pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tortilijų Receptai su Lęšių Kremu, Mėsa ir Burokėlių Blynais

Lengvas, vasariškas maistas vis labiau įsisuka į mano virtuvę. Tačiau visada noriu, kad būtų ne tik lengva, bet taip pat maistinga ir skanu. Apie receptą: labai lengvas, paprastas receptas į kurį sudėjau visa tai ką labai mėgstu.

Į tortilijas galima susukti ką tik norite, tad pirmyn ir skanaus! Norėčiau dar daugiau visko susukti į tokias tortilijas, bet tuomet gana sudėtinga susukti.

Todėl man labai smagu, kad mano draugai SANTA MARIA rodo panašią, tačiau daugumai žmonių daug lengviau įgyvendinamą iniciatyvą “Mėnuo be mėsos”, kurio metu ragina sumažinti mėsos kiekį savo kasdieniame meniu. O kad būtų lengviau, dalinasi patarimais, kaip pagaminti maistą taip, kad mėsos net nepasigestumėte ir, žinoma, daugybe įkvepiančių skanių receptų be mėsos.

Šiandien dalinuosi savo skaniausiu vegetariškų enčiladų receptu - patikėkite manimi, jų skonis toks geras, kad niekas net nepagalvos apie mėsą (ar jos trūkumą). Sotumo čia tikrai nepritrūks - jo suteikia juodųjų pupelių įdaras.

Vegetariškos Enčilados su Juodosiomis Pupelėmis

Ingredientai:

  • 8 tortilijų (naudojau SANTA MARIA Medium dydžio)
  • Aliejaus kepimui
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 nedidelio svogūno (jei nemėgstate - praleiskite)
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 skardinės (400 g) konservuotų juodųjų pupelių
  • 1/2 skardinės (200 g) konservuotų kukurūzų
  • 2 v.š. Tako prieskonių mišinio
  • 2 v.š. rikotos arba jogurto
  • 100 g. sūrio

Padažui:

  • 1 v.š. sviesto
  • 1 v.š miltų
  • 300 ml daržovių sultinio
  • 150 ml pomidorų tyrės
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

  1. Ruošiame padažą: Į nedidelį puodą dedame sviestą, išlydome. Į lydytą sviestą beriame miltus, išmaišome, kad gautųsi košė. Kaitinant ant vidutinės ugnies po truputį vis maišant pilame sultinį. Mūsų tikslas - jokių gumulėlių padaže, todėl sultinį pilame po 50 ml. ir vis maišome, kol tokiu būdu supilame visą sultinį. Tuomet supilame pomidorų tyrę, suberiame prieskonius ir ant nedidelės ugnies kaitiname padažą 10 minučių, kol padažas sutirštėja.
  2. Ruošiame įdarą: Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame kubeliais smulkintą papriką ir svogūną, kepiname apie 5 minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Suberiame pupeles, kukurūzus, prieskonius, 50 ml paruošto padažo ir rikotą. Viską išmaišome.
  3. Sutarkuojame sūrį. Į kepimo formą pilame pusę likusio padažo, paskirstome tolygiai pagal formos dugną. Į kiekvienos tortilijos apatinę dalį dedame po du šaukštus įdaro ir šiek tiek tarkuoto sūrio, susukame tortiliją į paprastą suktinuką, dedame jį į kepimo formą.

Lęšių Karis su Ryžiais ir Špinatais

Labai gali būti, kad šis karis yra mano visų laikų mėgstamiausias patiekalas su lęšiais. Kreminis, aromatingas, šildantis. Patiekalas veganiškas, bet pažadu, kad patiks net prisiekusiems mėsos mylėtojams, o sotumo tikrai nepritrūks, nes lęšiai yra puikus augalinis baltymų šaltinis.

Šis karis yra geriausias pavyzdys, jog reikia nebijoti eksperimentų virtuvėje. Prieš keletą metų tokio patiekalo tikrai nebūčiau sugalvojusi išbandyti, o šiandien tai itin mylimas receptas.

Šis raudonųjų lęšių troškinys yra maistingas, sotus ir aromatingas. Jame susipina rytietiški skoniai. Šis karis yra be mėsos bei pieno produktų. Tinka veganams.

Man tokie patiekalai geriausiai pavyksta, kai gamindama per daug neseku recepto, improvizuoju bei naudoju ingredientus, kuriuos randu šaldytuve.

Taigi, šis lęšių troškinys turi „slaptą ingredientą“ - adžikos padažą. Jis priduoda gana ryškų skonį šiam troškiniui. Visi ingredientai yra švelnaus skonio, todėl šis aitriųjų paprikų padažas tikrai tinka šiame karyje.

Ingredientai:

  • 1 st. raudonųjų lęšių
  • 1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų
  • st. daržovių sultinio
  • 3 cm. imbiero šaknies
  • 1 a.š. kario miltelių
  • 1 a.š. ciberžolės
  • 1 a.š. kumino
  • 1/2 a.š. maltos kalendros
  • 1/2 a.š. čili miltelių
  • 1/2 a.š. garstyčių sėklų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 100 g. kokosų pieno
  • 100 g. riešutų sviesto

Gaminimo eiga:

  1. Dideliame puode įkaitinti aliejų ant vid. temp. Pakepinti svogūną, kol jis taps lengvai auksinės spalvos.
  2. Suberiame visus prieskonius, kepiname dar minutę.
  3. Suberiame lęšius, pomidorus ir sultinį, išmaišome. Paragaujame ir pagal skonį gardiname druska ir pipirais.
  4. Kai viskas užverda, sumažiname ugnį, kad skystis vos burbuliuotų, uždengiame keptuvę ir ant mažos ugnies troškiname 20 min. Po jų lęšiai jau turėtų būti išvirę, bet nepervirę ir nesutižę.
  5. Padidiname ugnį, supilame kokosų pieną, riešutų sviestą, įspaudžiame citrinos sultis. Maišydami kaitiname kelias minutes. Išjungiame ugnį.

Antiena Tortilijose

Jūsų laiką taip pat sutaupys, jei pasirinksit „Kitchen Me“ antieną, kuri jau yra su prieskoniais. O į tokias tortilijas galima susukti tikrai nemažai visko, ką mėgstate.

Ingredientai:

  • 4-6 valg.š. aliejaus
  • 2 valg.š. prieskonių

Gaminimo eiga:

  1. Antieną supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje kelias minutes.
  2. Viską susukame ir patiekiame.