Ožkos Sūrio Ir Burokėlių Salotos
Net neabejoju, kad šias salotas ar panašias jų variacijas esate ir valgę, ir gaminę. Burokėlius ir ožkos sūrį sieja tvirta draugystė, kurią pagerina rukola, špinatai ir kedrinės pinijos. Dvejojau, ar reikia tokio recepto - panašių internete visa gausybė. Vis tik, nusprendžiau, kad tai gali būti įkvėpimas, kai trūksta idėjų pietums ar vakarienei. Salotas gaminau pietums, tai iš nurodytų ingredientų išėjo 2 porcijos.
Ingredientai
- ~450 g keptų burokėlių (vienas didesnis arba du mažesni)
- 180 g ožkos pieno sūrio
- 100 g rukolos ir špinatų (dėjau 40 g rukolos, 60 g špinatų)
- 40 g kedrinių pinijų
- 20 g graikinių riešutų
- 1,5 valg. š. medaus
Padažui
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- 1 arb. š. Dižono garstyčių
- 2 arb. š.
Gamybos Eiga
Burokėlius išsikepiau ryte, galima tą padaryti ir iš vakaro. Tinka ir jau išvirti vakuumuoti burokėliai - kartais, kai skubu, naudoju juos. Tačiau jei turite galimybę, patarčiau iškepti. Taip paruoštų burokėlių skonis daug sodresnis, saldesnis. Net ir vieni kepti burokėliai man yra labai skanūs.
Burokėlių Kepimas
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių (ventiliatoriaus režimas). Burokėlius nuplaukite ir kiekvieną susukite į foliją. Lupti prieš kepimą nebūtina, kepdami su žieve burokėliai išsaugo daugiau maistinių medžiagų ir išlieka sultingesni. Kai įkaista orkaitė, dėkite į skardą (jei dėsite ant grotelių, per foliją gali nuvarvėti sulčių) ir kepkite 40-60 min, priklausomai nuo burokėlių dydžio.
Ar burokėliai iškepę, patikrinkite įsmeigdami šakutę - turi būti minkšti, jei stringa, dar palikite kepti. Ištraukus iš orkaitės, ant dar karšto sūrio uždėkite medaus, kuris, kol konstruosite salotas, gražiai įsilies į paviršių.
Salotų Konstrukcija
Salotas konstruokite į atskiras lėkštes kiekvienam valgytojui. Lėkštės apačioje dėkite nuplautus žalėsius: rukolą ir špinatus. Išdėliokite plonai (carpaccio stiliumi) pjaustytus burokėlius, dėkite sūrį ir riešutus. Padažo ingredientus išplakite stiklainiuke ir apšlakstykite salotas.
Kepto Ožkos Sūrio Užkandėlės Su Cukinijomis Ir Pomidorais
Ingredientai
- Duona: 2.00 vnt.
- Salotiniai sulteniai (pakuotė) 1.00 vnt.
- Citrinos: 1.00 vnt.
- Balzaminis padažas 2.00 valg. š.
- Pesto pasta (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
- Pipirai: 1.00 arbat. š.
- Bazilikai: 1.00 arbat. š.
- Aliejus: 3.00 valg. š.
Gamybos Eiga
- Supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis. Dėkite į dubenį ir sumaišykite su kapotais svogūnais, alyvuogių aliejumi ir actu. Leiskite pastovėti 10-15 min.
- Batono riekeles išdėliokite kepimo skardoje, ant jų dėkite cukinijų griežinėlius, tada sūrį, po saulėje džiovintą pomidorą ir kepkite 5-7 min.
- Paruoštas užkandėles išdėliokite į keturias lėkštes, ant viršaus berkite salotų ir žalumynų, baltųjų pipirų, šalia pašlakstykite padažo.
Keptos Kriaušės Su Ožkos Sūriu Ir Kumpiu
Ingredientai
- Kriaušės: 6.00 vnt.
- Medus: 1.00 valg. š.
Gamybos Eiga
- Kriaušes nuplauname, nuskutame, perpjauname pusiau, išskobiame sėklas, puseles dubenyje sumaišome su balzaminiu actu ir keliais šaukštais medaus. Paragaujame, ar ne per saldu. Jei kriaušės labai prisirpusios, medaus galima nedėti.
- Kepimo popieriumi išklotoje skardoje paskleidžiame kriaušes, šauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 minučių. Atvėsiname.
- Į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame sėklas, prieskonius, viską maišydami kaitiname. Kai moliūgų sėklos pradės pokšėti, užberiame druskos; sėklos nuo karščio šiek tiek išsipūs.
- Ant kriaušių tepame šaukštelį sūrio, dedame kumpio ir gausiai pabarstome moliūgų sėklomis.
Kiti Receptai Su Keptu Ožkos Sūriu
- Prancūziška klasika kitaip: apverstas pikantiškas burokėlių pyragas, patiekiamas su ožkų sūriu ir pakepintais riešutais.
- Žiedinių kopūstų sriuba: Patiekite sriubą paskanindami keptais kalafiorų žiedynėliais, briuselinių kopūstų lapeliais ir ožkų pieno sūriu.
- Burokėlių rizotas: Patiekite su ožkos pieno sūriu, arba kaip garnyrą prie mėsiškų ar žuvies patiekalų.
