Ką dar iš jautienos? Dalinamės 29 gardžiais jautienos receptais!
Jautiena neretai ir tikrai nepelnytai pamirštama lietuvių virtuvėse, tačiau žvarbią žiemą norisi, kad namuose sklistų jaukūs ir viliojantys kvapai, o maistas būtų sotus ir sušildantis. Tad kviečiame rinktis iš gardžiausių jautienos patiekalų ir ragauti!
Jaučio žandai troškinti vyne
Kategorija: Mėsos patiekalų receptai / Patiekalai iš jautienos ir veršienos
Paskelbė: Lankytojas
01 Balandžio 2022
Tai visai netradiciškas patiekalas pietums arba vakarienei. Pastaruoju metu jaučio žandai populiarėja Lietuvos virtuvėse, kaip visų vis labiau mėgstamas delikatesas. Pagaminti tikrai nėra sudėtinga, sunkiau būna surasti bei nusipirkti šių super skanių žandų. Jaučio žandai privalo būti troškinami ilgai žemoje temperatūroje. Gerai ištroškinti jie tiesiog suyra ir būna itin minkšti bei sodraus skonio. Nerealiai rekomenduoju. Aukštos klasės restorano vertas patiekalas.

Ingredientai
1. Pirmiausia jaučio žandus nusausinkite, pašalinkite plėves bei supjaustykite maždaug 5-6 centimetrų pločio kubeliais.
2. Tada mėsą dėkite į plastikinį maišelį, berkite miltus, maišelį pripildykite oro ir jo turinį gerai išpurtykite. Mėsa iš visų pusių privalo pasidengti miltais.
3. Pasirenkame sunkų storapadį puodą. Tame pačiame puode, kuriame troškinsime mėsą apkepiname susmulkintus lašinukus. Spirgus išimame, o riebalus paliekame.
4. Riebaluose apkepiname miltuotus jaučio žandų gabaliukus. Gabaliukai privalo apskrusti, o viduje mėsa išlikti žalia. Apkepusius gabaliukus dėkite į dubenį su spirgais.
7. Tuomet atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai. Įdėkite lauro lapą. Mėsa privalo būti panardinta skystyje.
8. Uždenkite puodą ir ant mažos ugnies troškinkite maždaug 4 valandas. Tikriname, nes puodai bei mėsa nėra vienodi. Gal jau po 3 valandų mėsa bus visai minkšta. Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.

„O ką skanaus?“ receptas: vyne troškinti jaučio žandai
Tai restorano vertas patiekalas, tikras delikatesas! O pagaminti jį tikrai nėra sudėtinga. Jaučio žandai ilgai troškinami žemoje temperatūroje, taip paruošti jie tiesiog suyra, būna labai minkšti, sodraus skonio, labai rekomenduoju!
Instagram paskyra „O ką skanaus?“Šaltinis:Vyne troškinti jaučio žandai / Autorės nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąIr dar patarimas: raudonai mėsai naudojamas raudonasis vynas. Jis turi subalansuoti patiekalą, papildyti jo skonį, todėl rinkitės tokį, kurį patys mielai gurkšnotumėte.
Ingredientai:
Taip pat skaitykite:Gaminimas:
1. Jaučio žandus apvolioti miltuose.
3. Į didelę keptuvę, kurioje troškinsime jaučio žandus, supilkite aliejų, sviestą ir įkaitinkite. Sudėkite jaučio žandus apkepti. Apkeptą jautieną išimkite ir kuriam laikui padėkite ją atskirai.
4. Į tą pačią keptuve sudėkite svogūnus, morkas ir česnaką, kepkite porą minučių ir suberkite cukrų su druska, dar pakepkite kelias minutes. Sumažinkite kaitrą ir supilkite vyną, jautienos sultinį bei pomidorų pastą. Pagal skonį įberkite juodųjų pipirų, įdėkite kelis lauro lapus ir šakelę rozmarino. Tuomet sudėkite jaučio žandus, kad būtų visiškai panardinti skystyje. Uždenkite dangčiu ir ant itin mažos kaitros troškinkite 3–4 valandas.
5. Likus pusvalandžiui iki troškinimo pabaigos sudėkite pievagrybius. Ištroškinta mėsa turi būti sodraus skonio, minkšta ir gražiai suirti.
6. Jaučio žandai puikiai dera su saldžiųjų bulvių koše. Skanaus!
Autorės nuotr./Vyne troškinti jaučio žandaiKaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.
