pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Veganiški Daržovių Kotletai: Receptai ir Idėjos

Būna kartais tokių dienų, kai labai persivalgai ir tada kitą dieną galvoji, ką lengvesnio pavalgius, kad atsistatyti į ritmą. Nors ir esu visavalgė ir be mėsos išgyventi negalėčiau, bet man kartas nuo karto norisi tokio įdomesnio ir dar neskanauto maisto. Taigi, panagrinėkime keletą receptų, kurie padės paįvairinti Jūsų racioną.

Grikių ir Cukinijų Kotletai

Nuo tokių grikių ir cukinijų kotletų labai neapsunksite, bet tuo pačiu jausitės labai sotūs. Šis grikių kotletų, iškeptų orkaitėje patiekalas gaunasi ne tik skanus, bet ir grikiuose esantis rutinas - vitaminas P - padės Jums sustiprinti kraujagyslių sieneles. Grikiai mūsų šalyje dabar ant bangos. Vis girdžiu, kaip dauguma sveikuolių stengiasi juos vis labiau prisijaukinti. Ir tame tikrai nėra nieko keisto - tai vienos iš pačių maistingiausių kruopų.

Burokėlių Kotletai su Sūriu

Itin skanūs ir sultingi orkaitėje iškepti burokėlių kotletai - maltinukai su kietuoju sūriu. Toks burokėlių patiekalas tikrai patiks ne tik vegetarams, bet ir visavalgiams, kurie nori paįvairinti savo maisto racioną. Tenka prisipažinti, kad tikrai kiekvieną dieną nekepu burokėlių kotletų?

Kalafiorų ir Varškės Sūrio Kotletai

Kalafiorų ir varškės sūrio kotletai ne tik atrodo itin dailiai, bet ir skoniu beveik pralenkia įprastinius kotletus, pagamintus iš mėsos.

Kalafiorų kotletų receptas:

  1. Kalafiorą išvirkite gerai pasūdytame vandenyje, kol jis taps visiškai minkštas. Atvėsinkite, nupjaukite tik pačius kiečiausius koto kraštelius (jei tokių apskritai yra), o likusį minkštą išvirusį kalafiorą sutrinkite, arba sumalkite, arba susmulkinkite iki vientisos masės elektriniu kombainu.
  2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinį. Įmaišykite varškę, sudėkite kalafioro masę, suberkite džiūvėsius, česnakus, žaumynus, įberkite druskos ir pipirų, ir gerai išmaišykite.
  3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Mažame dubenėlyje pasiruoškite saujelę džiūvėsių. Šaukštu kabinkite kalafiorų masės ir dėkite į džiūvėsius. Pavoliokite masę džiūvėsiuose, kol ji visa aplips, tada rankomis formuokite rutuliukus, juos švelniai paplokite ir dėkite į įkaitusius riebalus. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. Patiekite su virtomis šviežiomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.

Ingredientai:

  • Varškė: 2.00 valg. š.
  • Džiūvėsiai: 4.00 valg. š.
  • Druska: 0.50 arbat. š.

Vegetariški Grikių Kotletai su Mocarelos Sūriu

Itin skanūs vegetariški grikių kotletai su mocarelos sūriu. Juos labai lengva pasigaminti. Labai tinka tomis dienomis, kai nesinori mėsos. Vyras vis kartojo, kad čia net jos netrūksta, nors jis be jos negali nei dienos.

Kotletai su burnočiu

Atsitiktinai tarp draugių pradėjome kalbėti apie burnotį ir jo didžiulę naudą sveikatai. Tada internete dar labiau pradėjau domėtis šiomis man nelabai girdėtomis kruopomis daugiau.

Kotletų su burnočiu receptas

  1. Išmirkusius išvirkite ir sutrinkite trintuve kartu su vandeniu, kuriame virė. Suberkite smulkintą svogūną, kapotus krapus, tarkuotą sūrį, burnočių sėklas, miltus, karį, pagal skonį pasūdykite. Masę gerai išmaišykite. Ji turi būti tokia, kad suformuoti maltinukai nebyrėtų. Jei prastai limpa, įpilkite šiek tiek vandens, įberkite miltų.
  2. Sudrėkinkite delnus ir suformuokite maltinukus. Kepkite įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrus.
  3. Tiekite su mėgstamu padažu.

Ingredientai:

  • Burnočiai: 4.00 valg. š.
  • Karis: 2.00 arbat. š.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Aliejus: 5.00 valg. š.

Avinžirnių ir daržovių kotletai

Šie veganiški avinžirnių ir daržovių kotletai yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Jie pagaminti iš avinžirnių, morkų, cukinijų ir kvapnaus rozmarino bei česnako, kurie suteikia ypatingą skonį.

  1. Į avinžirnių masę įmaišykite sutarkuotą morką, cukiniją, česnaką, rozmariną, avižinius dribsnius, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir citrinos sultis.
  2. Drėgnomis ar aliejuotomis rankomis formuokite kepsnelius. Juos sudėkite į kepimui paruoštą indą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Ingredientai:

  • Morkos: 2.00 vnt.
  • Mėtos: 1.00 valg. š.
  • Citrinos: 1.00 vnt.

Patarimai

  • Taip, konservuoti avinžirniai puikiai tinka šiam receptui.
  • Taip, galite užšaldyti paruoštus kotletus. Tiesiog leiskite jiems visiškai atvėsti, sudėkite į sandarų indą ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių.

Bulvių kotletai su pievagrybiais

  1. Su dviem šaukštais aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius, nupilkite susidariusį skystį ir pievagrybius sudėkite į bulves.
  2. Rankomis suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, apversdami kelis kartus, kol gerai parus.

Morkų ir grikių kotletai

  1. Grikius perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į gilią lėkštę ir užpilkite šaltu virintu vandeniu. Palikite stovėti 2-3 valandoms.
  2. Išvirkite stambiai supjaustytas morkas. Kruopščiai jas nusunkite ir sutrinkite iki košės konsistencijos. Trintas morkas sudėkite į išbrinkusius grikius. Svogūną susmulkinkite ir dėkite į morkas bei grikius. Čia pat suplakite kiaušinį, suberkite miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
  3. Suformuokite kotletus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.

Ingredientai:

  • Vanduo: 1.00 st.
  • Morkos: 2.00 vnt.
  • Druska: 1.00 arbat. š.