pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Morkų Pyragas Su Prieskoniais: Tobulas Receptas

Morkų pyragų receptų internete - gausybė. Išbandžiusi keletą jų užtikau beveik tokį, koks kepamas mano pamėgtoje kepyklėlėje. Bet kiek gi galima pirkti kažkieno keptus pyragus? Nutariau pati pamiklinti rankas ir įvaldyti tobuliausio morkų pyrago kepimo procesą. Tas morkų pyragas - kažkas tobulo: purus, minkštas, drėgnas, jo saldumas puikiai dera su citrininiu ar apelsininiu glajumi.

Kodėl beveik? Nes tai ir yra maža paslaptis, kurią perkandau skanaudama to garsiojo pyrago. Ta paslaptis - tai į tešlą beriami avižiniai dribsniai. Vos vienas ingredientas, ir pyrago struktūra - visai kitokia. Tad recepte, kurį užtikau BBC „Good Food“, dalį miltų pakeičiu avižiniais dribsniais, ir turiu skaniausią morkų pyragą. Beje, tobulas ir tokiu atveju, jeigu kepti reikia iš anksto - šis morkų pyragas išlieka drėgnas net keletą dienų.

O tiems, kurie nesupranta, kaip galima valgyti pyragus su morkomis, galiu pasakyti: kirstumėte pilna burna ir net nesuvoktumėte, kad jame yra morkų. Išbandykite šio nuostabaus skonio morkų pyrago receptą esu tikras, kad būsite maloniai nustebinti jo skoniu! Pyragas puikiai tinka tiek šventinėms progoms, tiek kasdienai, norint palepinti šeimos narius. Paruošimas yra labai paprastas!

Ingredientai

  • 175 g rudojo cukraus
  • 175 ml rapsų ar saulėgrąžų aliejaus
  • 3 didelių kiaušinių
  • 170 g tarkuotų žalių morkų
  • 100 g razinų (tinka ir džiovintos spanguolės ar vyšnios)
  • Tarkuotos vieno apelsino žievelės
  • 150 g miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos
  • Ketvirtadalio arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • Pusės arbatinio šaukštelio muskato riešuto
  • Geros saujos avižinių dribsnių

Glajui:

  • 175 g cukraus pudros
  • 1,5-2 šaukštų apelsinų ar citrinų sulčių

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių (jeigu su vėjeliu - iki 160). Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi.
  2. Morkas sutrinkite, jeigu turite, ne pačia smulkiausia trintuve, bet ir ne ta, kuri skirta burokams - plonyčiais šiaudeliais. Bei jeigu neturite tokios trintuvės, tik ir smulkiausia.
  3. Sumaišykite cukrų, kiaušinius ir aliejų, suberkite trintas morkas, razinas, apelsino žievelę. Jeigu norite berkite paskrudintų ir susmulkintų graikinių riešutų branduolių.
  4. Miltus sumaišykite su soda, prieskoniais, avižiniais dribsniais, suberkite į kiaušinių masę ir sumaišykite. Nereikia maišyti ilgai - tik kol sudrėks sausi ingredientai.

Rekomenduojama šį pyragą gaminti su blenderiu. Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas smulkia tarka arba supjaustykite nedideliais griežinėliais (jei naudosite blenderį). Mažesnius gabalėlius lengviau susmulkinti blenderiu. Jei turite blenderį, sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės.

Jei blenderio neturite, morkas galite sutarkuoti su bulvių tarkiui paruošti tinkančia tarka ir masę išplakti mikseriu arba rankiniu būdu. Į tešlą įmaišykite tarkuotos citrinos žievelės - tai suteiks pyragui gaivumo ir malonaus aromato. Suberkite granuliuotą cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite šluotele arba mentele, kol tešloje nebeliks gumuliukų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite pyragą maždaug 30-40 minučių (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės ir formos dydžio).

Iškeptą pyragą atvėsinkite kepimo formoje keletą minučių, po to išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Supjaustykite pyragą ir patiekite su arbata ar kava.

Ingredientas Kiekis
Morkos 170 g
Cukrus 175 g
Miltai 150 g
Avižiniai dribsniai Gera sauja