Burokėlių sriuba su maltos mėsos kukuliais
Išsisaugokite:
Puikaus skonio, sodri, tiršta burokėlių sriuba su maltos mėsos kukuliais.
Nemažam puodui sriubos, kurio užteks 4 asmenų šeimai, ir dar šiek tiek liks rytojui, pagaminti reikės:
1.5 litro naminio daržovių sultinio (galima naudoti skystą iš pakelių, ar iš kubelių ar tiesiog keisti vandeniu papildomai įdedant prieskonių)
2 didelių morkų
2 didelių burokėlių
2 galvučių svogūnų
1 valgomojo šaukšto sviesto
Saujos smulkintų krapų
3-5 lauro lapelių
2-3 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių ( ne rūgšties, o sulčių)
Mėsos kukuliams:
250 g. malto kiaulienos kumpio
1 valgomojo šaukšto manų kruopų
Žiupsnio druskos, maltų kvapiųjų pipirų
Klasikinė burokėlių sriuba
Skani ir soti, labai ryški sriuba, kurios pagrindinis ingredientas – burokėliai. Šios sriubos paruošimo variantų yra daug, nes ji gali būti patiekiama tiek karšta, tiek šalta. Burokėlių sriubą galima ruošti su gira ar kefyru ir patiekti šaltą, arba su mėsa – tokiu atveju tai karštas variantas. Ši sriuba skirta tiems, kurie nemėgsta kopūstų barščiuose, todėl burokėlių sriuba laikoma jaunesniuoju barščių broliu, kuris verdamas be kopūstų. Papasakosiu kaip pasigaminti klasikinę burokėlių sriubą. Receptas paprastas, procesai lengvi, o ingredientai gana prieinami. Sriuba yra skani, soti ir sveika, tačiau burokėlių spalva visada būna skirtinga ir tai priklauso nuo burokėlių rūšies.
Paskirtis: Sriubų receptaiReceptai pagal ingredientus: # Daržovės / # MėsaReklama
Avinžirnių sriuba su mėsa – mėsos kukuliais ir daržovėmis
2024/04/21 pagal Karolina PuodžiūtėParuošimas: 60 min Porcijos: 6 Jau rodžiau kaip pagaminti šias sriuba su avinžirniais: – pomidorinė avinžirnių sriuba su vištiena; – kreminė konservuotų avinžirnių sriuba; – avinžirnių sriuba su lydytu sūreliu; Ir tie variantai taip pat yra verti viso Jūsų dėmesio. Turiu pripažinti, kad man nėra svarbu koks lauke oras, šilta ar šalta, aš tikrai visada … Skaityti toliau

Burokėlių sriuba
200 g kiaulienos ar jautienos (nebūtinai), gali būti su kaulais;
~2 l vištienos arba daržovių sultinio (natūralaus ar kubeliais);
2-3 šviežūs burokėliai;
1 nedidelė morka;
200 g šviežaus kopūsto;
1 didesnė arba 2 mažos bulvės;
1 svogūnas;
Gabalėlis sviesto ir šlakelis aliejaus svogūnui ir morkai pakepinti;
5 pipirai, 1-2 lauro lapai;
Saujelė šviežių petražolių.

Balandėlių sriuba
2024/04/18 pagal Karolina PuodžiūtėParuošimas: 40 min Porcijos: 6 Tikriausiai visi esate valgę balandėlius. Gal ne visi esate juos gaminę, bet valgę tai tikrai visi. Šiandien turėjau ingredientus jiems, bet neturėjau noro jų gaminti. O kažkada kulinarinėje knygoje buvau radusi nuostabią idėją, kaip sriuba gali virsti ir antru patiekalu. Receptą kiek pakoregavau pagal savo šeimos pomėgius ir ant stalo … Skaityti toliau
