pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai su mėsa ir sūriu - Skanių ir sultingų blynų receptas

Grikių lietiniai su plėšytos mėsos įdaru ir sūriu užkepu

Lietiniai su plėšyta mėsa – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, tačiau su moderniu grikių akcentu, kuris patiekalą pakelia į naują lygį. Naudojant grikių miltus lietinių tešlai, lietiniai įgauna švelnų riešutų skonį ir tampa šiek tiek maistingesni. Įdaras – sultinga plėšyta mėsa su paprikomis ir svogūnais – puikiai dera su šviežių pomidorų padažu, o užkeptas patiekalas su mocarela daro šį receptą itin gardų ir šventišką. Tai kažkas tarp lazanijos ir enchiladų, bet su lietuvišku prieskoniu.

Ingredientai:

Lietiniams:

Įdarui:

700 g plėšytos kiaulienos (pvz., BIOVELA)
1 raudonasis svogūnas
0,5 raudonosios paprikos

Pomidorų padažui:

Barstymui:

Tarkuota mocarela arba kitas mėgstamas sūris

Gaminimo eiga:

Lietinių tešla:

Visus ingredientus sudėkite į plaktuvo indą ir gerai suplakite. Jei plaktuvo neturite, galite naudoti dubenį. Pirmiausia supilkite pusę vandens ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tuomet supilkite likusį vandenį ir vėl išplakite. Tešlą palikite pastovėti apie 10 minučių.

Keptuvę įkaitinkite vidutinėje kaitroje, riebalų galite nenaudoti arba tik labai nedaug. Iškepti lietiniai turėtų būti ploni ir elastingi.

Įdaras:

Paruoškite plėšytą mėsą. Išimkite ją iš pakuotės, įdėkite į puodą ir užpilkite puse skysčio, esančio pakuotėje. Troškinkite ant nedidelės kaitros apie 20 minučių. Kai mėsa suminkštės, suplėšykite ją dviem šakutėmis.

Į troškintą mėsą įmaišykite smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną ir papriką. Leiskite šiek tiek atvėsti.

Pomidorų padažas

Susmulkinkite svogūną, česnakus ir pomidorus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną, kol jis taps minkštas. Suberkite česnakus, kepkite dar kelias minutes, tada sudėkite pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite ant didelės kaitros apie 5–10 minučių, kol pomidorai pavirs tirštu padažu su gabaliukais.

Formavimas ir kepimas

Išsirinkite didelę kepimo formą. Pusę pomidorų padažo supilkite į formos dugną. Kiekvieną lietinį įdarykite paruoštu mėsos įdaru ir suvyniokite į ritinėlį. Sudėkite lietinius į formą ant padažo.

Gaminimas

Kaip gaminti lietinių tešlą, galite rasti šiame įraše: Lietinių blynų receptas

Kad išvengtumėte netikėtumų gaminant tešlą, taip pat rekomenduoju paskaityti apie tai, ką aš asmeniškai atradau, kol išmokau gaminti tobulą lietinių tešlą: Patarimai

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Tada įdėkite faršą, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir kepkite, pamaišant, kol mėsa iškeps. Kepimo pabaigoje suberkite svogūnų laiškus.
Ant lietinio dėkite mėsos įdaro ir susukite.

Prieš patiekiant keptuvėje įkaitinu aliejų. Apkepinu lietinius, kol gražiai apskrus.

Receptai

Skrebučiai su sardine ir kiaušiniu – tai patiekalas, kurio pagrindą sudaro traškus duonos pagrindas, kvapnus česnako aromatas ir švelnus sardinių bei kiaušinių įdaras. Šis patiekalas išsiskiria ne tik paprastu paruošimu, bet ir universaliu skoniu, todėl jis tinka įvairioms progoms: šeimos pietums, greitam užkandžiui ar netikėtai užklupus svečiams. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip lengvai ir greitai paruošti šiuos skrebučius, atskleisime keletą patiekimo idėjų ir dalinsimės patarimais, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonį.

Reikalingi ingredientai

Norint pagaminti skanius ir aromatingus skrebučius, reikės šių ingredientų:

Skrebučių su sardine ir kiaušiniu paruošimo etapai

Kiaušinių paruošimas

Pirmiausia pasirūpinkite kiaušiniais – užvirkite juos nedideliame puode su pasūdytu vandeniu. Kietai virtus kiaušinius virkite apie 8–10 minučių. Po to perpilkite šaltu vandeniu, kad jie lengviau luptųsi, ir nulupkite lukštus.

Duonos paskrudinimas

Kol kiaušiniai vėsta, pasiruoškite duoną. Įkaitinkite keptuvę su šaukštu saulėgrąžų aliejaus. Baltos duonos riekeles apkepkite ant vidutinės ugnies, kol abi jų pusės taps auksinės ir traškios. Skrebučiai turėtų būti lengvi ir traškūs iš išorės, bet minkšti viduje.

Česnako aromatas

Įdaro paruošimas

Sardines išimkite iš skardinės, atskirkite nuo aliejaus ir sutrinkite šakute iki vientisos masės. Į šią masę įmaišykite smulkiai supjaustytus krapus, kurie suteiks šviežumo ir aromato. Į tarkuotas sardines taip pat įmaišykite majonezą – jis suteiks kreminės tekstūros. Galiausiai, smulkiai sutarkuokite kiaušinius ir įmaišykite juos į sardinių mišinį. Kruopščiai išmaišykite, kol masė taps vientisa.

Skrebučių formavimas

Paruoštą sardinių ir kiaušinių mišinį tolygiai užtepkite ant česnakine puse apteptų duonos riekelių. Stenkitės, kad užteptas sluoksnis būtų vidutinio storio – ne per plonas, bet ir ne per storas, kad užkandis būtų lengvai valgomas.

Patiekimo idėjos

Paruoštus skrebučius galite patiekti iškart arba palikti pastovėti keletą minučių – tai leis įdarui šiek tiek susigerti į skrebučio pagrindą, ir skonis taps dar sodresnis.

Šiuos skrebučius galite patiekti su šviežiomis daržovėmis, tokiomis kaip agurkų ar pomidorų griežinėliai. Jei norite įspūdingesnio pateikimo, papuoškite skrebučius papildomu krapų lapeliu arba smulkiai supjaustytu svogūnų laišku.

Lietiniai su mėsa

1 stiklinė miltų,
2 stiklinės pieno,
1 kiaušinis,
cukraus,
druskos.

Įdarui:
400 g virtos jautienos,
liesesnės kiaulienos,
veršienos ar triušienos,
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
0,5 šaukšto taukų,
druskos,
pipirų,
mairūno.

GAMINIMAS:


Lietiniams tešla gaminama kaip ir lietiniams su varške: į ištrintą su druska ir cukrumi kiaušinį maišant supilama 0,5 stiklinės pieno ar vandens. Įsijojami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Intensyviai sukant, supilamas likęs skystis. Apkepama tik viena lietinių pusė.

Mėsa sumalama ir pakepinama keptuvėje kartu su smulkiai pjaustytais svogūnais. Pravėsinus įmušamas kiaušinis, sudedama druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma. Ant apkepintos lietinio pusės dedama po 1 šaukštą įdaro.

Jį išlyginus, lietinis susukamas voleliu ir iki gelsvumo pakepinama karštuose riebaluose. Patiekiant į stalą užpilama sviestu. Valgoma su spirgučių padažu, kuris patiekiamas padažinėje.

Lankytojams

Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.

Svetainės draugaiReceptų: 11668
  • Valgių receptai
  • Pasaulio virtuvės
  • Gėrimų receptai
  • Receptų rinkiniai
  • Konservavimas
  • Valgymo menas
  • Sveika mityba