Apie skanius žuvies kotletus svajojate jau senokai, bet vis virtuvėje neatsirasdavo tinkamos žuvies jiems kepti?
Tikriausiai sunkiausias darbas šiame patiekale ir yra pasiruošti žuvį: nuskusti, išvalyti, nupjaustyti pelekus, išrenti didžiausius kaulus ir po to žuvį sumalti. Tačiau tai atlikus, pusė darbo jau padaryta. Lieka tik iškepti kotletukus ir juos patroškinti grietinėlės padaže.
Tikrai nerekomenduojama pirkti žuvies faršo parduotuvėse (atsiprašau visų, jei aš nežinau kur rasti nusipirkti skanaus ir kokybiško. Parašykite komentaruose, jeigu žinote vykusį ir skanų faršą, be jokių žvynų, kaulų ir akių). Geriau jau jį pasiruošti pati.
Žuvies kotletai grietinėlės ir krapų padaže
Porcijos: 4
Užtruksite apie 30 min.
Reikalingi ingredientai:
- 1 kg maltos žuvies
- 1 kiaušinis
- 0,5 a. š. česnako granulių
- 1 a. š. persilado prieskonių
- 200 ml grietinėlės
- 3 v. š. kukurūzų miltų
- 1 v. š. smulkintų krapų
- žiupsnis druskos
- žiupsnis baltųjų pipirų
- aliejus kepimui
Troškinimui:
- 0,5 l vandens
- 30 g sviesto
- 200 ml grietinėlės
- 1 v. š. kukurūzų miltų
- 2 v. š. smulkintų krapų
- 2 lauro lapai
- žiupsnis druskos
Kaip gaminti
- Į žuvies faršą įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, miltus ir supilkite grietinėlę. Masę gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Formuokite kąsnio dydžio rutuliukus ir apkepkite iš visų pusių po porą minučių. Žinoma, galima kepti ir didesnius kotletus, bet aš panorau visai mažyčių.
- Iškeptus žuvies kotletus sudėkite į prikaistuvį. Užpilkite vandeniu, sumaišytu su grietinėle ir kukurūzų miltais. Įberkite druskos ir lauro lapą. Kotletus patroškiname apie 10 minučių.
Troškinti žuvies kukuliai
Porcijos: 3
Užtruksite apie 40 min.
Reikės:
- 500 g smulkintos žuvies file;
- 1 kiaušinis;
- 2 v. š. krakmolo;
- 1 a. š. prieskonių „Krapas“ (arba kitų žuvies mėgiamų pr.);
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis baltųjų pipirų;
- 30 g sviesto;
- 1 morka;
- 1 svogūnas;
- Miltų, kukuliams apvolioti;
- Aliejaus, kepimui.
Troškinimui:
- 1 svogūnas;
- 1 morka;
- 1 poras;
- Šlakelis alyvuogių aliejaus;
- 300 ml vandens;
- 200 ml grietinėlės;
- 2 lauro lapai;
- 1 v. š. kukurūzų miltų;
- 1 a. š. „Sviestelis“ prieskonių;
- 1 v. š. smulkintų žalumynų.
Gaminame kukulius:
- Svogūną ir morką nulupame, nuplauname, svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame.
- Svieste pakepiname daržoves, kol šios suminkštės.
- Į žuvies faršą mušame kiaušinį, beriame krakmolą, prieskonius, kepintas daržoves. Masę gerai išmaišome.
- Formuojame nedidelius kukuliukus, apvoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje, kol kukuliai gražiai apskrus.
- Troškinimui skirtas daržoves nulupame, nuplauname, svogūną ir porą pasmulkiname, morką sutarkuojame.
- Sudedame daržoves į puodą, kuriame troškinsime kukulius ir pakepiname su trupučiu aliejaus. Sudedame kukulius, beriame prieskonius, užpilame vandeniu ir troškiname apie 15 min.
- Į grietinėlę įmaišome kukurūzų miltus ir smulkintus žalumynus. Supilame į troškinį. Gerai išmaišome ir kaitiname, kol padažas sutirštės.
Lašišos kotletai
Ingredientai:
- 1 vienetas svogūnų
- 500 gramų lašišų (faršas)
- 2 vienetai batono (riekelės)
- 2 valgomieji šaukštai jogurto (natūralus)
- 3 valgomieji šaukštai manų kruopų
- šiek tiek prieskonių (žuvies)
- šiek tiek citrinpipirių
Troškinimui:
- 150g grietinėlės
- 1 svogūno galvutė
- šaukštas krapų
- šaukštelis universalių prieskonių
Paruošimo būdas:
- Į žuvies faršą įberti citrinpipirių ir žuvies prieskonių, įmušti 3 kiaušinius.
- Batono riekeles pamirkyti piene ir susmulkinus įdėti į faršą.
- Įdėti smulkiai supjaustytus svogūnus, jogurtą ir viską gerai išmaišyti.
- Tada įdėti manų krupas ir vėl gerai išmaišyti.
- Kotletus kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
- Iškeptus kotletukus troškinti puode užpylus grietinėle, smulkiai įpjausčius svogūną, įdėjus smulkiai pjaustytus krapus ir įbėrus šaukštelį universalių prieskonių.
Valgyti su bulvėmis ir majonezo - ketčupo padažu.