalas, kuris tobulas vienas arba šalia tinka ryžiai ar duonos riekelė. Vištiena jam tinka tiek šviežia, tiek galite panaudoti virtos, keptos ar rūkytos likučius arba ją pakeisti kita mėsa ar kumpio gabalėliais.

Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai