pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sultingi jautienos kotletai - kaip paruošti tobulus kepsnelius

Kepimo būdas – mažiau aliejaus, daugiau skonio

Kepant kotletus svarbu ne tik faršo sudėtis, bet ir kepimo metodas. Nereikia kotletų skandinti aliejuje – geriausiai jie iškeps keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus arba orkaitėje. Keptuvėje kotletus apkepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kad susidarytų graži pluta, o po to sumažinkite kaitrą ir uždenkite dangčiu. Jei kotletai kepami orkaitėje, į skardą galima įpilti truputį vandens ar sultinio, kad jie neišsausėtų.

Norėdami išgauti dar sodresnį skonį, galite į kotletus įmaišyti įvairių papildomų ingredientų:

  • Tarkuotos daržovės: Morkos, cukinijos ar bulvės puikiai tinka įmaišyti į faršą. Jos ne tik praturtina skonį, bet ir suteikia kotletams papildomo minkštumo.
  • Sūris: Nedidelis kiekis tarkuoto kietojo sūrio (pavyzdžiui, parmezano) suteikia kotletams ypatingą pikantišką skonį ir padeda išlaikyti jų struktūrą.
  • Garstyčios ar sojos padažas: Nedidelis kiekis garstyčių ar sojos padažo prideda subtilų skonio niuansą ir sultingumo.
  • Sviestas. Mažas gabalėlis sviesto į kiekvieną formuojamą kotletą užtikrins tobulą minkštumą bei sultingumą. Be to, sviestas suteiks papildomo skonio.
  • Gazuotas vanduo. Nors skamba neįtikėtinai, tačiau tai vienas geriausių būdų mėsai suminkštinti. 500 g faršo pakaks maždaug pusės stiklinės gazuoto vandens, kad kotletai būtų tobulai minkšti ir švelnūs.

Grietinė – slaptas ingredientas

Norint pasiekti ypatingą sultingumą ir švelnumą, mamos dažnai į faršą įmaišo šaukštą grietinės. Grietinė ne tik praturtina kotletų skonį, bet ir padeda išlaikyti drėgmę kepant. Toks mažytis, bet efektyvus priedas suteikia kotletams minkštumo ir jie tarsi ištirpsta burnoje.

Teisingas poilsis prieš kepimą

Kad kotletai taptų dar švelnesni, rekomenduojama suformuotus kotletus prieš kepimą bent 20–30 minučių palaikyti šaldytuve. Tai padeda ingredientams geriau susijungti ir išlaiko jų formą kepant. Po poilsio kotletai bus tvirtesni, tačiau vis dar neįtikėtinai minkšti ir sultingi viduje.

Jei norite, kad kotletai būtų neįtikėtinai minkšti ir sultingi kaip pas mamą, šie maži triukai ir slapti ingredientai padės jums. O jūsų pagaminti kotletai prie stalo sužavės visus. Nepamirškite eksperimentuoti ir pridėti savo mėgstamų slaptų priedų, kad kotletai taptų dar ypatingesni.

Pagal močiutės receptą: sultingų kotletų gaminimas šventiniam stalui

Sultingi kotletai visada yra gera idėja. Šis skanus patiekalas puikiai tinka ir šventėms, ir kasdieniam maistui. Sultingų kotletų paslaptis – riebi kiauliena, sumalta kartu su jautiena, balta duona ir svogūnais. Vanduo taip pat labai svarbus ir turi būti įmaišytas į maltą mėsą.