Silkė su obuoliais - tai puikus skonių derinys, kuris gali paįvairinti jūsų kasdienį stalą arba tapti ypatingu akcentu šventinio stalo metu. Tai gali būti puikus pasirinkimas Kūčių stalui ar kitai šventinei vakarienei.
Silkė su obuoliais ir svogūnais
Ingredientai:
- 4 vnt. silkių filė
- 2 obuoliai
- 1 geltonasis svogūnas
- 1 raudonasis svogūnas
- Sauja šviežių krapų
- 2 v. š. grietinės
- 2 v. š. majonezo
- Žiupsnelis cukraus
- Žiupsnelis druskos
- Citrinos sulčių (obuoliams apšlakstyti)
Gaminimas:
- Silkių filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Nuluptus obuolius ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, obuolius apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių, kad nepatamsėtų.
- Majonezą sumaišykite su grietine, įberkite druskos ir cukraus.
Silkė su obuoliais, svogūnais ir sėklomis
Ingredientai:
- 2 vienetai silkių filė
- 1 galva svogūno
- 2 valgomieji šaukštai moliūgų sėklų
- 2 vienetai nedidelių, rūgščių obuolių
- Šiek tiek aliejaus (kepimui)
- Cinamono (pagal skonį)
Paruošimo laikas:
Apie 30 min.
Porcijų skaičius:
5
Gaminimo būdas:
- Silkę supjaustyti juostelėmis, sudėti į silkinę.
- Svogūną nulupti, supjaustyti pusžiedžiais ir apkepti aliejuje.
- Obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis, apkepti aliejuje.
- Moliūgų sėklas pakepinti sausoje keptuvėje.
- Ant silkės dėti atvėsintus svogūnus, obuolius, užberti cinamono, apibarstyti moliūgų sėklomis.
Silkė su obuoliais ir burokėliais
Tai subtilus skonių derinys, kuris papuoš bet kokią šventinę vakarienę.
Ingredientai:
- Silkė
- Burokėliai
- Obuoliai
- Riešutai (nebūtinai)
- Svogūnai
- Alyvuogių aliejus
Paruošimas:
- Virintą burokėlį nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
- Obuolį supjaustykite kubeliais.
- Dideliame dubenyje sumaišykite burokėlius, obuolius, silkę, riešutus ir svogūnus.
- Užpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Saldumą ir rūgštumą reguliuokite pagal savo skonį, kadangi tai individualus dalykas.
Silkė su obuoliais ir garstyčiomis
Reikalingi produktai:
- 2 silkės filė aliejuje
- 2 maži obuoliai
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 1 arb. š. citrinos sulčių
- 1,5 arb. š. garstyčių su sveikais arba traiškytais grūdeliais
- 1,5 arb. š. medaus
- Druskos, baltųjų pipirų
Gaminimas:
- Svogūną susmulkiname mažais kubeliais ir apkepiname keptuvėje su aliejumi, kol svogūnas pasidarys aukso spalvos.
- Obuolius nulupame, susmulkiname didesniais kubeliais, sudedame kartu į keptuvę su svogūnu, pagardiname medumi, garstyčiomis, citrinos sultimis, druska, pipirais, ir išmaišome.
- Viską patroškiname ant silpnos ugnies apie 10 min., kol obuolys suminkštėja, bet neištęžta.
Marinuota silkė su obuoliais ir svogūnais
Ingredientai:
- Silkė su galva iš sūrymo bačkos
- 2 šaukštai spirito acto
- Pusė šaukšto balto cukraus
- 2-3 didesni saldžiarūgščiai obuoliai
- Pomidorų padažas (Suslavičiaus be krakmolo)
Gaminimas:
- Supjaustytą ir nusivarvėjusią silkę sudėkite į marinatą (spirito actą ir cukrų) ir padėkite į šaldytuvą parai marinuotis.
- Keptuvę įkaitinkite iki nedidelės kaitros.
- Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite tol kol taps skaidrūs.
- Kol kepa svogūnai nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius ir sutarkuokite.
- Kai svogūnai baigs kepti suberkite sutarkuotus obuolius ir kepkite maišydami 1-2 minutes.
- Supilkite į keptuvę 1/3 indelio pomidorų padažo ir išmaišykite, kad susimaišytų su obuoliais ir svogūnais.
- Ant viršaus tolygiai paskleiskite garnyrą.
- Valgykite su duona.
Štai keletas idėjų, kaip galite paruošti silkę su obuoliais. Skanaus!