pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Iškepti Šokoladinį Pyragą: Receptas ir Patarimai

Šokoladinis pyragas yra skanus ir daugelio mėgstamas skanėstas. Jis pasižymi sodriu šokolado skoniu ir aromatu bei švelnia tekstūra. Šokoladinio pyrago populiarumą lemia tai, kad jis naudojamas ne tik kaip atskiras skanėstas.

Šokoladinio pyrago ingredientai

Šokoladiniam pyragui reikės:

  • 50 g sviesto
  • 100 ml pieno
  • 100 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 50 g juodojo šokolado
  • Pusės šaukštelio kepimo miltelių
  • Šaukšto kakavos
  • Šaukšto rudojo cukraus
  • 250 ml vandens

Šokoladinio pyrago gaminimo eiga

  1. Nedideliame puode pakaitinkite pieną kartu su sviestu, kol sviestas ištirps.
  2. Pieno ir sviesto mišinį supilkite į puodą, ten pat berkite cukrų ir gerai išmaišykite.
  3. Į tą patį indą suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, bei kakavą (vieną arbatinį šaukštelį palikite, jo prireiks vėliau) ir gerai išmaišykite.
  4. Suberkite susmulkintą šokoladą.
  5. Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą.
  6. Tešlos paviršių pabarstykite likusia kakava ir ruduoju cukrumi.
  7. Užvirkite vandenį ir labai atsargiai jį supilkite ant tešlos.
  8. Pyragą dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
  9. Iškepusį ir dar karštą pyragą puoškite plakta grietinėle ir iškart patiekite.

Alternatyvus receptas: Šokoladinis pyragas be miltų

Šokoladinis pyragas be miltų - pyragas yra drėgnas, švelnus, intensyvaus šokoladinio skonio. Tai puikus desertas, kuris ne tik nustebins savo skoniu, bet ir atrodys įspūdingai.

Ingredientai:

  • Kokoso aliejus: 2 valg. š.
  • Šokoladas (70% kakavos): 1 valg. š.
  • Riešutų sviestas (arba tahini): 2 valg. š.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C (arba 160°C su ventiliatoriumi) ir lengvai patepti nedidelę kepimo formą aliejumi.
  2. Kokoso aliejų ištirpinti mažame puode, sudėti šokoladą ir riešutų sviestą (arba tahini). Ištirpinti ir gerai sumaišyti, tuomet atidėti.
  3. Į dubenį mušti kiaušinius ir suberti cukrų. Elektriniu plaktuvu plakti kol kiaušiniai išsipūs, pašviesės.
  4. Švelniai įmaišyti šokolado mišinį į kiaušinių masę naudojant mentelę. Suberti kakavos miltelius, kokoso drožles ir maltus migdolus. Švelniai maišyti kol masė taps vienalytė. Supilti masę į paruoštą kepimo formą.
  5. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 10 min, tuomet apsukti pyragą, kad tolygiai iškeptų, ir kepti dar 8 min. Išimti iš orkaitės ir leisti pyragui atvėsti formoje mažiausiai 2 val vėsioje vietoje, bet ne šaldytuve.
  6. Atsargiai išimti pyragą iš formos. Patiekti kambario temperatūros, kad būtų geriausias rezultatas. (Jei pyragas buvo laikomas šaldytuve, prieš patiekiant rekomenduojama palaikyti kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų).
  7. Patiekiant galima aplieti šokoladu ar papuošti uogomis.

Patarimai ir gudrybės

  • Pyrago paruošimą galima patikrinti mediniu iešmeliu, jis iš biskvito turi išeiti sausas.
  • Naudokite patį geriausią šokoladą, kokį tik galite sau leisti.
  • Jei norite, į tešlą galite įdėti riešutų, džiovintų vaisių ar kitų priedų.
  • Kepimo miltelius galima pakeisti soda, nugesinta actu.
  • Jei pyragas kepa per greitai, uždenkite jį folija.

Daugiau patarimų galite išgirsti žiūrėdami kulinarines laidas ar skaitydami receptų tinklaraščius.