Šie naminiai sviestiniai sausainiai yra puikus šventinis pasirinkimas! Skirtingai nei parduotuvėse parduodamos versijos, jie viduje išlieka minkšti, o jų skonis - nepakartojamas dėl sviesto, vanilės ir migdolų derinio. Taip, taip, nostalgiški ir patys paprasčiausi, bet stebuklingai gardūs.
Ingredientai ir Paruošimas
Prieš gamindami sausainius, įsitikinkite, jog visi ingredientai yra kambario temperatūros. Žinoma, kad svarbiausias šių sausainių ingredientas yra sviestas. Štai todėl jį reikėtų rinktis atsakingai - tikrai kokybišką, gerą, riebų (82 proc. riebumo) ir skanų. Patys paprasčiausi, greitai ir nesudėtingai pagaminami sviestiniai sausainiai! Receptas patikrintas ir puikiai tinkantis naudoti su Mooso sausainių formelėmis.
Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų sumaišykite iki vientisos masės. Elektriniu plakikliu išplakite sviestą ir cukrų, kol masė taps puri. Kantriai ir kruopščiai išplakite minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi - masė turi tapti puri, balkšvos spalvos. Suprantu, kad išlaukti kelias minutes gali būti nekantru, bet išlaukite; kuo geriau išplaksite sviestą su cukrumi, tuo geresnę ir minkštesnę sausainių tešlą paruošite.
Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ir migdolų ekstraktus ir išmaišykite. Suberkite druską ir pusę kiekio miltų ir gerai išmaišykite. Tada suberkite likusius miltus, išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą tešlą. Tiesiai į tą patį dubenį suberkite miltus, druską ir išmaišykite, kol susiformuos tešla. Šiame etape galite naudoti stalinį mikserį (pvz.
Kita vertus, nenustebkite, - šių sausainių tešla tikrai yra tiršta. Labai tiršta. Tešla yra gana tiršta, todėl reikės didelio antgalio (apie 1,3 cm pločio). Kuo mažesnis antgalis, tuo sunkiau bus spausti tešlą.
Tešlos Formavimas ir Kepimas
Tešlą padalinkite po lygiai į dvi dalis ir suvyniokite atskirai į maistinę plėvelę. Atvėsusią tešlą iškočiokite ant kepimo popieriaus arba miltais pabarstyto stalviršio iki 5mm. Tešlą galite pasiruošti ir iš vakaro, tiesiog prieš kočiojant leiskite tešlai atšilti kambario temperatūroje.
Prieš spausdami sausainius, iškočiotą tešlą ir formelę padenkite miltais - tai palengvins sausainių formavimą. Jei norėsite sausainius išspausti konditeriniu maišeliu, būtinai rinkitės platų antgalį ir tvirtą maišelį. Paruoštą tešlą įdėkite į konditerinį maišelį su dideliu antgaliu. Jei ji per kieta ir sunkiai spaudžiama, galite įdėti dar šlakelį pieno. Sudėkite paruoštą tešlą į konditerinį maišelį su pakankamai plačiu metaliniu žvaigždutės formos antgaliu ir išspauskite ant kepimo popieriaus, formuodami apvalius sausainius. Antgalis turi būti pakankamai platus, kadangi tešla labai tiršta - per mažą siaurą antgalį jos išspausti nepavyks.
Kepkite 170C (kepimo režimas viršus-apačia) apie 10-13 min. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepkite sausainius apie 12-15 minučių, kol kraštai taps lengvai auksiniai. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-10 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.
Patarimai ir Gudrybės
Nepavyksta perkelti suformuoto sausainio and kepimo skardos? Nenaudokite miltų, kurių sudėtyje yra kildinančių medžiagų. Jei tešla limpa prie formelių - nepagailėkite miltų ar kakavos. Norėdami išvalyti Mooso sausainių formeles, galite jas pamirkyti šiltame muiluotame vandenyje ir šepetėliu pašalinti tešlos likučius. Mūsų formeles taip pat galima plauti indaplovėje (max.
Svarbu
- Jei mėgstate šokoladą, galite išbandyti ir šokoladinius sviestinius sausainius.
- Sviestiniai sausainiai kambario temperatūroje išliks gardūs apie savaitę.
- Šis receptas gaminamas viename dubenyje. Kadangi nėra kildinimo medžiagų, tekstūra panaši į trapios tešlos sausainius.