pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Greitas ir gardus obuolių pyragas keptuvėje: du receptai

Turim obuolių, turim nedaug laiko, norim ko nors skanaus ir sveiko! Jei paskanauti, tai užtenka dviems. Patys labai apsidžiaugėme šiuo atradimu. Tad kaip visuomet, dalinamės tuo kuo gyvename ir su Jumis.

Obuolių pyragas su ryžių lakštais keptuvėje

Šis receptas ypač patiks tiems, kurie ieško greito ir neįprasto sprendimo. Gaminimo ir kepimo trukmė apie 15 min.

Reikės:

  • 2 ryžių miltų lakštų
  • 2 vidutinių obuolių
  • 2 kiaušinių
  • 1 val. š. miltų (mes naudojame konjako šaknies)
  • 1 arb. š. medaus
  • 0,5 arb. š. Ceilono cinamono
  • Lukštentų sėklų pabarstymui
  • Kokoso aliejaus

Gamyba:

  1. Sutarkuojame obuolius, įmušame kiaušinius, sudedame visus ingredientus ir sumaišome. Turi gautis pakankamai lengva, skystesnė masė. Miltų galima ir daugiau, bet geriau mažiau, kad nesukietėtų.
  2. Paskirstome ant šaltos keptuvės kokoso aliejaus šaukštą, dedame ryžių miltų lakštą.
  3. Beįjungiant ar uždegant kaitlentę, iš karto, ant ryžių miltų lakšto paskirstome tolygiai obuolių masę.
  4. Kepame apie 1 min. Stebime, su pajutimu, turi apskrusti ir lakštas, ir masė iš apačios apkepti.
  5. Tuomet pamažinam kaitrą, dedam dar šiek tiek kokosų aliejaus į keptuvę.
  6. Imame dar vieną ryžių lakštą, dedame ant blyno viršaus ir su plačia mentele bandome atsargiai apversti visą blyną. Iš karto, kaip ir mums patiems, gali nepavykti. Nepergyvenkite, vistiek bus skanu, kad ir kaip gausis. Bet svarbu nepasiduoti, išmokti tolygiai apversti ir tuomet dar pakepti apie gerą 1 minutę. Na, kol apačia apskrus. Ištiesų retai kada žiūriu į laiką. Dažniausiai gaminu iš pajautimo. Tad ir jus kviečiu stebėti, jausti, patirti. Kas dar svarbu, ryžių lakštas turi apskrusti, kad taptų traškus, tad nepagailėkite kokosų aliejaus.
  7. Iškepus išimame iš keptuvės ant medinės lentelės. Turi gautis išorė traški, vidus minkštas.
  8. Aptepame “pyrago viršų” medumi ir užbarstome lukštentomis sėklomis, cinamonu.
  9. Pjauname dideliu peiliu, pradžioje per pusę ir tada gabaliukais. Vaišinamės prie arbatos, kavos ar kaip kam patinka.

Ir žinote kada ši gudrybė dar labai tinka, kada norite kuo nors pavaišinti netikėtus svečius.

Obuolių pyragas keptuvėje (tradicinis receptas)

Šio pyrago super sąvybė ta, kad tešlą maišau tiesiai keptuvėje, kurioje pyragą ir kepu orkaitėje. Taip neįštepu net dubens tešlai ar puodelio, kuriame tirpinčiau sviestą. Viskas vyksta tiesiog keptuvėje. Esu praktiškai įsimylėjusi savo ketaus keptuves, kurias naudoju jau ne pirmus metus. Maniškės be jokių detalių, tad galiu dėti į orkaitę. O jei neturite keptuvės, kurią galite dėti į orkaitę, kepkite pyragą įprastai - mėgstamoje kepimo formoje.

Fantastiškai skanus pyragas traškia plutele ir kvapniais persikais, kurio tešlą sumaišysite keptuvėje ir joje pyragą iškepsite. Nereikės net dubens tešlai!

Reikės:

  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Obuoliai - 2 vnt.
  • Pienas - 130 ml
  • Cukrus - 100 gramų
  • Kvietiniai miltai - 100 gramų
  • Sviestas - 80 gramų
  • Kepimo milteliai - 1 arb. šaukštelis
  • Cukrus - 1 arb. šaukštelis
  • Cinamonas - 1 arb. šaukštelis
  • Druska - 1 žiupsnelis
  • Apibarstymui: 2 arb. šaukšteliai cukraus pudros

Paruošimo būdas:

  1. Rinkitės keptuvę, kurią galima dėti į orkaitę. Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
  2. Obuolius supjaustyti kubeliais. Tuomet į obuolius įdėti 1 arb. š. cukraus, įberti cinamono.
  3. Keptuvėje ant silpnos kaitros ištirpinu sviestą ir palieku atvėsti.
  4. Kol aušta sviestas, supjaustau persikus reikelėmis.
  5. Atskirame inde kiaušinius išplakti su 100 g. cukraus, druska. Supilti pieną, suberti miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti.
  6. Į pravėsusią keptuvę mušu kiaušinius, dedu cukrų, vanilinų cukrų, jogurtą ir druską. Viską geriai išmaišau šluotele iki vientisos masės.
  7. Tada į keptuvę dedu miltus ir kepimo miltelius. Viską išmaišau mentele. Nepermaišau.
  8. Į keptuvę suberti pjaustytus obuolius su cukrumi ir cinamonu, kepti ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės, bet išlaikys savo formą.
  9. Sumažinti ugnį iki pačios mažiausios ir supilti tešlą, uždengti ir kepti apie 10-15 minučių.
  10. Po 10-15 minučių kepimo pyragą apversti ir kepti dar 5 minutes. Kad būtų lengviau pyragą apversti, uždėti ant keptuvės viršaus didelę lėkštę ir apversti į ją, tada ant pyrago uždėti kitą didelę lėkštę ir vėl apversti, o tada uždėti keptuvę ir versti į ją.
  11. Karūnuoju pyragą persikų gabaliukais ir apibarstau šaukštu cukraus.
  12. Kepu įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje be vėjelio 35-40 min.
  13. Iškepusį pyragą atsargiai perkelti į lėkštę, apibarstyti cukraus pudra.

Prižadu dvigubą malonumą, jei ant karšto pyrago uždėsite vanilinių ledų ir valgysite tiesiai iš keptuvės.

Tad skanaus ir į sveikatą!