pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Rūkytos Vištienos Sriuba: Sodraus Skonio Receptai

Ruošiame apetitą keliančią ir labai kvapnią sriubą su rūkyta mėsa ir vermišeliais, kuri patiks suaugusiems ir vaikams. Į sriubą siūlau dėti rūkytos vištienos ir šoninės, šoninės dėka sriuba išeina kvapni ir soti. Ploni vermišeliai visada tinka sriuboms ir sultiniams. Daržoves galima dėti pagal skonį, taip pat galima naudoti prieskonius, žoleles.

Rūkytos Vištienos Sriuba su Vermišeliais

Ingredientai:

  • Rūkyta vištiena
  • Šoninė
  • Vermišeliai
  • Morkos
  • Svogūnai
  • Bulvės
  • Druska
  • Pipirai
  • Prieskoniai (pagal skonį)
  • Žolelės (pagal skonį)

Gaminimo Eiga:

  1. Paruoškite visus ingredientus.
  2. Paruoškite šoninę ir rūkytą vištieną, supjaustykite mažais gabalėliais.
  3. Morkas ir svogūnus nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morką - kubeliais.
  4. Nulupkite ir nuplaukite bulves, supjaustykite kubeliais.
  5. Įkaitinkite keptuvę ir suberkite šoninę, rūkytą vištieną, morkas ir svogūnus - kepkite 3 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  6. Visus paruoštus ingredientus perkelkite į puodą.
  7. Į puodą supilkite karštą vandenį, užvirinkite ir virkite 25 minutes.
  8. Baigiant virti įberti druskos, pipirų, vermišelių, pavirti 3-4 minutes ir išjungti ugnį.

Sriuba su rūkyta mėsa ir vermišeliais yra paruošta.

Šalta Rūgštynių Sriuba su Rūkyta Vištiena

Profesionalus TV3 laidos „La Maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sekmadienio rytą siūlė leistis į eksperimentų kupiną kelionę ir susipažinti su dar neatrastais skoniais ir kvapais. Šį kartą istorinės virtuvės žinovas Tomas gamino originalų patiekalą - šaltą rūgštynių sriubą su rūkytos vištienos šlaunelių mėsa. Įdomu tai, kad Tomas sriubai paruošti vištienos dalis panaudos net keliais skirtingais būdais.

„Nenaudosiu nei bulvių, nei kitų įprastų sriubai komponentų. Išduosiu paslaptį - mūsų rūgštynė bus kreminė, trinta ir šią sriubą netgi bus galima gerti - šaltą, atsigaivinimui, su leduku“, - įmantrybėmis dalinosi T. Rimydis. Pirmiausiai puode apkekapamos įvairios, smulkiai supjaustytos daržovės ir žolelės. Kartu kepame ir virvele perrištus vištienos sparnelius.

Praėjus 10 minučių, pilame vyną. Po dar 5 minučių viską papildome vandeniu. Tuomet ir toliau verdame dar apie 15 - 20 minučių. Galiausiai uždedami paskutiniai akcentai - sudedami prieskoniai, rūgštynės, viskas gadinama grietinėle.

Sriubai užvirus, ją sutriname elektriniu trintuvu. Iškart po to ją nukošiame per sietą, o vėliau sriuba papildomai atšaldoma ledukais.

Tuomet imame ruošti vištieną. Šlaunelės marinuojamos kartu su gardžiu krapų aliejumi. Šitaip paruoštas vištienos šlauneles dedame į kepsninę ir čia jos rūkomos maždaug 15 - 20 minučių.

Tuomet pereiname prie pateikimo - vištiena supjaustoma mažais gabalėliais, o šie - pasūdomi.

Galiausiai paruošiame ir daržoves - pomidorų marinavimui ir vėl naudojame tą patį krapų aliejų, kurį naudojome vištienos paruošimui. Taip pat galime paruošti ir maistinguosius žirnių daigus.

Paskutinis žingsnis - patiekalo sujungimas. Lėkštės centre turėtų atsidurti pomidorai bei rūkyta vištiena. Vėliau juos užpilame šalta sriuba bei ledukais.

Žirnių Sriuba su Rūkyta Vištiena

Ingredientai:

  • 300 gramų žirnių
  • 50 gramų kiaulienos kumpio (rūkytas)
  • 200 gramų kiaulės lašinių
  • 1 vienetas vištienos blauzdelių (rūkytos)
  • 150 gramų batono
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 vienetas morkų
  • 1 vienetas salierų (stiebai)
  • 1 vienetas svogūnų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas laurų lapų

Paruošimo Būdas:

  1. Žirnius išplauti, užpilti šiltu vandeniu ir palaikyti 2 val. Tada vandenį nupilti.
  2. Lašinius ir vištieną stambiai supjaustyti, sudėti į puodą, įpilti vandens ir užvirinti. Nuimti putas, sumažinti ugnį ir pavirti 20 min. Tada išimti lašinius ir vištos gabaliukus, o sultinį perkošti.
  3. Sudėti į perkoštą sultinį žirnius ir ant silpnos ugnies virti 30 min.
  4. Svogūną ir morką smulkiai supjaustyti. Salierą supjaustyti griežinėliais. Įkaitinti keptuvėje 1 šaukštą sviesto ir apkepinti daržoves (apie 15 min.)
  5. Patroškintas daržoves sudėti į žirnių sriubą kartu su vištiena, sudėti prieskonius ir virti 50 min.
  6. Batoną be plutos supjaustyti kubeliais, kumpį - gabaliukais. Įkaitinti sausą keptuvę ir paskrudinti joje kumpį, tada išimti jį ir sudėti į lėkštes.
  7. Į tą pačią keptuvę sudėti likusį sviestą, kai jis išsilydys, sudėti batono kubelius ir apkepti. Batoną sudėti į lėkštes prie skrudinto kumpio, supilti sriubą ir patiekti.