pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lengvas jautienos guliasas - Skanus ir paprastas receptas

Likučiai ir sandėliavimas

Šaldytuvas: Likęs guliašas gali būti laikomas sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.

Šaldiklis: Atšaldytas porcijas užšaldykite maišeliuose su užtrauktuku iki 4 mėnesių. Atšildykite šaldytuve prieš kaitindami ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.

Ar jums patiko močiutės guliašo receptas? Būtinai palikite įvertinimą ir komentarą žemiau!

Paruošimas:

Paruoškite ingredientus guliašui gaminti. Jautieną nuplaukite vandenyje, nupjaukite gyslas ir plėveles. Minkštimą supjaustykite porcijomis, bet ne mažomis.

Nulupkite svogūnus, supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkintą mėsą ir svogūnus sudėkite į katilą ar puodą nepridegančiu dugnu. Įpilkite druskos, užpilkite 500 ml vandens, palikdami 300 ml vėlesniam naudojimui. Padėkite indą ant viryklės ir užvirinkite jo turinį, įjungdami vidutinę ugnį. Būtinai pašalinkite putas nuo paviršiaus – verdant jautieną jų išeis daug! Tada mėsą troškinkite sultinyje, kol ji beveik visiškai išvirs. Supilkite augalinį aliejų ir troškinkite jame suminkštėjusią mėsą apie 2-3 minutes.

Kvietinius miltus įmaišykite į 50 ml šalto vandens ir gautą miltų mišinį supilkite į guliašą. Atsargiai maišydami užvirinkite iki reikiamo tirštumo. Išjunkite šilumą.

Jautienos guliašą su padažu supilstikite į gilų indą/lėkštę arba patiekite iš karto su garnyru prie stalo. Kvieskite visus į degustaciją!

Sultingas jautienos guliašas su padažu

Karolina Puodžiūtė

Apskritai guliašas yra pirmasis patiekalas, kuris pas mus atkeliavo iš vengrų virtuvės. Tai soti sriuba su daug mėsos ir daržovių.

5 | 1 įvertinimasParuošimo laikas 30 minutes minGaminimo laikas 50 minutes minBendras laikas 1 hour val 20 minutes minKategorija Jautienos patiekalai, Mėsos patiekalai, Troškiniai, Troškinta mėsaVirtuvė Vengrijos virtuvėPorcijos 3 asmenimsReklama1x 2x 3x
  • 500 g Jautiena
  • 1 vnt. Svogūnai
  • 1 vnt. Morkos
  • 4 v.š. Pomidorų pasta
  • 2 v.š. Kvietiniai miltai
  • 800 ml Vanduo
  • ½ a.š. Druska
  • Juodieji pipirai - pagal skonį
  • 3 vnt. Lauro lapas
  • 1½ a.š. Augalinis aliejus
Gaminimo režimas Neleisk ekranui užmigti!

Patiekimui

  • virtų bulvių, ryžių ar makaronų prie mėsos
  • pomidorų, agurkų, kopūstų ar kitokių salotų garnyrui
  • žalumynai patiekimui (svogūnų laiškai, petražolės, kalendra, rukola arba švieži krapai)
  1. Supjaustykite jautieną kasnio dydžio gabalais.
  2. Supjaustykite svogūną.
  3. Įkaitinkite gilią keptuvę iki vidutinės kaitros, įpilkite truputį augalinio aliejaus ir kepkite jautieną uždengę dangtį apie 20 minučių. Suberkite svogūnus ir kepkite kol suminkštės.
  4. Supilkite pomidorų tyrę, sultinį, sudėkite pipirus, lauro lapus, druską, šiek tiek sumažinkite kaitrą, uždenkite dangtį ir palikite troškintis apie 35 minutes.
  5. Kol kepa mėsa nulupkite ir išvirkite bulves, ryžius arba makaronus. Paruoškite salotas garnyrui.
  6. Kepimo pabaigoje suberkite pora šaukštų miltų, išmaišykite ir pakepinkite dar 10 minučių.
  7. Baigus troškintis paragaukite ar mėsa iškepusi, išimkite lauro lapus, išgriebkite pipirus.
  8. Jeigu trūksta pabarstykite druskos.
  9. Pabaigoje supilkite grietinę. Viską išmaišykite.

Beveik vengriškas guliašas

Į keptuvę ant mėsos ir daržovių beriame miltus ir pamaišome, porą minučių juos paskrudiname.

Reklama41011

Į keptuvę pilame apie 200 ml sultinio ir gerai pagremžiame keptuvės dugną, kad nuo jo atliptų visi gardūs paskrudę gabalėliai. Keptuvės turinį perpilame į erdvų puodą ar troškintuvą, supilame likusį sultinį, sudedame paprikas, konservuorus pomidorus ir stiklinę virtų pupelių. Viską gerai išmaišome ir uždengę dangčiu troškiname ant nedidelės kaitros apie pusvalandį. Taip pat visą puodą galima siųsti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 45-50 minučių. Troškinį patiekite su šilkine bulvių koše.

IngredientaiBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiMarijus parašė:Beproto, fantastiškas guliašas. 🙂Marius parašė:O konsevuotos pupeles tinka?Sonata parašė:Nuostabus! Ačiū už receptąJūrate parašė:Tapo savaitiniu mėgstamu patiekalu😊 ačiū 🎈Beata Nicholson parašė:Džiaugiuos 🙂
Rašyti komentarą