pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Trupininis pyragas su varške ir juodaisiais serbentais - receptas

Šį pyragą dažnai gaminu savaitgalio pasilepinimui. Kaip malonu matyti - kai vienas po kito namiškiai slenka virtuvės link - nes kepdamas pyragas savo aromatu sukviečia visus 😀 Ir kaip nesusigundyti, kai pyrago skonis nuostabus: trapus pyrago pagrindas, salstelėjęs ir saldžiarūgštis varškės kremo ir juodųjų serbentų derinys… mmm. Rezultatas vertas visų jūsų pastangų. Iš tortui naudojamų ingredientų galite pasigaminti keksiukų . Pirmiausia iki labai smulkių trupinių sumalame saulėgrąžas. Tada dedame avižų dribsnius ir malame dar kelias minutes iki miltų. Sudedame visus sausus ingredientus, dar kelias sekundes pamalame. Tada dedame datules, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir malame, kol susiformuoja vientisa gana lipni masė. Jeigu ji atrodo per sausa, įpilame dar kelis šaukštus kokosų aliejaus ir įdedame kelis šaukštelius riešutų sviesto. Jei trūksta saldumo ir drėgmės, galima įdėti kelis šaukštus agavų sirupo. 2/3 gautos masės dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir pirštais arba puodelio dugnu gerai suspaudžiame. Šiek tiek užkeliame kraštus. Pagrindas neturėtų būti labai plonas, nes kitaip subyrės. Jį dedame kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę 10 minučių. Kol pagrindas kepa, pasidarome uogienę. Uogas ir cukrų dedame į puodą ir kaitiname.

Kai išsiskiria sultys, įmaišome chia sėklas, sumažiname kaitrą. Kartas nuo karto vis pamaišome, po kelių minučių nukeliame nuo viryklės ir paliekame pastovėti apie 10 min. Uogienę tolygiai paskirstome ant iškepusio ir pravėsusio pagrindo.

Pyrago pagrindui naudojau kvietinius viso grūdo miltus, juos galite keisti kitais miltais. Pirštais spausdama suformuoju pyrago pagrindą. Galite laukti, kol pyragas atvės ir tuomet išimti iš kepimo formos, bet aš niekada nesulaukiu 😊. Jei paklaustumėt mano vyro, jis greičiausiai nubalsuotų už šį pyragą kaip už šių metų geriausią kepinį (savaime suprantama, metai dar nepasibaigė, tad šansų dar yra nustebinti ir jį kuo nors dar skanesniu:)). Nedvejokite, išbandykite kol dar yra serbentų (beje, vietoj jų galite naudoti mėlynes arba šilauoges), arba užsišaldykite uogų ir išsisaugokite šį receptą ateičiai.

Ingredientai

  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 200-220 g miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 450 g varškės
  • 2 v.š. manų kruopų
  • 100 g juodojo šokolado
  • 200 ml grietinėlės
  • pora saujų kepintų ir pasūdytų žemės riešutų

Gaminimo eiga

  1. Tešlos paruošimas: Sumaišyti paprastą ir vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėti gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, įmušti kiaušinį ir viską maišyti šakute ar trintuvu, kol susidarys trupiniai.
  2. Pusę tešlos sudėti į kepimo popieriumi išklotą 20x20 cm dydžio kepimo formą ir prispausti prie dugno. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus.
  3. Kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 45 minutes, kol paviršius gražiai apkeps.
  4. Varškės masės paruošimas: Sviestą ištrinkite kartu su cukrumi iki balkšvos vientisos masės. Po vieną muškite kiaušinį ir plakite, kol gerai susimaišys. Atskirame dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus: miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinio tryniu ir vanile, ir varškės masę paskirstykite ant tešlos sluoksnio.
  5. Šokolado sluoksnis (nebūtina): Aš sunaudojau apie 200 g. juodojo šokolado ir 200 ml. Jį naudojame pagal poreikį.
  6. Pilame grietinę, maišome ir sijojame miltus su kepimo milteliais. Žiūrėkite pagal tešlos tirštumą. Tešlą padaliname į 2 dalis. Vieną dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir dedame į 180* C įkaitintą orkaitę. Kepame 15-20 min.
  7. Kremo paruošimas: Kambario temperatūros sviestą ir Rududu ištriname iki vientisos masės be gumuliukų . Dedame riešutus ir išmaišome. Tai geriausiai atliksite blenderio pagalba. Taip pat Rududu ir sviestą galima išplakti mikseriu.

Tai šiek tiek patobulintas močiutės pyrago variantas 🙂 Saldus pagrindas, švelnus varškės sluoksnis, juodųjų serbentų rūgštelė ir burnoje tirpstantys trupiniai.