Iš kartos į kartą perduodamas receptas, aukščiausios kokybės produktai ir kiekvienas kąsnis grąžinantis į vaikystę. Kai pagal iš kartos į kartą perduodamą receptą gaminama su meile, gimsta stebuklingi, vaikystės sentimentus grąžinantys meduoliniai sausainiai grybukai.
Gingermour: Kiekvienas kąsnis primena vaikystę
Receptas iš kartos į kartą, rankų darbas su meile. Aukščiausios kokybės produktai, natūralus medus, gaminama pagal unikalų protėvių receptą. Džiaugsmas ne tik pažiūrėti, bet ir paragauti. Tobulo skonio, itin minkšta meduolinė tešla, naminio skonio, kvepiantys medumi.
Atsiliepimai apie Gingermour grybukus:
- ★★★★★ Dukros vestuvėse meduoliniai grybukai Gingermour buvo nepakartojami. Stalo puošmena.
- ★★★★★ Vaiko gimtadienio šventėje užsakėme Gingermour mini grybukų rinkinį. Vaikai tiesiog vieną po kito grybų galvas kando ir labai džiaugėsi.
- ★★★★★ Vienoje šventėje paragavome šių meduolinių sausainių ir įsimylėjom. Jie tinka visom progom.
- ★★★★★ Jie tiesiog nuostabūs!!! Šventės puošmena, džiaugsmas vaikams ir ne tik 😊 Visi buvo sužavėti 😉 Švieži, kvepiantys medumi... Didelis didelis AČIŪ!!!
- ★★★★★ Mini grybukų gamintojai nuostabūs. Tiek bendravimo, tiek organizavimo prasme. Užsakymas, spalvų pageidavimas buvo išpildyti 200% , jeigu įmanoma taip pasakyti. Ačiū, kad esate, ir ačiū, kad priverčiate kiekvieną nusišypsoti juos pamačius! Jeigu norite puošmenos, naminio skonio ant savo stalo - tai Gingermour dovanoja šypsenas!
Svarbi informacija apie Gingermour grybukus:
- Ilgas galiojimo laikas: Meduoliniai grybukai galioja ±1.5 mėn.
- Pakuotė: 200g.
Kaštonų gaminimo receptas
Baltu glajumi ištepame dvejų iškeptų sausainėlių vidines puses ir į vidų įdedame glazūruotą žirniuką ar riešutą. Sulipdome po du, paliekant vieną praplyšusį kąštono šoną. Tada nusidažome baltą glajų žalia spalva. Tepame vieną kaštono pusę žaliu glajumi ir iš karto formuojame kaštonui spygliukus. Visa tai daryti yra patogiausia su arbatiniu šaukšteliu. Kai kaštonai visiškai išdžius, baltu glajumi padarome kraštelius.
Glajus kaštonams
Baltymus sukame mediniu šaukštu, vis įpilant cukraus pudros ir citrinos rūgšties. Masė turi būti stangri.
Bačkonių grybukų receptas
Vitalija Česnavičienė virtuvėje išbando įvairiausius receptus, tačiau kai kurie jų - ypatingi. Tokiems galima priskirti Bačkonių grybukus. Kalbama, kad receptui - neabejotinai daugiau kaip pusšimtis metų.
Receptas Bačkonių grybukams
Reikės:
- 5 kiaušinių
- 5 trynių
- 300 g cukraus
- 250 g margarino arba sviesto
- apie 300 g grietinės
- 0,5 a. š. sodos
- apie 1,5 kg miltų (tešla neturi lipti prie rankų)
Baltam glajui:
- 500 g cukraus pudros
- 5 baltymų
Rudam glajui:
- šokolado, 70 proc. kakavos
Gaminimas:
- Pirmiausia sviestą išsukti su cukrumi. Tada po vieną mušami kiaušiniai ir išsukama iki vientisos masės.
- Dedama su soda išmaišyta grietinė ir po truputį beriami miltai - kol tešla nelimpa prie rankų.
- Rankomis formuojami grybukų koteliai ir atskirai kepurėlės. Dedami į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepama apie 170 laipsnių temperatūroje, kol įgaus rusvą atspalvį - apie 20-25 minutes.
- Iš šio kiekio iškepa apie 30 grybukų.
- Baltam glajui skirtus produktus išsukti. Gautu mase ištepti grybukų kotelius ir pastatyti ant galvyčių, kad išdžiūtų.
- Grybukų galvoms tirpinti 70 proc. šokoladą, į jį padažo grybukų galvutes ir statyti nudžiūti - į taureles, lėkšteles ir pan.
„Tiesa, šis glajus - šiuolaikiškas. Anksčiau šokoladas buvo brangus, o ir gauti buvo sudėtinga, taigi galvutėms skirtą glajų ruošdavo iš kakavos ir sviesto“, - pastebi V. Česnavičienė.