pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Keptas Veršiuko Kumpis - Tradicinis Lietuviškas Receptas

Keptas versiuko kumpis

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!

Varškės patiekalai

Lengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėje

Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Skanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)

Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkams

Naudingi patarimai jūsų virtuvėje

Kalafiorų salotos su sojos padažu

Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Makaronų ir picos patiekalų receptai

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Pupelių ir baklažanų troškinys be glitimo

Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Orkaitėje keptas ėriuko kumpis

Orkaitėje keptas ėriuko kumpis

  • Mėsą, apytiksliai kas trys cm įpjaukite (labai giliai nereikia).
  • Susmulkinkite česnaką.
  • Kumpį įtrinkite prieskoniais ir kiškite į maišą.
  • Marinuokite pora dienų.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 – 190 C kaitros (kaitra, kepimo laikas visuomet priklauso nuo orkaitės… geriau kepti su karštu oru, ventiliatoriumi).
  • Išmarinuotą kumpį gerai įtrinkite vynu bei obuolių sultimis ir dėkite į kepimo rankovę. Ten pat kiškite nelabai plonais griežiniais supjaustytą morką, stambiau supjaustytus svogūnus ir paprikas. Rankovės galus sandariai užriškite.
  • Paruoštą kepsnį kiškite į orkaitę.
  • Po valandos ar pusantros kepimo, rankovę apverskite, kad ir kita pusė mėsytės pasitroškintų vyne bei obuolių sultyse (darykite tai atsargiai, kad nesuplyštų rankovė).
  • Kad tikrai gerai iškeptų mėsytė, kepkite apie tris valandas.
  • Likus valandai (gal net trupučiuką daugiau) iki kumpio kepimo pabaigos, į orkaitę kiškite skardoje išdėliotas bulvių puseles (prieš tai bulvių puseles patepkite aliejumi bei padruskinkite).
  • Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos, kepimo rankovę galite prakirpti ir, padidinę temperatūrą iki 200 C, kepsnį šiek tiek apskrudinti.
  • Kai tik kepsnys iškeps, leiskite 10 minučių „pailsėti“, tolygiai pasiskirstyti sultims ir tik tuomet pjaustykite.

Orkaitėje keptas ėriuko kumpis

Gyventi reikia gražiai.

  • Pradžia
  • Pusryčiai ir priešpiečiai
  • Užkandžiai ir patiekalai mažyliams
  • Salotos, mišrainės, užtepai ir panardai
  • Sriubos
  • Mėsos ir žuvies patiekalai
  • Garnyrai ir vegetariški patiekalai
  • Pasta, pica, jų padažai ir nesaldūs kepiniai
  • Gėrimai ir pagardai
  • Desertai
  • Dovanos ir info

Keptas veršienos kumpis rankovėje - orkaitėje

Kategorija: Mėsos patiekalų receptai / Patiekalai iš jautienos ir veršienos

Paskelbė: Lankytojas

23 Geg. 2022

Neturiu galimybės labai dažnai lepintis veršienos kumpiais, todėl daug įgūdžių šiame reikale tikrai neturiu itin daug, pamėginau sausą marinatą, šiek tiek bijojau, kad nesigautų sausas kepsnys, bet mėsa gavosi labai minkšta, sultinga bei trapi! Rekomenduoju pamėginti tokį receptą, jeigu tik Jūsų virtuvėje yra veršienos kumpio, iškepto rankovėje!