Ritos receptai
Reikės:
600 g. maltos vištienos krūtinėlės
200 g. varškės
1 kiaušinis
100 ml. grietinėlės
jūsų mėgiami prieskoniai
100 g. sviesto sumaišyto su žalumynais ir prieskoniais
kiaušinių ir džiūvėsėlių apvoliojimui
Mėsą išminkome su varške ,kiaušiniu ir prieskoniais.Aš receptuką truputį pakoregavau ir įpyliau grietinėlės. Formuojame pailgus kotletukus ,į vidų dedame gabaliuką sviesto.Kotletus apvoliojame išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.Padariau 10 nedidelių kotletų. Kepame karštuose riebaluose.Valgome su jūsų pamėgtu garnyru . Skanaus ! Ačiū Jolantai :)
Kijevo kotletai - kaip pasigaminti traškius ir sultingus? Pasakojame žingsnis po žingsnio
Prancūzijos įkvėptas Rusijos didikų skanėstas
XVII a. turtingų ir įtakingų Rusijos imperijos gyventojų tarpe ėmė plisti mada į savo rūmus kviestis virtuvės šefus iš Prancūzijos (arba rusus, kurie maisto gamybos paslapčių mokėsi Prancūzijoje). Prancūzai išmokė rusus patiekaluose naudoti tik ypač kokybiškas, subtilaus skonio mėsos išpjovas, liesesnę filė, paukštienos krūtinėlę. Pamokas sparčiai perėmę rusai sukūrė daugybę savitų ir iki pat mūsų dienų mėgstamų patiekalų.
Manoma, kad iš pradžių buvo sukurti Požarskio kotletai, pagaminti iš maltos veršienos arba vištienos, pagardinti sviestu ir grietinėle, apvolioti džiūvėsiuose. Papiepauti Požarskių šeimai priklausiusiame restorane, rašydamas laišką bičiuliui, rekomendavo Aleksandras Puškinas. Neabejotina, kad tai ženkliai prisidėjo prie patiekalo populiarumo.
Požarskio kotletų įkvėpti Kijevo kotletai buvo pradėti gaminti XX a., žinoma, Kijeve, garsiausiame šio miesto viešbutyje „Kontinental“ (dabar viešbučio pastate įrengta konservatorija).
Nuotraukos šaltinis Shutterstock
Kijevo kotletų paruošimas - dėmesys tinkamam išmušimui, sviesto šaldymui ir paniravimui
Vištienos krūtinėlė ir jos paruošimas. Tradiciniams Kijevo kotletams turėtų būti naudojama vištienos krūtinėlė, kuri išpjaunama paliekant paukščio alkūnkaulius (šią dalį dažniausiai vadiname „petuku“). Jeigu paliekamas alkūnkaulis, tai jis kruopščiai nuvalomas nuo mėsos, turi styroti tik mažas kaulelis. Patiekalas, matyt, buvo valgomas laikant už šio kaulelio, nes didikai, nors ir mėgavosi gardžiais patiekalais, bet vengė naudoti stalo įrankius.
Žinoma, dauguma neturi įgūdžių ir laiko dailiai išpjaustyti viščiuko, todėl perka jau išpjautas vištienos krūtinėles arba filė be kaulų. Jos taip pat puikiai tinka, tačiau, jeigu renkatės vištienos filė, pirkite neperpjautus gabaliukus (filė su vidine, siauresne filė).
Vištienos krūtinėlę reikėtų perpjauti pusiau - iš vienos krūtinėlės gausite du filė gabaliukus, tad pavyks du Kijevo kotletai.

Komentarai (17)
- NIJOLE. 2018-11-20 08:56
TIKRAI PABANDYSIU.LABAI MEGSTU GAMINTI KAZKA NAUJO.ACIU JUMS. - Sanra 2018-09-11 12:21
Dar ir kokia sąmonė - ir pigiau nei klasikiniai, ir vaikučiams patogiau tokius valgyti :) - olga 2018-09-04 18:57
nesamone - Silva 2018-07-26 20:54
Ačiū Jums - Ona 2018-03-17 12:09
Labai paprasta.Pabandysiu - Taura 2018-03-15 13:31
Gaminau sendien su vistienos farsu , kad nebutu labai skyst i farsa idejau sauksta dziuveseliu ir taip pat dar pagardinau dziovintom petrazolem , o i suktinukus pridejau surio. Gavosi super ! - vikki 2017-06-16 19:40
Nu Kijevai KITAIP manau tinka pavadinimas as darau su vistiena paprastus kijevus daznai kaip ir reike bet sendien darau sveciams siuos ir ziuresim kas gausis! as butinai dar dadesiu cesnako ir zoleliu tuo paciu gal net piri-piri arba chilli! :))) ir su grybu, grietines ir balto vyno padazu. - ech 2015-05-25 09:18
Na nejuokinkit,Migle, Kijevo kotletu net nekvepia,o svarbiausia išmokite viską vadinti savo vardais.Jūsų gaminį gal pavadičiau,tarybinių laikų suktinis,(dėl sudėties).
As gaminu dabar. Atrodo visai nieko, tik I ta mase siulau deti ne 1 kiausini, o 2. Man kai pabandziau apversti, man sie kotletai subliusko ir prarado grazia pradine forma. Ir svogunus dejau 2 vidutinio dydzio, per daug jauciasi :/
As gaminu dabar. Atrodo visai nieko, tik I ta mase siulau deti ne 1 kiausini, o 2. Man kai pabandziau apversti, man sie kotletai subliusko ir prarado grazia pradine forma. :)

Ingredientai
Supjaustykite vištienos file į pailgus gabalėlius. Pasiruoškite krapus, česnakus. Viską susmulkinkite, įsidėkite į dubenėlį ir kiek apiberkite druska.
Pasiruoškite apie dešimt sviesto gabaliukų ( juos jau ruošėme prieš tai), kuriuos dėsime į kijevo vidų. Išplakite kiaušinį, į kurį merksime suformuotus kotletukus.
Miltus su džiūvesėliais sumaišykite su druska ir pipirais.
Padalinkite vištieną į lygias dalis, kad kiekvienam kijevui būtų panašiai vištienos. Suformuokite paplotėlį, uždėkite sūsio, sviesto, krapus su česnakais.
Pradėkite formuoti kotletuką, merkite į kiaušinio mišinį, o po to į džiūvesėlių mišinį.
Kepkite ant keptuvės aliejuje arba orkaitėje. Keptuvėje kepkite apie 2 minutes kiekvieną pusę ir po to po plius 4 dar kartą abi puses.
Patiekite su savo mėgstamiausiomis daržovėmis ir keptomis bulvėmis.
Naminiai Kijevo kotletai su žalumynais
Kijevo kotletas su žalumynais yra vienas iš pačių mėgstamiausių ir skaniausių vištienos patiekalų. Ar kada bandėte Kijevo kotletus pasigaminti patys? Žinokite, nėra taip sunku, kaip atrodo. Naminiai Kijevo kotletai neįgudusiam kulinarui gaunasi ne tokių tobulų formų, kaip iš parduotuvės, tačiau skonis tikrai pasaka, o dar ir ingridentus galima pasirinkti pačiam.