Dar vienas lietuviškos virtuvės patiekalas - miltiniai skryliai. Tai paprastas, bet skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams, pietums ar vakarienei. Užtruksite apie 30 minučių.
Skryliai gali būti valgomi su uogiene, grietine, spirgučių padažu arba mirkalu. Tai puikus būdas paįvairinti savo mitybą ir atrasti naujus skonius.
Italai turi begalę rūšių itališkų makaronų, o lietuviai - skrylius. Žinoma, skryliai į Lietuvą atkeliavo iš tos pačios Italijos, tik lietuviai juos pritaikė savam skoniui. Skrylių paruošimas atima šiek tiek laiko, tačiau vienu kartu galima pagaminti didesnę porciją ir kitą dieną pašildyti keptuvėje - tai tikra skanumėlis!
Ingredientai
- Miltai: 3 stiklinės
- Vanduo: 1 stiklinė
- Kiaušiniai: 1
- Druska: 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo Eiga
- Kiaušinį išplakame su 1/4 arb. š. druskos, supilame vandenį, išmaišome.
- Į plakinį pilame vandens, dedame žiupsnį druskos, ir sudedam miltus - pradžioje dedame 2 stiklines, o po to po truputį dedame miltus, kol tešla nebelips prie rankų. Išminkome tešlą.
- Po to supilame pusę miltų, maišome šluotele arba šakute, tada supilame likusią dalį miltų. Kai tešla sunkiai maišosi, pradedame minkyti rankomis. Minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų.
- Tešlą padaliname į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame ~2-3 mm storio apskritimą, jį supjaustome į mažus, rombo formos gabalėlius. Iškočiojame vieną dalį. Tešlos storis neturi būti nei plonas nei labai storas, gal kokie 4-5 mm. Iškočiotą blyną supjaustome rombukais. Greičiausiai tai atliksite su apvaliu picos pjaustymo įrankiu.
- Gabalėlius sudedame ant miltuotos lėkštės ar pjaustymo lentelės. Taip paruošiame visus skrylius.
- Puode užverdame vandenį su trupučiu druskos. Pamažu sudedame pusę skrylių. Verdame ~10 min., kol skryliai suminkštėja. Po to išverdame kitą pusę skrylių. Arba galima visus skrylius virti viename dideliame puode.
Spirgučių Padažas
Beje, skryliai pagal mano receptą gaunasi minkšti, o fantastiškas spirgučių padažas juos puikiai papildo. Norėsite šitaip gaminti tikrai ne vieną kartą! 😉
Ingredientai padažui:
- Neriebi grietinėlė: 1 stiklinės
- Šoninė: 150 gramų
- Svogūnai: 1 didelis
- Druska: žiupsnelio
- Juodieji pipirai: pagal skonį
Gaminimo Eiga
- Šoninę supjaustome mažais gabalėliais, sudedame į keptuvę ir kepiname ~3 min. ant vidutinės ugnies.
- Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais, sudedame į keptuvę kartu su šonine. Kepiname, kol svogūnas suminkštėja.
- Tada supilame grietinėlę, išmaišome padažą, pagardiname druska, pipirais ir kaitiname ~1 min. ant silpnos ugnies vis pamaišydami, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
- Paskui skrylius išgriebk iš vandens, sudėk į lėkštes, užpilk pasiruoštu padažu ir patiek.
Skanaus!