Kiek laiko marinuoti vištieną
Idealus vištienos marinavimo laikas priklauso nuo mėsos dalies, kurią marinuojate. Pavyzdžiui, jei marinuojate visą vištą, siūlytume marinuoti ne ilgiau kaip 24 valandas, kad skoniai iš tikrųjų įsigertų. Kita vertus, tokiems gaminiams, kaip vištienos sparneliai, užtenka ir 30 minučių, kad mėsa įgautų gerą skonį.
Tik įsitikinkite, kad vištienos nemarinuojate ilgiau nei 24 valandas, nes dėl marinate esančios rūgšties mėsa taps sausa ir kieta.
Kiek marinuoti vištieną?
Kaip marinuoti vištieną arba visą vištą kepimui orkaitėje? Pasigaminti vištienos marinatą iš principo nėra sunku. Mes siūlome tik patikrintus marinavimo receptus, nes viską sumaišyti yra visiškai neteisinga, svarbu išlaikyti pusiausvyrą!

Kaip marinuoti vištieną, kad ji būtų minkšta, o skonis – ypatingas: 5 receptai, kuriuos turite išmėginti
Svarbiausia užduotis marinuojant vištieną? Išskirtinis skonis ir minkštumas. Itin dažnai susiduriame su tuo, jog vištiena, nepaisant mūsų pastangų, išlieka sausa ir kieta. Ar gali padėti tinkamas marinatas?
Šaltinis:Sultinga vištiena / Shutterstock nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 7 Vištiena Maistas Marinatas Patiekalai Paukštiena „Tooobulas grilis“ Grilis
Marinatų receptai
Dabar, kai jau žinote, kaip marinuoti vištieną, dalijamės penkiomis vištienos marinavimo idėjomis. Laikykitės 3:1 aliejaus ir rūgšties santykio, o prieskonius koreguokite pagal savo skonį ir mėgausitės skaniausiu rezultatu.
Citrinų ir česnakų marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, kapotas petražoles, druską ir juoduosius pipirus.
Kalendros ir žaliųjų citrinų marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, žaliųjų citrinų sultis, maltą imbierą, aitriųjų paprikų dribsnius, smulkintą kalendrą, druską ir juoduosius pipirus.
Jogurto marinatas su prieskoniais: sumaišykite neriebų graikišką jogurtą, citrinos sultis, smulkintą česnaką, maltą kuminą, maltą kalendrą, aitriųjų paprikų dribsnius, druską ir juoduosius pipirus.
Pesto marinatas: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, smulkintą česnaką, kapotus bazilikus, aitriųjų paprikų dribsnius, druską ir juoduosius pipirus.

Kiek laiko marinuoti jautieną?
Paruoštą jautienos gabalėlį įtrinkite gautu mišiniu ir palikite 3-5 valandoms kambario temperatūroje. Į marinatą galite įdėti ir tarkuoto česnako ir prieskonių, bet tai patinka ne kiekvienam. Prie šios rūšies mėsos labiausiai tinka bazilikas, kalendra, juodieji ir raudonieji malti pipirai. Sūdyti jautieną geriausia prieš pat siunčiant į orkaitę, kitaip ji išleis sultis ir gausis sausa.
Vienas populiariausių patiekalų – jautienos kepsnys. Sojų padažo marinatas padės suminkštinti mėsą ir suteiks jai ypatingo skonio. Paruošti jį labai lengva. Paruoštą jautieną įtrinkite prieskoniais, sojų padažo ir tarkuoto česnako mišiniu (nebūtina) ir palikite 2-3 val. Jei neturite tiek laiko, tada po 40–60 minučių mėsa turi pasimarinavusi ir galite pradėti ją kepti. Kepsnių sūdyti nebūtina, antraip mėsa išskirs sultys ir praras sultingumą, o sojos padaže druskos tikrai užtenka.

