Tikėjausi, kad kiaulienos dešrelės bus riebios, bet jei mėsą būčiau maišiusi aš, matyt būčiau įdėjusi dar daugiau lašinių Liesa ir švelni mėsa skaniausia buvo tada, kai šiek tiek apvirusi dešreles dar ir apkepiau.
Stambesnė karka iš užpakalinės kiaulės dalies geriausiai tinka ilgam kepimui, o priekinės dalies karkas, kurios liesesnės ir mažesnės, verčiau palikite mėsos rūkinimui.
Grybai, perpus perpjauti Briuselio kopūstai, kąsnio dydžio gabalėliais supjaustytos kukurūzų burbuolės, storos cukinijų monetos, šparagai, raudonojo svogūno ir raudonųjų paprikų gabalėliai gražiai karamelizuosis ir suteiks naujų skonių.
Vienas populiariausių mėsos patiekalų yra kotletai, tad šiame straipsnyje plačiau papasakosime, kokius padažus galima pasigaminti prie šio patiekalo.
Sumaišome mėsą, tarkuotą sūrį, cukiniją, česnakus ir krapus, įberiame druskos, pipirų jei kepsite ant griliaus, papildomai įdėkite šaukštą džiuvėsių ir kiaušinį.
Patiekimas 1 kiaulienos kepsnys Kalorijos 234 Angliavandeniai 6 g Baltymas 29 g Riebalai 9 g Sotieji riebalai 3 g Cholesterolis 90 mg Natris 66 mg Kalis 500 mg Pluoštas 1 g Cukrus 6 g Vitaminas A 123 TV Kalcis 14 mg Geležis 1 mg.
Mano planai Velykų stalui nei labai dideli, nei visai maži marginsim su saulėtu virtuviuku kiaušinius, kepsiu tortą ir mielinę pynę, gaminsiu keletą užkandžių ir pikantiškus vaflius šventiniams pusryčiams.