pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Valgyti Moliūgą: Receptai ir Patarimai

Įsibėgėjus rudeniui, akys raibsta nuo parduotuvių lentynose įsitaisiusių oranžinių atspalvių moliūgų gausos, o parsinešę namo šią daržovę ne tik dedame į troškinius ar trintas sriubas, bet ir skaptuojame šiurpiausios metų nakties dekoracijoms. Tačiau po šio kūrybinio proceso dažnai tenka spręsti, ką daryti su moliūgo likučiais. Sumaniai juos panaudokite virtuvėje - pasigaminkite tiek sočių troškinių, tiek saldžių kepinių. Tai padės ne tik sutaupyti, bet ir išvengti maisto švaistymo.

Moliūgo Maistinė Vertė

Kaip teigia sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė, dėl savo maistinės vertės moliūgas yra priskiriamas prie sveikatai palankių ir mažai kalorijų turinčių produktų. Kaip ir kitose daržovėse, jame yra daug vandens, sudėtinių angliavandenių, skaidulų ir įvairių mikroelementų.

Moliūgo minkštimas turtingas stipriais antioksidantais: polifenoliais, triterpenoidais, flavanoidais, kumarinais ir kt. Šios natūraliai moliūge esančios medžiagos apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų žalos ir gali sumažinti lėtinių ligų riziką. Šioje rudens daržovėje taip pat gausu mineralinių medžiagų: kalio, vario, mangano, geležies.

Moliūge galima rasti praktiškai visų riebaluose ir vandenyje tirpių vitaminų: A, C, B, E ar K, kuris itin reikalingas kraujo krešumui, kaulų būklei bei kitoms žmogaus organizmo funkcijoms palaikyti. Tuo metu vitaminas A ypač svarbus sveikai odai, regėjimui ir stipriai imuninei sistemai, o tai itin aktualu šaltuoju metų laiku. Pasak dr. E Gavelienės, moliūgas yra vienas iš nedaugelio produktų, kuris įvairiais pavidalais privalo rasti vietą žmogaus mitybos racione: „Iš moliūgų galima ruošti ne tik troškinius ar trintas sriubas, bet ir panaudoti kepiniams, keičiant juose dalį miltų. Be to, vertingos ir moliūgų sėklos, kuriose yra daug Omega-3, Omega-6 riebalų rūgščių bei antioksidantų, kurie padeda palaikyti gerą ląstelių būklę ir užkirsti kelią laisvųjų radikalų poveikiui. Sėklomis galima skaninti salotas ar sriubas.“

Kaip Valgyti Moliūgą?

Pirmiausia, ar galima moliūgus valgyti žalius? Žalius moliūgus valgyti galima, šiaip mažai daržovių galima rasti, kurių negalima arba kitaip - nerekomenduojama valgyti be termiško apdorojimo. Tik tiek, kad reikėtų pasiieškoti sau tinkamo skonio ir malonios valgyti tekstūros. Žalias patarkuotas stambia tarka moliūgas gali būti puikiu salotų priedu, ypač, kai norisi kažko gaivesnio. Žalias patarkuotas arba smulkiai supjaustytas moliūgas su marinatu - tiesiog aliejus, citrinos sultys, druska, medaus lašelis, cinamonas - ir puikus užpilas moliūgui paruoštas.

Kokie dar yra moliūgų apdorojimo variantai? Visi įmanomi. Moliūgus galima kepti orkaitėje, keptuvėje, grilinti, virti, troškinti. Iš jų galima gaminti saldainius, tyres, drebučius, uogienes, kompotus, juos galima marinuoti, šaldyti. Moliūgus galima įdaryti - pvz. vištiena, virtomis pupelėmis, pomidorais, svogūnais, česnakais, uždengti moliūgo viršūnėle, suvynioti viską į kepimo popierių ir kepti - taip iš moliūgo pavyksta puikus troškintuvas - toks, kurį galima suvalgyti. Galima įdaryti moliūgą ryžiais su džiovintais vaisiais - irgi iškepti - nuostabus desertas. Atėjus šiam metui, reikia stengtis kuo daugiau valgyti šios daržovės - taip gausime daugybę naudingų medžiagų mūsų organizmui. Koks šios daržovės ruošimo būdas yra tinkamiausias ir sveikiausias? Toks, kuriame daržovė yra mažiausiai apdorojama. Tam, kad geriau įsisavintų vitaminas A, gerai moliūgus derinti su lašeliu aliejaus.

Moliūgų Receptai

Vertingiausia valgyti šviežius moliūgus:

  • Ragaukite salotas su moliūgu.
  • Gardūs moliūgo pagaliukai ar a la arbūzo riekės.
  • Raugintas moliūgas - galima ir iš karto susipjausčius kaip salotas rauginti, arba gabaliukais pjaustyti.

Moliūgas su silke

Įprastai silkę deriname su morkomis ir svogūnais. Bet ar bandėte suderinti su moliūgais? Jei dar ne - pats laikas. Išbandyti šį receptą

Kiti moliūgo patiekalai

  • Kepkite orkaitėje ant grotelių pabarstę kmynais su druska.
  • Kepkite orkaitėje ant grotelių pabarstę kietu sūriu.
  • Tarkuotas ir lengvai su kokosų aliejumi pakepintas moliūgas suteiks salsvo skonio sorų ar avižų košei.
  • Orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje supjausčius pagaliukais - bus vietoje bulvyčių „fri”, tokias labai mėgsta ne tik ir vaikai, bet ir suaugę.
  • Berkime kubelius į sriubą ir troškinius.
  • Pakeiskite dalį bulvių vertingesniuose kugelio ar bulvinių blynų receptuose.
  • Įtarkuokite moliūgo į blynus - suteiks gražios spalvos, natūralaus saldumo ir reikės mažiau miltų.

Moliūgas, dėl savo natūralaus saldumo ir kreminės tekstūros, tinkamas ir pyragams, keksams bei apkepams gaminti. Čia traškumo išlaikyti nepavyks, bet pakeis miltus ir sumažins reikiamo cukraus kiekį. Idealu jei šiuos patiekalus gamindami įdėtumėte daugiau baltymų: kiaušinių, varškės ar tofu. Baltymai padidins sotumo jausmą ir sulėtins angliavandenių į kraują.

Kodėl sakome ne trintai moliūgų sriubai?

Trinta moliūgų sriuba - tradicinis šaltojo sezono patiekalas. Nors moliūgas yra vertingas produktas, tačiau jų trintos sriubos, ypač pagardintos trintomis bulvėmis, verta vengti norintiems sulieknėti, turintiems padidėjusį cholesterolio ar gliukozės kiekį. Trintos sriubos suteikia mažai sotumo. Dažniausiai to nejaučiame, nes šalia valgome dar kažką. Daugiau suvalgius trintos sriubos, gali atsirasti saldumynų ar miltinių patiekalų potraukis bei padidėti apetitas po kelių valandų.

Kūrybiškas Moliūgo Panaudojimas

Nešvaistyti maisto skatinančio prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pasakoja, kad moliūgų parduotuvėse galima rasti ištisus metus - tai nebrangi ir universali daržovė, tinkanti tiek sultingoms sriuboms ar troškiniams gaminti, tiek kvapniems desertams kepti. Tačiau šios daržovės perkamumo pikas pasiekiamas rudenį, ypač prieš Šiurpnaktį.

Specialistė pataria neišmesti moliūgo likučių ir juos sumaniai panaudoti virtuvėje dedant į blynelius, pyragus, sriubas ar troškinius. „Moliūgą galima ir užsišaldyti: supjaustykite jį kubeliais, porcijomis suberkite į maišelius ir sudėkite į kamerą. Vėliau galėsite panaudoti gamindami įvairius patiekalus. Be to, moliūgo gabaliukus galima iškepti orkaitėje, paskui juos sutrinti ir tyrę užšaldyti mažuose indeliuose - taip turėsite paruoštukų.“

Kad patiekalais iš moliūgų galėtumėte džiaugtis kuo ilgiau, komercijos operacijų vadovė rekomenduoja juos laikyti vėsioje bei sausoje vietoje: „Tokį moliūgą, kurio žievė nepažeista, galima išlaikyti visą žiemą. Prapjovus ir nesunaudojus viso moliūgo, jį svarbu įvynioti į sandarią pakuotę, pavyzdžiui, maistinę plėvelę, ir laikyti šaldytuve.“

Receptai su moliūgais:

Sviestinių moliūgų sriuba

Reikės: 1 sviestinio moliūgo (apie 1 kg, nulupto ir be sėklų); 2 šaukštų alyvuogių aliejaus; 1 šaukšto sviesto; 2 svogūnų, supjaustytų kubeliais; 1 česnako skiltelės, plonai supjaustytos griežinėliais; 2 aitriųjų paprikų (be sėklų ir smulkiai supjaustytų); 850 ml karšto daržovių sultinio; 4 valgomųjų šaukštų grietinės.

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200/180 laipsnių temperatūros.
  2. Supjaustykite moliūgą dideliais, maždaug 4 cm skersmens kubeliais, juos sumeskite į didelę kepimo skardą ir įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus.
  3. Kepkite 30 min., kepimo metu apverskite, kol apskrus ir suminkštės.
  4. Kol kepa moliūgas, dideliame puode ištirpinkite sviestą su likusiu 1 valgomuoju šaukštu alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus, česnako skiltelę ir tris ketvirtadalius aitriųjų paprikų.
  5. Uždenkite dangčiu ir virkite ant labai mažos ugnies 15-20 min., kol svogūnai visiškai suminkštės.
  6. Į puodą suberkite moliūgo gabaliukus, supilkite sultinį ir grietinę ir išplakite trintuvu iki vientisos masės.
  7. Švelniai pašildykite ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais.

Moliūgų karis

Kaip gaminti:

  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 2-3 min. švelniai pakepinkite kario pastą su svogūnais, citrinžole, kardamonu ir garstyčių sėklomis.
  2. Į keptuvę įdėkite moliūgą ir apvoliokite jį pastoje, tada supilkite sultinį ir kokosų pieną.
  3. Viską užvirinkite, suberkite avinžirnius ir virkite apie 10 min., kol moliūgas suminkštės.
  4. Į karį išspauskite žaliosios sultis, o kitą žaliąją citriną supjaustykite skiltelėmis ir patiekite šalia.
  5. Prieš pat patiekdami, suplėšykite mėtų lapelius, karį patiekite su žaliosios citrinos skiltelėmis.

Moliūgų keksiukai

Reikės: 175 ml saulėgrąžų aliejaus; 175 g cukraus; 3 didelių kiaušinių; 1 šaukštelio vanilės ekstrakto; 200 g stambiai tarkuoto moliūgo arba sviestinio moliūgo minkštimo; 100 g sultenių; 1 tarkuotos apelsino žievelės; 2 šaukštelių malto cinamono; 200 g miltų; 1 šaukštelio sodos. Glajui reikės: 200 g neriebaus kreminio sūrio; 85 g miltelinio cukraus; skrudintų smulkintų pekano riešutų papuošti (nebūtina).

Kaip gaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160-180 laipsnių temperatūros. Keksiukų kepimo formą išklokite popierinėmis formelėmis.
  2. Į didelį dubenį supilkite aliejų, suberkite cukrų, kiaušinius ir vanilę. Suplakite, tada sudėkite tarkuotą moliūgą, sultenes ir apelsino žievelę.
  3. Įmaišykite cinamoną, miltus ir sodą (mišinys bus gana drėgnas). Šaukštu sudėkite į formeles. Kepkite 25 min., kol masė taps tvirta, o į keksiuko centrą įkištas smeigtukas liks švarus.
  4. Keksiukus atvėsinkite ant grotelių.
  5. Norėdami pagaminti glajų, išplakite kreminį sūrį bei cukraus pudrą iki vientisos masės ir užtepkite ant keksiukų viršaus.

Ką Daryti su Moliūgo Likučiais?

Moliūgas - neatsiejama Helovino dekoracija. Šios šventės išvakarėse žmonės juos skaptuoja ir raižo įvairiausius ornamentus, tačiau dekoracijoms atlikus savo funkciją, neretai tenka sukti galvą, ką daryti su likusia daržove. Ruošiantis Helovinui moliūgo likučių, tokių kaip sėklos ar minkštimas, lieka ne tik skaptuojant.

„Jeigu nutiko taip, kad po šventės moliūgas nebėra tinkamas valgyti ar maisto gamybai, naudinga žinoti ir kitus būdus, kaip jį panaudoti, kad neteiktų išmesti. Ši daržovė - tikras naudingų medžiagų šaltinis ne tik žmogui, tačiau ir gamtai, todėl padėsite ne tik sumažinti atliekų kiekį, tačiau ir prisidėsite prie tvaresnės aplinkos kūrimo“, - sako J.

  1. Pamaitinkite laukinius žvėris. Moliūgas - puikus, sveikas ir skanus užkandis laukiniams gyvūnams. Panaudotus moliūgus tiesiog supjaustykite mažesniais gabalėliais ir palikite miške - zuikiai, voverės, briedžiai ir kiti gyvūnai juos greitai suės.
  2. Naudokite kompostui. Moliūguose gausu organinių medžiagų, todėl jie puikiai tinka kompostavimui. Užuot juos išmetę, supjaustykite ir sudėkite į komposto krūvą.
  3. Pasigaminkite paukščių lesyklėlę. Natūralus ir gamtai draugiškas būdas palesinti žiemojančius paukščius. Perpjaukite moliūgą horizontaliai per pusę, išskobkite moliūgo vidų ir priberkite lesalo. Lesalui galite panaudoti to paties moliūgų sėklas - prieš tai jas nuplaukite ir išdžiovinkite.

Kiti Receptai su Moliūgais

Kepti moliūgai su Briuselio kopūstais

Reikės: 400 g kubeliais pjaustyto moliūgo, 200 g Briuselio kopūstų, 4 skiltelių česnako, 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 2 v. š.

  1. Daržoves dėkite į riebalais išteptą kepimo indą ir kepkite maždaug 35-40 min.
  2. „Kepant moliūgą orkaitėje, jis nepraranda visų gerųjų savo savybių, todėl liks maistingas ir naudingas organizmui. Šį patiekalą galite naudoti ir kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat ir kaip pagrindinį patiekalą, kuris puikiai tiks veganams ar vegetarams“, - pataria J.

Moliūgų blynai

  1. Po truputį sausus ingredientus suberkite į moliūgų mišinį ir gerai išmaišykite.

Patarimai ir Idėjos

  • Jei gaminame moliūgų sriubą, koks šalia turėtų būti ingredientų sąrašas, kad sriuba visada pavyktų? Gardžią moliūgų sriubą galima pagaminti ir iš vienos rankos pirštų ingredientų kiekio. Kuo daugiau ingredientų, tuo mažiau lieka moliūgo.
  • Moliūgų sriubos pagrindui galima visas daržoves iškepti orkaitėje - moliūgą, svogūnus, česnakus, jei norėtumėte - morkas, batatus, porus, saliero gabaliukus, pomidorus su trupučiu aliejaus ir prieskoniais, išvirti raudonųjų lęšių ir viską sumaišyti. Konsistenciją sureguliuoti sultiniu arba vandeniu. Aš visuomet dar įdedu šiek tiek aštraus padažo, pvz. adžikos. Ir daugiau tikrai nieko nereikia. Man tokia minimalistinė sriuba yra skaniausia.
  • Gal žinote kokius puikius derinius su moliūgu? Moliūgai ir lęšiai, ypač raudoni, moliūgai ir ananasai, moliūgai ir šokoladas. Ar bandėte kada pagaminti šokolado desertą su moliūgais? Tiesiog ištirpinkite juodąjį šokoladą, sumaišykite su keptų moliūgų tyre. Pagardinkite cinamonu, imbieru - ir prašom, šokoladinis kremas paruoštas.
  • Moliūgai puikiai dera su kokosų pienu, taip pat cinamonas, gvazdikėliai ir moliūgai - puikūs draugai. Labai tinka aitriųjų paprikų aštrumas, žuvis, jūros gėrybės - viskas tinka. Ar bandėte kada nors pagaminti granolą su moliūgų tyre?
  • Su kuo derinant ši daržovė nedraugauja? Man atrodo, kad tokių nėra. Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis - nuostabu, moliūgai kepti orkaitėje su jogurtiniu padažu - labai gardu. Moliūgų ir šokolado desertas - super, moliūgai ir varškė - tobula, moliūgai, braškės ir manų kruopos - gardus desertas vaikams. Ir, kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama.
  • Rudenį kepsime ir moliūgų pyragus, tačiau koks jūsų mėgstamiausio moliūgų pyrago receptas? Nuostabūs sūrio pyragai su moliūgais, varškės apkepai. Mieliniai pyragai tiesiog atgyja su moliūgu tyre, tad siūlau ir išsikepti moliūginę briošę - sviestinį mielinį pyragą su įmaišyta į tešlą moliūgų tyre.

Moliūginis sviestinis pyragas

30 g mielių
150 ml pieno
100 g cukraus
2 kiaušinių
200 ml moliūgų tyrės
120 g minkšto sviesto
500 g miltų
1 šaukšto nutarkuotos apelsino žievelės
50 g apelsinų ir citrinų cukatų
1 kiaušinio trynio patepti

Trupiniams:
40 g cukraus
60 g šalto sviesto
60 g miltų
40 g smulkintų lazdyno riešutų

  1. Paruoškite dvi 20 cm ilgio kekso formas. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C.
  2. Mieles sumaišykite su šaukšteliu cukraus, 3 šaukštais miltų ir pašildytu pienu. Palikite šiltoje vietoje, kad suaktyvėtų.
  3. Kiaušinius supilkite į mielių masę, suberkite cukrų, druską. Sumaišykite, sudėkite moliūgų tyrę, apelsino žievelę, cukatas. Pradėkite minkyti tešlą, dalimis dėkite sviestą. Minkykite tešlą, kol taps glotni ir blizganti. Palikite kilti maždaug valandą.
  4. Trupiniams pagaminti sudėkite visus produktus į smulkintuvą ir įjunkite jį minutei - kol susidarys trupiniai.
  5. Sudėkite tešlą į formas, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kad kiltų. Pyragų apimtis turi padvigubėti. Atsargiai patepkite pyragų paviršius tryniu (jei labai tirštas, galima atskiesti 1 šaukštu vandens arba pieno), užberkite trupinių.
  6. Kepkite maždaug 40 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite mediniu iešmeliu, ar pyragas iškepęs. Jeigu viršus labai greitai apkeps, galima apdengti maistine aliuminio folija.

Moliūgo Sėklos ir Žievė

  • Ar galime dar kur panaudoti moliūgų sėklas, kurios lieka jį išvalius? Tai aišku - sėklas išvalyti, apdžiovinti ir valgyti, naudoti taip, kaip naudotume pirktines.
  • O kaip su žieve? Gal ir ją galima kažkaip apdoroti, kad būtų tinkama vartoti? Dar prieš kokius 15 metų toks klausimas niekam nekiltų. Išmestumėme, arba geriausiu atveju į kompostą ir tiek. Dabartinis gamtos tausojimo suvokimas bei drąsesnis požiūris į maistą liepia mums daryti kitaip.
  • Plonesnę jaunų moliūgų žievę galima kartu kepti, - pvz. tiesiog supjaustykite nedidelį moliūgą skiltelėmis, pašlakstykite aliejumi, prieskoniais ir iškepkite - orkaitėje arba ant grilio, patiekite gardų padažą ir ta žievė labai smagiai suvalgoma. Taip gauname papildomai ląstelienos. Storesnę žievę galima sudžiovinti ir sumalti - tokiais milteliais galima būtų gardinti sriubas, troškinius, daržovių arba kruopų patiekalus.
  • Jeigu moliūgas užima per daug vietos, skirkite jam laiko ir pagaminkite moliūgų tyrę - taip turėsite gardų priedą pyragams, troškiniams, padažams, pagrindą sriuboms.

Kaip Pasigaminti Moliūgų Tyrę?

  1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite gabalėliais, dėkite į išklotą kepimo popieriumi skardą.
  2. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės.
  3. Sutrinkite iškepusius moliūgus trintuvu.
  4. Moliūgų masę sudėkite į audiniu išklotą sietą, suriškite ir pakabinkite virš indo, kad nutekėtų sultys. Tyrė turi tapti tiršta.
  5. Pagamintą tyrę užšaldykite nedideliuose indeliuose, o vėliau naudokite esant poreikiui.

Moliūgas Žalias?

Smalsu, ar esate ragavę šviežio, t. y., nekepto ir netroškinto, nevirto moliūgo, o gal salotose, kaip arbūzo riekę ar pjaustytą pagaliukais? Moliūgo skonis priklauso nuo rūšies, pvz., šviežiam vartojimui tinka muskatinis (žalias didelis) ir sviestinis moliūgai. Salotoms skaniausia šiaudeliais tarkuoti ir maišyti su cukinija, agurku, morkomis ar kitomis daržovėmis. Salotose gali pakeisti morkas. Pagaliukais ar a la arbūzo riekėmis. Suvartoję 100 g moliūgo, gausite 26 kcal, tad vietoje menkaverčių užkandžių, kai labiau norisi kažką kramtyti, rinkitės moliūgo pagaliukus. Raugintas moliūgas - galima ir iš karto susipjausčius, kaip salotas rauginti, arba gabaliukais pjaustyti.

Kiti Receptai

Kepti Moliūgai su Daržovėmis

Reikės:

  • Moliūgai: 1.00 vnt.
  • Svogūnai: 2.00 vnt.
  • Citrinos: 1.00 vnt. (reikės tarkuotos žievelės ir 2 valg. šaukšt. sulčių)
  • Aliejus: 2.00 valg. š.
  • Šalavijo lapai
  • Druska: 3/4 arbat. šaukšt.
  • Pipirai
  1. Dideliame dubenyje moliūgo riekes ir svogūnus gerai sumaišome su 2 valg. šaukšt. aliejaus, šalavijo lapais, 3/4 arbat. šaukšt. druskos ir pipirų. Išdėliojame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  2. Kepame 25-30 min. 220 laipsnių temperatūroje. Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti 10 min.
  3. Kol kepa moliūgai, išverdame lęšius, nukošiame. Sumaišome su likusiais ingredientais (išskyrus sūrį), 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus ir 1/4 arbat. šaukšt. druskos.
  4. Sumaišome moliūgus su lęšiais. Užbarstome gabaliukais pjaustytu sūriu.

Bolivinių Balandų Kruopos su Keptu Moliūgu ir Sūriu

  1. Bolivinių balandų kruopas iš vakaro užmerkite. Kitą dieną išskalaukite ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Jei norite, kad būtų naudingesnės, virkite kuo trumpiau. Vandens galite ir nesūdyti.
  2. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais bei žiupsneliu rozmarinų.
  3. Moliūgo kubelius išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų prieskoniai, suberkite į kepimo skardą ir kepkite apie 40-45 min. 200 laipsnių orkaitėje.
  4. Virtas bolivinių balandų kruopas gražiai suberkite į lėkštes, ant jų berkite keptus moliūgus, išdėliokite „Fitaki“ sūrio gabalėlius. Apibarstykite saulėgrąžų sėklomis ir gražgarsčių lapeliais.

Šiltos Salotos su Keptu Moliūgu

Reikės:

  • Moliūgai: 1.00 vnt.
  • Svogūnai: 2.00 vnt.
  • Citrinos: 1.00 vnt.
  • Aliejus: 2.00 valg. š.
  • Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š. bazilikai)
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Pipirai: 1.00 arbat. š.
  • Migdolai: 1.00 arbat. š.
  • Salotos: 6.00 vnt.
  • Spanguolės: 1.00 valg. š.
  1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais.
  2. Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite pusės citrinos sultis ir aliejų, išspauskite česnaką, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite prieskonius.
  3. Lėkštės dugną išklokite špinatų lapeliais, ant viršaus sudėkite keptus moliūgus ir svogūnus, apibarstykite migdolų drožlėmis.

Keptas Moliūgas Orkaitėje

Reikės:

  • Moliūgas: 1.00 vnt.
  • Aliejus