pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos Troškinys: Gardus Receptas Jūsų Stalui

Šis kiaulienos troškinys su daržovėmis yra nebrangus, gardus ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Jame palyginus nedaug mėsos, bet išties nemažai daržovių. Man tai - vienas skaniausių troškinių.

Ingredientai

  • Kiauliena
  • Svogūnai
  • Morkos
  • Salierai
  • Česnakas
  • Pomidorų pasta
  • Slyvos
  • Kopūstai
  • Burokėliai
  • Pievagrybiai
  • Bulvės
  • Cukinijos
  • Žirneliai
  • Aliejus
  • Druska
  • Pipirai
  • Kalendros
  • Paprikos prieskoniai
  • Lauro lapai
  • Sultinys
  • Miltai
  • Sviestas
  • Sojų padažas
  • Bazilikai
  • Medus
  • Muskatas
  • Actas

Gaminimo Eiga

Troškiniams gaminti labai patogu turėti puodą, kuriame galima ir kepti, ir troškinti / virti. Būtent toks yra šis Tramontina LYON puodas, kurį naudoju jau gerus penkis metus ir tai mano pagrindinis puodas sriuboms ir troškiniams ruošti. Labai patogu, jog vidus padengtas nelimpančia danga, o pats puodo turi orkaitės efektą - dėl storesnių kraštų ir specialaus dangčio viduje palaikoma tolygi temperatūra, todėl šiame puode ant viryklės galima net kepti pyragus, picas ar duonas.

Kiaulienos Paruošimas

  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Paruošimas: iš vakaro mėsą supjaustykite gabaliukais, supilkite nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberkite smulkintus česnakus.
  3. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min.
  4. Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos sprandinę.
  5. Tada keptuvėje ar puode įkaitinkite šlakelį aliejaus ant vidutinės-aukštos kaitros, sudėkite mėsą ir iš abiejų pusių pakepinkite po keletą minučių, kol lengvai apskrus.
  6. Troškintuve įkaitiname aliejų, dedame kepti mėsą taip, kad gabalėliai pernelyg nesiliestų tarpusavyje (aš kepu per 2 kartus) ir apskrudiname apie 6 minutes.
  7. Liesos kiaulienos gabaliukus pakepiname puode. Mėsai apkepus, dedame smulkintą svogūną, pakepiname ir įpilame šiek tiek vandens. Troškiname, kol mėsa tampa minkšta.

Daržovių Paruošimas

  1. Svogūnus ir morką nuplaukite bei nulupkite. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
  2. Į keptuvę sudėkite svogūną ir pakepinkite keletą minučių. Sudėkite česnaką ir pakepinkite 30 s.
  3. Atskiroje keptuvėje apkepame pievagrybius. Tuomet sudedame morkas, saliero šaknies gabaliukus ir kepintus ruduosius pievagrybius.

Troškinio Ruošimas

  1. Į keptuvę sudėkite pomidorą, pomidorų pastą. Išmaišykite ir patroškinkite kelias minutes.
  2. Sudėkite pomidorų pastą ir sviestą, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes. Tada įdėkite slyvas, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Sudėkite morkas, salierus, kalendros, paprikos prieskonius ir troškinkite dar apie 40 min.
  4. Miltus sumaišykite su keliais šaukštais sultinio iš keptuvės. Juos supilkite atgal į ir viską išmaišykite. Vėliau sultinys turėtų kiek sutirštėti.
  5. Sudėkite papriką, cukiniją, žirnelius ir troškinkite dar apie 8-10 min. ar kol visos daržovės bus minkštos.
  6. Troškintuve įkaitiname dar šiek tiek aliejaus, sudedame smulkintus svogūnus, česnakus, morkas, salierus ir paprikas.
  7. Į troškintuvą grąžiname apskrudintą mėsą, pilame sultinį, dedame lauro lapus, beriame 1 a.š.
  8. Viską patroškiname. Gardiname česnaku, pipirais, druska, raudonėliu, čiobreliu, baziliku bei rozmarinu.
  9. 2.Į puodą sudėkite rūkytą mėsą, luptą svogūną ir stambiai pjaustytą kopūstą.
  10. Raugintų kopūstų troškinys pagamintas. Šis troškinys puikiai tiks visos šeimos sotiems pietums ar vakarienei.

Patiekimas

Kiaulienos troškinys su slyvomis ir pomidorų padažu yra patiekalas, kuris idealiai tiks bet kuriam garnyrui: makaronams, grikiams ar bulvių košei.

Šis kiaulienos troškinys su slyvomis ir pomidorų padažu - tobulas pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Aromatingas, sultingas ir nepaprastai skanus - tai patiekalas, kuris sužavės visus prie stalo susėdusius.

Receptas su Cesta kiaulienos mente

2-3 porcijoms Jums reikės: 500 g #CESTA kiaulienos mentės 8 bulvių 2 morkų 2 svogūnų 2-3 skiltelių česnako 1 a.š. miltų 1 v.š. GAMINAME: Visų pirma kiaulienos mentę supjaustome kubeliais bei pakepame gerai įkaitintoje keptuvėje, kol apkeps. Perkeliame juos į puodą, įpilame vos vos vandens ir troškiname maždaug 15 minučių. Tuo tarpu į tą pačią keptuvę beriame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, kai apkepa - griežinėliais supjaustytas morkas. Suverčiame viską į puodą bei dar troškiname maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame supjaustytas bulves. Tada pilame dar šiek tiek vandens, suberiame prieskonius, išskyrus žoleles, česnaką, lengvai permaišome bei paliekame troškintis tiek, kol bulvės bus “paruoštos”. Po to grietinėje išmaišome miltus, pilame kelis lašus vandens ir supilame viską į puodą.

Ingredientas Kiekis
Liesa kiauliena 350 g
Morkos 250 g
Rudieji pievagrybiai 120 g
Saliero šaknis 100 g
Svogūnai 80 g